• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

T.STX.4.1.200.8.F.A.PC.X lub F.A.AL.X + WM.STX.6,5.1,5.200.8.F.S.FG.X - projekt by LuSzTi

Jeśli chodzi o porównanie do eltaxów to tak jak już pisałem wyżej. Mogę dodać jeszcze, że eltaxy są trochę głośniejsze, mają więcej basu "kick-owego", średnicę jakby stłumioną a wysokie kiepskie. LuSzTiaki natomiast grają wyraziście i szczegółowo, w filmie dialogi są bardzo wyraźne ale nie drażniące, a niski bas jest bardzo przyjemny. Zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że niektóre osoby mogłyby się obyć bez subwoofera i byłyby zadowolone.
Przez kilka dni będę się wsłuchiwał i może czegoś jeszcze się dosłucham:)

Nie na temat...
dolphin przecież dźwięk to subiektywne uczucie
Nie powinno sie o nim mówić
Więc po co pytasz? ;)

Super wyszły, aż chciałbym ich posłuchać :)

Jeśli możesz, podeślij na PW mniej więcej ile Cię całość wyniosła z wykończeniem :)

Mając dwa zestawy obok siebie chyba można wskazać różnice?:) A to czy komuś te informacje się przydadzą i czy je przyswaja to już jego sprawa.. :)
Dokładnie, moje opisy odczuć dźwiękowych może nie należą do najlepszych ale starałem się opisać to najlepiej.

---------- Post dodany o 13:55 ---------- Poprzedni post o 13:51 ----------

Jednak obstawał bym żeby powstały 2.5 drogi.
Jestem za, bardzo chętnie porównałbym 2 i 2.5 drogi. Na razie niestety brak funduszy.

Super wyszły, aż chciałbym ich posłuchać
Zapraszam na odsłuch ale dopiero jesienią albo zimą bo teraz u mnie pełnia sezonu i nie mam czasu na spotkania towarzyskie;)

etaks, trzymam za słowo :)
Może ktoś bliżej na śląsku będzie składał :)

Szkoda, że Luszti wycofał się z 2.5 drogi, oj szkoda, może ktoś inny się podejmie? :)

UWAGI MODERATORA
trybikowski twój post nie zniknął przypadkiem.
Załóz osobny temat a nie zasmiecasz ten temat.
Jeszcze jeden taki post i bedzie ostrzeżenie.

Czy przy zwrotnicy Kon. 6,80uF 250VDC 10% MKT owalny l-31/21/15 mm. można zastąpić Kon. 3,40uF 400VDC 5% MKT owalny l-31/21/15 mm. ?

3,3 uF
3,6 uF
3,9 uF

No jakto jak?
3,3+3,3+0,22

Przecież zawsze mozna utrudnić sobie życie ;)

Mam pytanie co do wytłumienia kolumn: czy w kolumnach obić watoliną też boczne ścianki czy tylko tylną, dolną i górną? Czy biała "ocieplina" ze sklepu z tkaninami będzie ok?

Właśnie pierwszy raz uruchomiłem ten zestawik...

Gra to dość fajnie, nie mogę za dużo napisać bo głośniki nie są jeszcze zbyt dobrze wygrzane. Jedyne co mi się co mnie martwi to mała ilość basu, mimo 2 dniowego wygrzewania głośników bez obudowy. Zejście jest ładne gorzej z kickiem. Mam nadzieje, że z czasem się to poprawi bo w tej chwili 14scx zjada je ilością basu.

Ogólnie podobają mi się :)

Powrót