• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Rowery i akcesoria

Z dostępem problem
w poprzednim tygodniu jak bylem w koszalinie to lezalo calkiem sporo rzeczy z oferty rowerowej ;)
wiec warto poszukac po lidlach w okolicy
no i byly przecenione na chyba 60-70zl :p

kupilem licznik lidlowski
ma fajne bajery jak np podswietlenie czy pomiar temperatury :D

Zawsze mówiłęm ze Platforma jest do luftu...
akurat typ pedalow tutaj nie ma nic do rzeczy. to tanie VP559 w ktorych szybko robia sie luzy na lozyskach. luzy da sie skasowac, ale uciszyc ich juz sie nie da :(

akurat typ pedalow tutaj nie ma nic do rzeczy. to tanie VP559 w ktorych szybko robia sie luzy na lozyskach. luzy da sie skasowac, ale uciszyc ich juz sie nie da

Paweł, po jego maniackich wpisach domyślam się, że chodziło mu o PO (platforma obywatelska).

u mnie jedyne co halasuje w rowerze to tanie platformy vp

zawsze gdy myślę czy by tu nowych nie kupić kończy się prawie tak samo :

Dlatego powtórzę, kupcie sobie raz na łożyskach maszynowych i skończą się problemy :)
A i komfort jazdy się poprawi.

Tzn ja nie narzekam, a profilaktycznie rozebrać i nasmarowac to nie problem, ale fakt bym musiał w końcu jakieś dobre kupić

Nie na temat...
mój 5 funkcyjny licznik firmy Echo ma już 20 lat
ale Ty stary jestes :p

Paweł, po jego maniackich wpisach domyślam się, że chodziło mu o PO (platforma obywatelska).
no patrz - pol roku bez TV i przestalem kojarzyc :p

Dlatego powtórzę, kupcie sobie raz na łożyskach maszynowych i skończą się problemy
A i komfort jazdy się poprawi.
no tak, ale czy platformy czy spd? "oto jest zapytka" :p
wiem ze spd ma swoje plusy. ale jeszcze za wczesnie dla mnie :(
moze w przyszlym roku ;)

Nie na temat...
Spasuj trochę, to forum audio a nie polityczne.
o wlasnie - przypomniales mi ze mialem wprowadzic zakaz pisania o polityce w regulaminie! :p

Mam pedaly m520 i m530 z mini platformą. Jakiś czas znów jeździłem na zwykłych pedalach i jednak to nie jest to samo :-) buty xc30 są w zupełności wystarczające dla początkującego użytkownika

A jak w praktyce oceniasz jazdę na m520 i m530? Różnice? Kiedy ta mini platforma się przydaje? Napisz jak możesz swoje odczucia z codziennego użytkowania.

Mini platforma (jeśli mówimy o tym samym, czarna nakładka na pedał SPD z jednej strony) przydaje się jeśli:

a) zmęczy Ci się noga w SPD, to wypinasz i pedałujesz na platformie
b) jedziesz do miasta i nie ubierasz SPD.

Powrót