Następnym pytaniem będzie czym jest "lekka zmiana"
. Ogólnie to zrób tak jak jest w oryginale. Jak ci nie będzie pasować to podpowiemy orientacyjnie o ile zmienić i gdzie. Zobaczysz czy ci wtedy bardziej będzie pasować.

Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Oni mi nie odpisali nie wiem dlaczegoNapisz do blackdot albo zap audio to ci rozsądnie dobiorą części. Tak na marginesie to czemu jeszcze tego nie zrobiłeś?
?
Panowie z racji tego ze zakupy robie w UK
To powiedzcie mi co bedzie lepsze.
Do wygluszenia .
https://www.hificollective.co.uk/loudspeaker-accessories/acoustic-dampening.html
A ha i jakoej grubosci to wygluszenie ?
"Na ściankach bocznych oraz tylnej i bocznej poroso, na dolnej ukośnej przegrodzie dwie warstwy wełny owczej lub waty."
Ja bym wziął któryś z tych filców.
No a grubosc ?
Iwezme filc i na dolna przegrode welne owcza .
Bardzo się cieszę że projekt ujrzał światło dzienne. Wielkie dzięki za pomoc i zaangażowanie dla kolegi LuSzTi. Podpisuję się obiema rękami pod tym co napisałeś. Kolumny na długie odsłuchy, ale nie brakuje im rozdzielczości SS 913000 dla mnie rewelacja, do poprawy bass. Na testach u LuSzTiego nawet nie zauważyłem kiedy przeleciała płytka Straits-ów. Zobaczymy jak zagrają z moją elektroniką. Na duchu zamawiam części do zwrotnicy i zabieram się za odsłuchy. Równolegle są dokańczane zestawy na Usherach 8935 i 9950 więc zrobię porównanie:
1. Scan Speak D2608/913000 + SB17NRXC35-8
2. Usher 8935A + T9950
3. Usher 5201 + UA025-10
Evgeny, there's another project that uses 2x 17NAC-8 and 29RDC by PogromcaMitow in MLTL enclosure. For me the NRXC driver is a bit too slow, but they (SB15, 17 series) have a bit slow bass that lacks details and sound subwooferish - Alu and Ceramic seem more detailed than paper.
Jak byś się chciał tego dowiedzieć bez pomiarów tej konkretnej kombinacji w twojej obudowie?
W rzeczywistości głośniki wysokotonowe SB są podobne.
Myślę, że tam trzeba wprowadzić tylko niewielkie zmiany w obwodzie głośnika wysokotonowego.
SB26ADC podobny do SB29SDAC?
A w życiu
To dwa różne głośniki.
Niewielkie?
A nawet jeśli by się dało, to to nie ma szans dobrze zagrać, bo zgrania fazowego w ten sposób (na czuja) nie uzyskasz.
Jesli chodzi o moj projekt MLTL to jedyne co mozna w nim podmienic, to woofery na czarne BNAC. Tweeter bez ponownych pomiarow i korekcji zwrotnicy nie moze byc zmieniony.