• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Co Panowie sądzicie o tej zwrotnicy:
zwrotnica4rzad.jpg

Wysoki kaliber bo 4 rząd ale dopiero teraz mogłem zgrać to ładnie :)

Jest to już moja bodajże 7 zwrotnica którą słucham i ta jak dla mnie najlepiej brzmi do tego świetne zgranie fazowe, tutaj rzeczywisty pomiar zestawu:
zwrotnica4rzadpomiar.jpg

zabralem sie za delikatne pozadki...
przeraza mnie ilosc glosnikow jakie mam w pokoju :/

pamietam ze takero kiedys liczyl swoje glosniki. a czy ktos z WAS jest obecnie w stanie policzyc ile ma glosnikow w domu?

No u mnie też jakieś niedobitki dawnych wojen przeważają i raczej takie sobie te kaleki, żadnych Accutonów tu jakoś nie widzę :(.

Dobra, dobra. Juz ja sobie wyobrazam, te Wasze sklady glosnikowe...

Załączniki

• glosniki.jpg
    glosniki.jpg
    129.8 KB · Wyświetleń: 0
Hah, licząc z tymi maluszkami do linearray (80szt) bez sprzetu CA w samochodzie, choć właśnie idę go zdemontować więc będzie w pokoju to pasuje doliczyć, mam 118 głośników + ok 10 uszkodzonych, nie liczę testowych z demontażu telewizorów itd. Dodatkowo 9 wzmacniaczy. Taki chomik ze mnie :P

Wzmacniacze u mnie tylko cztery - lecz sprawne, plus jeden trup, czyli pięć: też dziwne instynkty stwierdzam. Sam człowiek nie wie, jak i kiedy tak chomiczeje.

Wzmacniaczy aktualnie u mnie z pińć by się znalazło z czego jedna spawara 5kW@4ohm a w sumie będzie drugie tyle waatów :D

Heh, na szczęście nie mam ani pojemnej piwnicy , ani garażu, więc tylko 8 głośników, jeden wzmacniacz samochodowy, jeden klasyczny :]

Powrót