jest to malowane plexiGratuluje też planuje podobnie zakończyć projekt. Na front panelu urzyłeś plexy czy szyby?

Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
jest to malowane plexiGratuluje też planuje podobnie zakończyć projekt. Na front panelu urzyłeś plexy czy szyby?
Tyle razy było pisane - pierwszy od wejścia sygnału na pcb.Który to opamp trzeba wymienić konkretnie ?
Tyle razy było pisane - pierwszy od wejścia sygnału na pcb.
Zmieniłem opampy w 7100 oraz 450 na muses 02 (grają identycznie jak 8820)
Ja nie słyszę różnic, mam 02 bo w dobrej cenie kupiłem.A to prawda ? Nie warto przepłacać za 02 ?
Ja nie słyszę różnic, mam 02 bo w dobrej cenie kupiłem.
A gdzie tą malowaną plexę zamawiałeś?![]()
Na audiostereo w pełni rozgorzała dyskusja na temat klonów 7100. Pomijając szczegóły kolega korkoczong zwrócił uwagę na wpływ przekaźników zabezpieczenia na brzmienie. Na chłopski rozum ma rację. Kabel głośnikowy dajmy na to o przekroju min 2,5mm2 nagle zostaje zmieniony w minimetrowy drucik by po chwili znów powrócić do swego pierwotnego przekroju. I sugeruje wyrzucenie zabezpieczenia. A że metoda prób i błędów stanowi w tym fachu przynajmniej dla mnie podstawowy sposób zdobywania wiedzy dziś rano korzystając z wolnej chwili pominąłem przekaźniki. I wszystko fajnie. Przynajmniej na początku. Gra „gęściej” i bardziej z życiem. Problem powstaję z chwilą próby wyłączenia klona. Soft start rozłącza napięcie. Wskaźniki giną, trafo nie dostaje prądu ale graj dalej sobie w najlepsze gra. Rozumiem, że to przez naładowane kondensatory. Układ zabezpieczeń oprócz funkcji typowo asekuracyjnych rozłączał także głośniki z chwilą wyłączenia. I tu pytanie. W jaki sposób w takiej konfiguracji wyłączyć klona. I czy stopniowe rozładowywanie kondensatorów przy braku zabezpieczenia nie ma wpływu na byt głośników?
Inną sprawą jest jednak potrzeba zbudowania innego zabezpieczenia. Nie będącego wąskim gardłem. Coś niecoś o tym już ktoś wspomniał.
Bo jest na wierzchu i dobrze go widać ? | ![]() |
No, jakby w 7100 poszło DC pełny rail na kolumny bez zabezpieczenia, to ktoś mógłby zapłakać ![]() ![]() | ![]() |
A jak najbardziej"Brzmienia" przekaźników komentować nie będę
Bez zbiorowego zamówienia nie obejdzie się ;-)Ja mam FET-y kluczujące zasilanie sprzężone ze wszystkimi zabezpieczeniami