• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

na chrome na xp nie dziala juz wiele stron
trzeba miec kilka przegladarek :/

chyba tez bede musial nowe kompy kupic bo ja ciagle na xp jade :D

Marian, serio uzywasz XP na codzien, tak bez przymuszonej woli, z wlasnych checi, bez narkotykow i innych wspomagaczy?

a co w tym dziwnego?
ja win7 zainstalowalem dopiero jak x-com mi nie poszedl na xp
pogralem miesiac i usunalem :D

wszystko mi chodzi, nie mam pilnej potrzeby zmiany... wiec po co mam zmieniac? :D

ale przegladarki juz nie chodza jak trzeba
office tez mi juz nie chodzi
wiec powoli trzeba szukac nowego kompa :(

Dla mnie bardzo dziwnego. Nawet SSD stanowi problem w xp. Uzywam tego cholernego XP od czasu do czasu, bo na innych systemach nie działa mi sprzęt, z którego korzystam.

Przecież można kupić legalnie za 100zł klucz do Win7 z poleasingowych kompów i zaktualizować bezpłatnie do Win10.
To chyba Marian pytał o nowszy komp i ja czekam jeszcze kilka miesięcy na APU Ryzen 5 3600G to 8 rdzeni, 16 wątków w 7nm i wystarczy mi na kilka lat. Ceny SSD teraz są znakomite i nie warto kupować dysku mniejszego od 500GB. Podobnie z pamięcią. No i zasilacz 200W do tego wystarczy.

Wysłane z mojego meizu note9 przy użyciu Tapatalka

tomekk_ może potwierdzi, ale z tego co mi się wydaje, to już nie ma takiej możliwości by sobie za darmo aktualizować z win7 do win10?

Jeszcze miesiąc temu była i chyba nic się nie zmieniło.

Przecież można kupić legalnie za 100zł klucz do Win7 z poleasingowych kompów i zaktualizować bezpłatnie do Win10.

Raczej "legalnie" ;-) . Jest sporo napisane w internecie nt legalności takich kluczy, warto poczytać jakie musza być spełnione wymagania aby używany soft był faktycznie legalnie odsprzedany. Nie żebym się czepiał i udawał świętego, warto jednak czasem dopowiedzieć pewne kwestie. Bo ktoś kiedyś może się zdziwić będąc przekonanym że ma legalnego windowsa ;-).

Też analizowałem tę kwestię bo córce muszę kupić Windowsa. Nie będę się popisywał i cytował mądrzejszych ale z tego co wyczytałem i zrozumiałem jest to na 100% legalne. Oczywiście nie można go kupić od przypadkowego sprzedawcy alledrogo.

Dla mnie bardzo dziwnego. Nawet SSD stanowi problem w xp
na moim lapku prawie zaden ssd nie chodzi :(
stad tez nie musze zmieniac...

Warto pomyśleć o łatach bezpieczeństwa.
Win XP to już relikt niestety.
nie zapominaj ze wielu z nas korzysta bardzo sporadycznie z komputera, nie to co WY ;)
a w pracy komputery np nie sa podlaczone do sieci, wiec jakie zagrozenia? ;)

ale osobiscie faktycznie mam problemy z antywirami :/
zaden juz sie nie aktualizuje :(

juz nie dziala. chcielismy tak w pracy zrobic :/

na moim lapku prawie zaden ssd nie chodzi :(
stad tez nie musze zmieniac...

A zmieniałeś w ustawieniach BIOS funkcję AHCI ??
Interfejs SATA jest kompatybilny wstecz czyli jak masz dysk SSD w standardzie SATA 3 to będzie pracował pod kontrolerem SATA 1 i 2 gen tylko z odpowiednio mniejszymi prędkościami ale tak czy siak powinno banglać kwestia zmiany w BIOS :)
PS co to za lapek ?

Windows 10 normalnie się instaluje na kluczu Win 7 i nie trzeba bawić się w instalację 7 i aktualizację, od razu instalacja Win 10 :)

A wiecie tak na marginesie że przecież nie ma żadnego obowiązku aktywacji w10? Wszystko działa normalnie tylko jest znak wodny i tyle.

Powrót