• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Tool box - offtopic

• Autor wątku Autor wątku mIKI
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Musiałbym prowadzić 12 ekranowanych kabli, nie ma opcji :P Trudno, w sumie te przesłuchy mi nie przeszkadzają.

zawsze mozna dac 6 z podwojnymi zylami ekranowanymi razem, przesluchy miedzy kanalem lewym i prawym minimalnie wplywaja na siebie (co najwyzej stereofonia sie pogorszy), w koncu to jest prawie to samo, natomiast wplyw miedzy roznymi zrodlami moze byc juz odczuwalny, nie miej jest minimalny (ale nie pomijalny) przy normalnym sluchaniu :)

ironhide, no ale w tej chwili mam poprowadzoną 13 żyłową tasiemkę ... A to dużo się chyba nie różni od kabla od monitora?

Tasiemkę spiąłem opaskami zaciskowymi, więc jest jak kabel ( przekrój okrągły )

Znacie jakiś sposób na wycięcie krążków z 3 mm aluminium ? Widziałem gdzieś, że Paweł wycinał pierścienie frezarką. Paweł, jakiego frezu użwałeś ? Zwykłego palcowego do drewna ?

Ten frez od biedy można zastosować we frezarce górno wrzecionowej. Byłoby mniej wygodnie, zwłaszcza przy frezowaniu płyty w pionie, ale da się.

P.s. Chyba, ze nie mieści się w otwór w stopie frezarki.

Powrót