• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Tool box - offtopic

• Autor wątku Autor wątku mIKI
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Pofrezowałem dziś za pomocą suwmiarki pożyczonej od prawie już teścia :razz: Frezy wyszły idealnie. Dzięki za podrzucenie pomysłu!

Dzięki stolarzom, spryciarzom z e-manta dowiedziałem się jak zrobić szablon do frezarki. Może komuś się przyda. Metr profilu 26zł. Zamek 6zł. Zamówiłem takie długie metrowe i piąty zapasowy aby nie został odpad z 5m elementu. Do głośników (Accuton :), wstęga) i terminali prostokątnych w zupełności wystarczy 50cm. Muszę jeszcze przykleić podziałkę w mm i będzie git.

KonradRak, a jak to jest regulowane?

---------- Post dodany o 18:56 ---------- Poprzedni post o 18:55 ----------

Oki, kumam :-)

myslalem o dokladnie czyms takim... ale nie wiedzialem ze takie profile sa wiec kombinowalem z laserem...
teraz widze ze nie musze ;)

gdzie kupione te profile?

To bardzo proste przeciez. W profilach znajduje sie sruba, ktorej nakretka z lbem porusza sie w listwie. Jak ja dokrecisz to masz na stale sztywne polaczenie dwoch listw pod katem 90 stopni. Jak zepniesz kolejne dwie listwy, to masz caly szablon regulowany do dowolnej wielkosc, ktorej granica jest dlugosc listwy. Proste i skuteczne :)

Tu zdjęcie zamka. Może trochę wyjaśni. Proste i skuteczne.
imag0144b.jpg

Różnego rodzaju złączki:
http://kanya.pl/upload/pvs_pol_2010_str._90-103_zlaczki.pdf
Ploter ceny podałem na początki.
Profil aluminiowy 20x40 - 26zł/mb
Zamek - 6 zł/szt

Tak samo brzydka jak poprzednia :flapper:. Poważnie to super profesjonalny sprzęcik. Ja miałem ochotę na wielką, profesjonalną Sparky X 205 CE za 600 zł.
4021757013552_PF_full.CB827786-AAF5-4C96-B1B9-0E93CD204105.jpg

ale teraz bardziej do szablonu potrzebuję takiej z okrągłą stopą.
Poszperałem i chyba zaryzykuję Einhell RT-RO 55 RED LINE za 280 zł.
4350490_01029_RT-RO_55.jpg

Wg poniższego testu została wyżej oceniona od 2x droższego Bosch POF 1400 ACE
http://www.etest-wohnen.de/testb_testblock-767.html
Zaoszczędzoną kasę chce przeznaczyć na frezarkę nutową (lamelownicę)
4350611_01017_BT_BJ_900_Detail_1.jpg

Powrót