• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Rowery i akcesoria

Co do Hollowtecha... ja wymieniam łożyska średnio co 5kkm :/ po zimie zaczyna support strzelać od piasku. Jednak nie kupuję całego suporty tylko wybijam i wbijam nowe łozyska, więc koszt w zależności od jakości łożysk zamyka się w w 10-50PLN i godzince roboty :)

Swoją drogą przyszła mi dzisiaj nowa zabawka - zobaczymy co to warte ;)

ttyab620ez7ehs677lpt_1416677673.jpg
0kclptncfnxzol3v7fdi_1416677669.jpg

juz wiem o co chodzilo z tym "wyciaganiem" lancucha :/
widac to na srodkowej zebatce korby
wiec mam nie malo do zmiany :/

czesci dotarly
suport wymieniony - kreci sie az milo ;)
oska skrecona - niestety strasznie to pracuje :/
kolka do przerzutki nie pasuja - za szerokie :/
lancuch czysty i nasmarowany
przerzutki z nowymi linkami wyregulowane ;)

tak sie teraz zastanawiam
zmieniac piaste tylnej osi na lepsza na kulkach czy moze kupic tania na maszynowkach?
drogiej na maszynowych zapewne nie kupie :(

Czasem lepiej mieć dobre V-brake niż szitowe tarczowe.

Co do piasty, to wiadomo że łożyska maszynowe są lepsze... ale niech Paweł da przykładowe linki do porównania.

Jeśli nie chcesz wymieniać piasty za rok, to bierz maszynówki.
A najlepiej zaloguj się na DHzone.pl i tam pytaj, bo ja już dawno przestałem śledzić temat rowerowy, nie wiem co teraz jest dobre w przystępnej cenie.

Można trafić na tani syf, jak to zwykle bywa gdy ktoś nie chce za dużo wydawać.
Ale fakt jest faktem, maszynówki są lepsze od tych zwykłych, więc celuj w maszynówki.

ja mam piasty novatec - tył na 4 łożyskach maszynowych - 13kkm - jazda cały rok, nieraz mi się zdarzyło brodzić w wodzie ponad ośki - kręcą się dalej ok :)

znalazlem wlasnie paragon - mam d041 przednia i d042 - 2 lozyska to lozyska bebenka, 2 osi - wszystkie 4 maszynowe :P
widze, ze potanialy, w 2010 dalem za nia 150 zl :P

Tzn powiem tak - model opisany mam ten sam - moja ma inny wygląd, jest z przed 4 lat :P
226601.jpg
moja tak wygląda - jeżeli technologia się nie pogorszyła to polecam jak najbardziej :)

wszystkie na allegro tak wygladaja
ale faktycznie cena tej aukcji zaskakujaco niska :/
reszta w takiej cenie jak podales
i nie wiem czy to okazja i kupic, czy jakis przekret

a nie myslałeś by np kupić kompletn koła? Sam buduję 29era i chciałem złożyć koła ale jak przeliczyłem to gotowe są zdecydowanie tańsze.

Powrót