• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Nie na temat...
Marian, męża szukasz, zmiennika czy kogoś do "przeczyszczenia rury? :o

p.s. trochę to bez sensu, znaczyć posta OT w "Spam Poście" ale może dzięki temu Marian mnie nie zastrzeli :???:

Ostatnia edycja:
nino-tv.jpg

Szalunek kartonowy okrągły, czyli rura szalunkowa występuje w średnicach większych, do 50 cm zdaje się i potrafią mieć kilka metrów długości. I ścianki są w nich solidniejsze. Ludzie majstrują to i owo na tym.

mniejsze srednice dorwiesz jeszcze w castoramie czy komforcie - na takie solidne kartonowe rury nawijaja wykladziny itp
mam u siebie takie 2 kawalki gdzie scianka ma 10-15mm

Dokładnie tak. Podłogowe, lub do powieszenia na ścianie o okrągłej podstawie. Tak jak mówicie Panowie, najprościej pokombinowqć z tymi rurami, zawsze można mniejszą w większą wsadzić w celu pogrubienia ścianek.

Są przecież 160-tki PCV, kanalizacyjne. Na bank, bo montowałem na swoim "rancho" do... strasznie tego słowa nie lubię ;)

---------- Post dodany o 16:05 ---------- Poprzedni post o 15:56 ----------

O, znalazłem RURY :P

Powrót