• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Trzymaj się. Wiem coś na temat fal kulminacyjnych . Jak by nie daj Boże Cię zalało, to mów czego potrzeba, bo mam dług wdzięczności w stosunku do Ludzi, co kiedyś mi i moim Krajanom pomogli.
pozdrawiam
asa
P.S.

Ehh no obecnie nie mamy wody, i koparek/spychów :P ale to kwestia czasu :)

Dowożą nam wodę 3x dnia więc nie jest źle, jutro ma pójść z innego rozlewiska/ujęcia. Czekam na koparkę, bo mam na podwórku 20cm mułu. Na szczęście nie ucierpiałem, ale już się przygotowałem dziś na jakby co - od 9 rano do 22.30 kopałem rów koło domu, i jednocześnie z ziemi tamę od strony rzeki, by mnie znowu nie podmoczyło. Niestety jeżdżąc w tym mule gdzieś trafiłem na kamień i rozwaliłem zderzak w Renówce, było ją obniżać... brr :P I jeszcze mi tarcza hamulcowa strzeliła, trzena wymienić... ale to kiedyś. Vectra nie ucierpiała, stoi i grzecznie czeka na gazownika - termin mam na 24, ale warto czekać.

Byłem się też przewieźć zobaczyć tamte bardziej zalane tereny - w niektórych miejscach tragedia, w domu 30cm mułu, wszystko zalane... zamulone.

A tak nawiasem - warto za 5k wziąć do opłat Audi A6 po powodzi rok 2004, silnik 1.9Tdi - świeci sie check, abs i esp... Bawił się ktoś w auto popowodziowe?

Wracając do wysokotonówki z czatów to tam siedzi GDWK 8/50, miałem coś takiego i miło wspominam. Demonem detaliczności może nie jest, ale kolumny miały bardzo fajną stereofonię i przestrzeń.

No właśnie - wracając do tematu czatów, bierz - nie zastanawiaj się o ile cena do 400zł. Lepiej gra to niż premium, ale TW bym wymienił na choćby Seasa alu, czy alu od STXa. 13/50/9 to najlepszy głośnik tonsila IMO, miałem na jego punkcie hopla i miałem ich 16szt - w tym 4szt oem, których sprzedaży żałuje do teraz :)

Monitorki cz@t i monitorki premium to te same kolumny różnią się tylko zewnętrznie ( wiem bo mam ). Monitorki cz@t to cena około 300 zł - 350 zł więcej nie warto dać .
Cz@t 130 i Premium front to przede wszystkim inne wysokotonówki i jak dla mnie to Premium gra lepiej " swobodniej " że to tak określę .
U mnie jeszcze leży kilka GDN-ów :-) .

Monitorki cz@t i monitorki premium to te same kolumny różnią się tylko zewnętrznie ( wiem bo mam ).
Cz@t 130 i Premium front to przede wszystkim inne wysokotonówki

To zdecydował byś się ;)

Cz@t są dobre gdy je zmodyfikujemy i wg projektu borysa zmienimy wysokotonówkę na morela..

Tylko to było MTM, i projekt zwroty należało by zmodyfikować, chyba że lubi ktoś zestawy z charką w kształcie U :) hehe Średnica jest cofnięta w odsłuchu.

Koledzy, doradźcie, ile warto maksymalnie dać za tonsil czaty 130 oraz monitorki również czat?
Czy w ich cenie można kupić / złożyć coś ciekawszego?

Jeśli za monitorki dasz 350 zł lub mniej to warto , fronty ( Cz@t 130 ) widziałem w granicach 500 zł .
Gra to nie najgorzej a jeśli uznasz że apetyt Tobie urósł to możesz w łatwy sposób poprawić jakość .
Wystarczy trochę chęci i można wiele.

http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=467489&highlight=

http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=1773367&highlight=

Ehh no obecnie nie mamy wody, i koparek/spychów :P ale to kwestia czasu :)

Dowożą nam wodę 3x dnia więc nie jest źle, jutro ma pójść z innego rozlewiska/ujęcia. Czekam na koparkę, bo mam na podwórku 20cm mułu. Na szczęście nie ucierpiałem, ale już się przygotowałem dziś na jakby co - od 9 rano do 22.30 kopałem rów koło domu, i jednocześnie z ziemi tamę od strony rzeki, by mnie znowu nie podmoczyło. Niestety jeżdżąc w tym mule gdzieś trafiłem na kamień i rozwaliłem zderzak w Renówce, było ją obniżać... brr :P I jeszcze mi tarcza hamulcowa strzeliła, trzena wymienić... ale to kiedyś. Vectra nie ucierpiała, stoi i grzecznie czeka na gazownika - termin mam na 24, ale warto czekać.

Byłem się też przewieźć zobaczyć tamte bardziej zalane tereny - w niektórych miejscach tragedia, w domu 30cm mułu, wszystko zalane... zamulone.

A tak nawiasem - warto za 5k wziąć do opłat Audi A6 po powodzi rok 2004, silnik 1.9Tdi - świeci sie check, abs i esp... Bawił się ktoś w auto popowodziowe?

Muł jak wyschnie, to śmierdzi jak diabli. Co do autkek, moja stara mazducha 6 jeździła po wodzie jak czołg ;) Przypchał się odpływ od wykroplin klimatyzacji po tych brodzeniach do 30cm, więc mimo tego że nie zalana była to i tak wodę poczuła w środku ;). Z gazowaniem Vectry miałem kłopoty swego czasu, wiec przypilnuj fafowca.

Z gazowaniem Vectry miałem kłopoty swego czasu, wiec przypilnuj fafowca.

Który silnik miałeś? ja mam 1.8 115km (X18xe), a fachowiec jak fachowiec, wiekszość ludzi z okolic jeździ do niego i nie narzeka - jednak i tak wolałbym sam założyć, ale i tak mi nie ma kto klepnąć...

raz widzialem "profesjonalnie" zalozona instalacje. gdzie w kombiaku wlew gazu zamontowal ktos na srodku blachy pod ostatnimi oknami :/
u mnie na osiedlu jezdzi impreza WRX z wlewem gazu na samym srodku zderzaka!
nie wiem jakim kretynem trzeba byc zeby tak montowac wlew gazu :/

A może to nie wlew tylko hak?
Moj hak wyglada właśnie jak wlew :)

A ja zadał bym inaczej pytanie :)
Jakim kretynem trzeba być żeby gaz założyć do subaru?

A może to nie wlew tylko hak?
Moj hak wyglada właśnie jak wlew
z boku? to jest na samym srodku zderzaka patrzac na samochod z boku. prawa strona o ile dobrze pamietam

Jakim kretynem trzeba być żeby gaz założyć do subaru?
to jest to najladniejsze subaru z konca lat '90
cos w tym stylu
mywrxtb4.jpg

wiec zapewne wlasciciel wielkich zasobow finansowych nie posiada

Powrót