Przepraszam ale nie mam czasu na odp. na coraz to bardziej wyszukane na siłę zarzuty. Wyczuwam ciągłą złośliwość - byle dowalić.
Odpowiem tylko na wybrane pytania.
Wy sobie gadajcie - Ja wiem swoje. Opinie moich klientów ( 30% to ludzie z branży pracujący z dźwiękiem na co dzień ) i to że nie wyrabiam się z zleceniami Mnie utwierdzają przy swoim.
- człowiek uczy się całe życie ... zawsze to powtarzam. Nigdy nie powiem że wiem już wszystko.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Hmm a pisałeś że masz po 10 zleceń w kolejce...
- prowadzenie firmy to nie piaskownica - są inne wydatki i inwestycje. Kupowanie głośników za kilka tysięcy złotych tylko po to aby je mieć jest w małej firmie zbędnym kosztem. Ja nigdy nie kłamie .... na tą chwile 2 projekty są w trakcie realizacji , 4 projekty czekają na półce , 2 ostatnie u klientów wykonywane są własnie obudowy do wysłania do Mnie. 1 projekt ma przyjechać zaraz po nowym roku a 2 w lutym
Wracając do Nauki to mam się na czym uczyć i doskonalić . A dlaczego tak dużo zleceń ?? - może jestem za Tani ... bo na pewno nie robię dobrze grających kolumn jak twierdzicie.
Pan Michał z AA też zarzekał się że nie uda mi się zrobić zwrotnic do jego kolumn i śmiał się do klienta co on robi zamiast zapłacić jego za bebechy. A dzisiaj klient piszę ze grają lepiej jak oryginały. A wy na podstawie charek tych kolumn twierdziliście że "dno".
powstala amatorska komora "bezechowa"
- pewnie ze amatorka nigdy nie twierdziłem inaczej ale dla mnie spełnia swoją funkcje. I co najważniejsza jest u mnie i jest moja. Nie muszę nigdzie jeździć na uczelnie. Pracuje , i doskonale się u Siebie - każdego dnia.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Polecam robic pomiary przy 2.83, 4, 5.5-6V. Widac na takich pomiarach bardzo ladnie ktora z kopulek rzeczywiscie nie nadaje sie do niskich podzialow.
- potwierdzam. To co widać na stronie to pomiary dla Was ( DIYowców one mi są do niczego niepotrzebne ) w czasie projektowania kolumn pracuje inaczej i sprawdzam każdy z głośników indywidualnie w docelowych warunkach.
Żeby nie było niejasności te pomiary którymi się dziele z Wami powinny służyć tylko do porównań / wyborów głośników wszystkie wykonywane są w identycznych lub w przypadku wooferów bardzo zbliżonych warunkach. Nie powinny być podstawą do projektowania czegokolwiek. Charki i nie tylko odpowiedzi częstotliwościowej w docelowych warunkach będą inne.