• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Penetrator, jeszcze jedna zaczepka i wylecisz na długo. Cierpliwość nawet moja się czasem kończy.

Dziś w Bydzi gra Apokaliptyka :)
No ciekawe czy burza nie przeszkodzi... (choć takich dźwięków podczas burzy zacnie by się słuchało)

A z kolei za tydzień gra u nas Jan Akkermann :)

...myślę że większość to zna, np. ze składanki "The Dali CD - in admiration of music" ;)

Ostatnia edycja:
Zna ktoś może ten głośnik ?
http://www.visaton.de/en/products/drivers-accessories/woofers/w-130-x-2-x-4-ohm
lub jakiś podobny ?
fs 40Hz lub niżej Otc 0.6-0.8 SD ~100CM^2

Interesowałem się tym maluchem ostatnio. Visaton ma na nim projekt razem z szerokopasmówką. Ogólnie głośnik zrobiony po to żeby wycisnąć jak najwięcej i jak najniższy bas z w miarę małej obudowy bez podbicia. Jakieś 10L tam chyba mieli w tym projekcie i zejście do 45-50Hz jak dobrze pamiętam przy -3dB.

Witam, mam pytanie :) Jest ktoś z Trójmiasta kto dobrze ogarnia pomiary i projektowanie zwrotnic?

Chętnie bym się do Trójmiasta przeprowadził

Znajomy który się kilka lat temu przeprowadził z Bydzi do Gdyni, mówił mi właśnie abym się też przeprowadził, bo jest więcej perspektyw na biznes, pracę itp.
No i okres letni nad morzem jest super.

Kto wie, może kiedyś...

No i okres letni nad morzem jest super.
HeHE.. 6 lat mieszkałem w Gdańsku.. trzeciego/ czwartego roku nie wiem czy ze dwa razy nad morzem byłem.. ;-) Pogodowo mnie tam bardziej przeszkadzało to, że do czerwca jest cały czas zimno.. no i jak ja mieszkałem to było kosmicznie zakorkowane miasto (głównie Gdańsk) popołudniem od 16 do 20 nic mnie nie zmusiło do wyjechania samochodem... ale miasto się zmienia.. i wszystko zależy w jakim towarzystwie ;-)..

Korki wciąż są zmorą bo ciągle powstają nowe osiedla a infrastruktura leży. Przynajmniej w Gdańsku tak jest. Wiele dróg dojazdowych to zwykłe mijanki po jednym pasie w każdą stronę. Obwodnica Trójmiasta to już jest wewnętrzna droga pomiędzy Gdańsk-Gdynia a miała robić jako tranzyt. Jest nadzieja w Trasie Kaszubskiej, która pozwoli omijać Trójmiasto łącznie z Wejherowo i okolice.
Jeśli są chętni do zamieszkania to lokalizacji szukałabym w pobliżu SKM-ki.. wtedy jest po prostu wygodnie dostać się niemal wszędzie bez stresu komunikacyjnego ;)

Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka

Panowie, gdzie kupię wiertła fanara na sztuki w rozsądnj cenie? Potrzebuje skompletować sobie zestaw wierteł, myślałem o zestawie, ale używam też pod gwinty więc myślę że kupię więcej i zrobię sobie skrzynkę z wiertłami.
Tak samo z wiertłami do drewna, jakaś firma warta uwagi?

Panowie, gdzie kupię wiertła fanara na sztuki w rozsądnj cenie?
a pytales w fanarze? wiem ze pewnie nie sprzedaja detalicznie, ale moze nakieruja na dobry sklep ;)

ostatio testowalismy sporo wiertel 11,5mm w twardej stali 30hrc
i najlepiej w stosunku ceny do jakosci wypadly wlasnie fanar ;)

Powrót