Oni mają trochę "szkockie" podejście do życia 

Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
PM jesteś pewny, ze wiesz co mówisz?
A na jaka emeryturę zapracujesz po 20 latach działalności gospodarczej?
Nie szukaj podpowiem: na najniższa
Jak ktoś był to wie że nie jest wcale tak łatwo wszędzie. Może średnia jest lepsza ale tez trzeba zapieprzać.to moze spakujmy sie wszyscy i wyjedzmy?
PM, a ja siedzę i rysuję pudło do TL'ki ![]() | ![]() |
Jak ktoś był to wie że nie jest wcale tak łatwo wszędzie. Może średnia jest lepsza ale tez trzeba zapieprzać.
PM, a ja siedzę i rysuję pudło do TL'ki
to moze spakujmy sie wszyscy i wyjedzmy? Nie wiem, na Zanzibar, Jamajke, moze do Peru, albo do Japonii, wszedzie tam, gdzie nas jeszcze nie ma i nie maja nas dosyc. Panowie, zapominacie, ze niedaleko, za naszymi granicami sa ludzie, ktorzy chcieliby zyc, choc tak jak my zyjemy w naszym kraju. Niestety nasz narod, to naiwniacy, najpierw po komunie oddali wladze tym samym komunistom i sbekom, potem szemranym prawicowcom, a teraz biadola, ze u nas lipa, a na wyspach, na zachodzie i polnocy taka kraina miodem i mlekiem plynaca. Coz, tam komuny nie bylo, tylko ciezka praca, spryt i inteligencja,
No najpierw trza wiedzieć ile uciąćNie ma co rysowac, rznac deski, skrecac i testowac![]()
Białoruś, Ukraina, Słowacja? ile to granicy?Jeśli chodzi o długość granic to mamy bardzo mało takich, za którymi ludziom żyje się gorzej, za chwilę nawet te znikną.
Za to ten zachodni spryt nazywał się kolonializmem i jest nie do powtórzenia , bo nie komuna go uniemożliwiła. Zapytaj niejednego to ci powie że na północy komuna jest od dawna i wg niektórych internetowych znawców "ekonomii politycznej" znajduje się w fazie nieustającego upadku - chciałbym tak upadać jak oni.
To nie jest guma, to pianka, ma grubosc 2mm. Srednica zew 101mm, wew 41mm, srednica dziur pod wkrety to okolo 7-7,5mm.Pisałeś, że masz Tonsila gdwk 10/80/26. Mam takie pytanie czy mógłbyś pomierzyć tę wewnętrzna gumę, którą oklejony jest front głośnika? średnicę zewnętrzna, wewnętrzną, średnicę otworów pod wkręty w gumie i jej grubość ?
O.K. Dziękuje za informacjęTo nie jest guma, to pianka, ma grubosc 2mm. Srednica zew 101mm, wew 41mm, średnica dziur pod wkręty to okolo 7-7,5mm.
Niemiaszki piją piwo bo ich, używają lakiery bo ich, kupują samochody bo ich. My kupowaliśmy "zachodnie" bo na pewno lepsze jak nasze, w większości może tak ale nie zawsze.Angole i Francuzi jakoś z tego wyszły z korzyścia, ale przy niemiaszkach dalej sa dziadami, ktorzy tylko pokrzykuja.
Niemiaszki piją piwo bo ich, używają lakiery bo ich, kupują samochody bo ich. My kupowaliśmy "zachodnie" bo na pewno lepsze jak nasze, w większości może tak ale nie zawsze.
a w takim ZUSie wkladamy nie malo kasy i ciagle brakuje! jak to mozliwe?
Majac dzialalnosc masz jakis wplyw na swoje skladki, a jak jestes zatrudniony u pracodawcy nic nie mozesz zmienic. Z reszta niebardzo rozumiem Twoja wypowiedz, wynika z niej, ze majac dzialalnosc - zle, pracujac u kogos - tez zle, to moze spakujmy sie wszyscy i wyjedzmy? Nie wiem, na Zanzibar, Jamajke, moze do Peru, albo do Japonii, wszedzie tam, gdzie nas jeszcze nie ma i nie maja nas dosyc. Panowie, zapominacie, ze niedaleko, za naszymi granicami sa ludzie, ktorzy chcieliby zyc, choc tak jak my zyjemy w naszym kraju. Niestety nasz narod, to naiwniacy, najpierw po komunie oddali wladze tym samym komunistom i sbekom, potem szemranym prawicowcom, a teraz biadola, ze u nas lipa, a na wyspach, na zachodzie i polnocy taka kraina miodem i mlekiem plynaca. Coz, tam komuny nie bylo, tylko ciezka praca, spryt i inteligencja, a my to sobie mozemy dalej potupac na rzad, ktory sami wybralismy, ten sam od ponad 20 lat. Sloma nam z butow wylazi, a nasi dziadkowie w grobach sie przewracaja, bo nie za taka Polske krew przelewali.
No... jak bym był bogaty to kupił bym wszystkie głośniki (tych wartych posłuchania tak wiele nie jest ).
I po roku był bym nieszczęśliwy bo nie miał bym czym się bawić
Daj nam Boże takiej zapaści, jestem w Hiszpanii co roku, bez przesady z tym kryzysem. Gadam z ludźmi, których znam z 15 lat, owszem był dołek kilka lat temu (nie stać ich było na zmianę auta co roku :lolHistorie kolonizacji przez Hiszpanow znamy dobrze, a to kraj na skraju zapasci.
Znalazłbyś sobie nowe hobby, spokojna głowa. Ja bym np zrobił licencje pilota i kupił sobie szybowiec i latał. Samolot może też, chociaż szybownictwo bardziej mi się podoba
.
rękami nie ale głową tak.Samozatrudnienie to mit. Własnymi rękami nikt się jeszcze nie dorobił.
Kit (nie KIT, bo to nie jest skrót) jest słowem obcym na gotowy zestaw do samodzielnego montażu i lepiej, by tak pozostało, ale nasze rodzime określenie jest zbyt rozwlekłe i zastępuje je to poręczne zapożyczenie. Ale istnieją reguły wtrącania słów angielskich w języku polskim i poprawnie mamy "tego kitu", a nie "tego kit'u". Apostrof należy się, gdy nie da się danego słowa obcego odmienić podług reguł języka polskiego, np. "Kennedy'ego". | ![]() |
Znalazłbyś sobie nowe hobby, spokojna głowa. Ja bym np zrobił licencje pilota i kupił sobie szybowiec i latał. Samolot może też, chociaż szybownictwo bardziej mi się podoba
.