Dla zabawy można zrobić
Ale lepsze efekty sin(x)/(x)
Zrobiłem 2x OS z interpolacją liniową (w sensie, że dodatkowa próbka jest po środku linii między dwoma) i w sumie to gra normalnie

Muszę nad tym posiedzieć, a jeszcze lepiej, to bym widział interpolację wielomianową jakiegoś większego rzędu, ale tego na prostym FPGA nie ogarnę i na daną chwilę wydaje mi się to dosyć trudne...
Zastanawiam się też, czy wstawianie próbek zerowych (jak to robią praktycznie wszystkie filtry cyfrowe) jest naprawdę tak dobrym rozwiązaniem? Czy po prostu prostym i daje odpowiednie efekty?
Ciekawe natomiast może być zrobienie tego częściowo analogowo .
Opóźnienie robisz cyfrowo a sumowanie analogowo wykorzystując N daców (dla N razy OS ).
Widziałem nawet projekt na diyaudio.com gdzie gość użył 16 kości TDA1541 na kanał
Tanio można to zrobić z TDA1543 .
No ale to nie jest interpolacja liniowa, no chyba, że coś źle zrozumiałem. Następna próbka jest taka sama jak poprzednia

Co nie zmienia faktu, że taki DAC na 16x TDA1541 bym chętnie przygarnął

Fajna kostka, dodać do tego synchroniczny zegar względem BCLK dla DEM i będzie jeszcze lepiej
Jak podasz sinus to może być problem Ale jak puścisz sinus to i tak jest problem
Przy muzyce jedynie w grę wchodzą IMD i to one zwykle są powodem zmiany brzmienia ale jak ktoś lubi to niech słucha
Uszkodzenie TW jak i ampa jest mało prawdopodobne ale możliwe .
No tak... nie pomyślałem, że dla muzyki nie będzie tego problemu

Co do IMD się zgadzam, dlatego to omijałem, ponieważ może komuś się podobać, nie wnikam.