Założ wątek w odpowiednim dziale, co jakis czas bedziesz opisywal postepy. Bedzie czas na dyskusje w międzyczasie 

Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Tzn 'gorszy' ma pójść na forum a lepszy się sprzedawać? Nie wiem czy to dobre podejście tu na forum... Ludzie robią zwrotki, pomagają jak mogą, ale jak wstawiają coś na forum to i się tego nie wstydzą.5. Przy okazji powstaną zapewne dwa projekty filtracji jeden do udostępnienia drugi droższy zostanie u Mnie.
Tzn 'gorszy' ma pójść na forum a lepszy się sprzedawać?
Nie ma żadnego problemu ale:
2. Jeśli mam to zrobić to chciałbym zobaczyć że więcej osób jest tym zainteresowanych.
3. Projekt nie będzie budżetowy ale też nie drogi.
4. Projekt będzie wykonany najprościej jak można wykonać aby grało dobrze. Nikt nie skopiuje kolumn gdzie same obudowy to koszt kilku tysięcy a zwrotnice drugie tyle.
5. Przy okazji powstaną zapewne dwa projekty filtracji jeden do udostępnienia drugi droższy zostanie u Mnie.
6. Chciałbym abyście wybrali przynajmniej zarys konstrukcji i konfiguracji.
7. Jeśli projekt powstanie i będzie kopiowany nie wykluczam ze udostępnię następny. ( zależy od czynników o których nie wspomnę )
nie będę kontynuował wątku Tak nazwanego - sorry ale nie.Nie trzeba kolejnego wątku. Można kontynuować ten: http://diyaudio.pl/showthread.php/21...l=1#post338957
- tańszy pójdzie na forum. Z reguły przy projektowaniu jakieś konstrukcji powstaje kilka koncepcji i każda jest technicznie poprawna ale różnią się brzmieniowo niekiedy bardziej niekiedy mniej ale bardzo często różnią się ceną ( ilość i wartości użytych elementów ). Na forum chciałbym dać ten projekt zwrotnicy który będzie tańszy w wykonaniu ale w pełni poprawny. A różnicę mogą niekiedy sięgać 200% ( 80zł i 240zł ) i nic w tym dziwnego.Tzn 'gorszy' ma pójść na forum a lepszy się sprzedawać?
-Nie, ta lepsza to będzie zwrotka widmo
- odpada projekt na pewno będzie droższy.Do 800zł myślę
- Nie będę otwierał tematu ( taka moja zasada uczestnictwa na waszym forum )Stwórz temat, na pewno będziemy się udzielać przykład kolumny Plotera
- Wybacz ale jak nie będzie aprobaty stałych bywalców Nic nie zrobię. Złośliwości są niepotrzebne. Niczego się nie spodziewam.Nie spodziewaj się, że teraz każdy napisze wiadomość "tak czekam na Twój projekt"
Jak się usunie znak zapytania zdanie dalej będzie ironią w Moją stronę i nie będe w tym uczestniczył. Zostawcie Ten temat w spokoju niech sobie będzie. Mi nie przeszkadza.Jasne. Masz rację. Nie pewności czy można zmienić jego nazwę i np. usunąć znak zapytania.
- niestety ....Niestety słyszałem
To ja pierwszy: chetnie zobaczę jakis twoj projekt dla naszego forum- Wybacz ale jak nie będzie aprobaty stałych bywalców Nic nie zrobię. Złośliwości są niepotrzebne. Niczego się nie spodziewam.
Będzie szybciejWiele projektów tutaj rodzi się w bólach, czasami i wiele miesięcy
http://audio.com.pl/testy/joseph-audio-rm7xl:1 - Joseph robi zwrotnice nieskończone 120dB na oktave ![]() ![]() | ![]() |
Tak jest wzorowokolegę Adama
- tańszy pójdzie na forum. Z reguły przy projektowaniu jakieś konstrukcji powstaje kilka koncepcji i każda jest technicznie poprawna ale różnią się brzmieniowo niekiedy bardziej niekiedy mniej ale bardzo często różnią się ceną ( ilość i wartości użytych elementów ). Na forum chciałbym dać ten projekt zwrotnicy który będzie tańszy w wykonaniu ale w pełni poprawny. A różnicę mogą niekiedy sięgać 200% ( 80zł i 240zł ) i nic w tym dziwnego.
- odpada projekt na pewno będzie droższy.
mylisz sie mozna zrobic kilka calkowicie innych i kazda bedzie calkowicie poprawnaAlbo się robi całkowicie poprawną zwrotnicę albo nie poprawną, lub nie do końca poprawną oszczędzając na elementach.
- na sluch mozna wybrac pod siebie z kilku poprawnych jak wyzej. Ale nie modyfikowac - to blad, przynajmniej dla Mniemodyfikacjami już na ucho, pod siebie...
przemawia przez Ciebie zlosliwosc , niepotrzebnie. Nie napisalem nic co by nie bylo oczywiste i normalne. Moze ktos inny ci tonwyjasni bo co bym nie napisal mi nie uwierzyszale jej nie pokażesz bo to tajemnica, to sobie daruj.
Czy masz jakies sugestie co do samego projektu a nie sposobu jego wykonania ?
projekt bedzie drozszy niż 800 bo szkoda mi zachodu na cos niskobudzetowego.
No i jesli ktos ma kopiowac cos podpisanego przezemnie to chcialbym zeby to gralo przyzwoicie a nie ledwie poprawnie
wiecej zaplace za propotypowe obudowy i zniszcone wytlumienientestowe niz to warte