Kolego -ADAM_85 gadasz głupoty straszne! Ja nie mówię o pomiarze jakiegoś tam wycinka sygnału tylko o nagraniu całości tego co wchodzi do kolumny. Jeśli uważasz, że w Twoich super kablach płynie więcej sygnału niż można zarejestrować to sam zastanów się jak daleko od rzeczywistości się oderwałeś. Może za chwilę powiesz, że odtwarzając plik flac 192kHz 24bit na twoim sprzęcie pojawiają się w sygnale cudowne niemierzalne zmiany napięcia, których żaden współczesny sprzęt nie zarejestruje.
Czy uważasz, że sygnału elektrycznego, który jest źródłem dźwięku dla Twojej kolumny nie da się zarejestrować ?
Czy uważasz, że po zarejestrowaniu dwóch takich sygnałów nie da się wykazać między nimi różnicy ?
Dla mnie Twoja postawa to obraza inteligencji, współczesnej wiedzy i elektroników. Napisałeś kilkanaście postów, w których nie podałeś żadnego rzeczowego argumentu potwierdzającego twoje tezy. Poza czczym gadaniem, że się znasz, masz doświadczenie i czujesz audiofilskiego bluesa nie ma nawet najmniejszego faktu uzasadniającego twoje "widzimisię".
Emocje, emocje

Podałem rzeczowy argument, że słyszę różnicę. O tym wspominają również inni. Badania słuchu w normie. Wspomniałem o powtarzalnych cechach i pewnie jeszcze o nie jednej kwestii. Ludzie mają zbiorowe urojenia, niezależnie od lokacji

Ostatnia edycja: