• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Tool box - offtopic

• Autor wątku Autor wątku mIKI
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Dałem zwykłą żółtą matową 3mm i okazuje się że daje ładne bursztynowe właśnie światło. Jeśli nie potrzebujesz bardzo jasno, to może będzie OK? Jeszcze mi pare sztuk zostało jak chcesz spróbować.
niestety mam otwory zrobione pod 5mm
ale oczywiscie diody beda ledwo swiecily, zeby nas nie oslepiac i nie denerwowac ;)

Wolałbym nie eksperymentować
ostatnio zadajesz tak prymitywne pytania, ktore pasuja bardziej do kompletnie zielonych...
od lat uzywam prawie wylacznie butaprenu (bochem botem gta) i nie mialem z nim zadnych problemow
martwisz sie, ze butapren rozpusci kosz? niepotrzebnie ;)

Nie mogę znaleźć na forum zagadnienia oklejania płyty wiórowej, na której jest już okleina. Czy obowiązkowo należy zerwać starą okleinę do surowej płyty czy można kleić na starej okleinie. Jeśli zrywać to z użyciem jakiegoś środka chemicznego?

Na kontaktowy się da i się trzyma. Przynajmniej u mnie. Dla świętego spokoju przejechałem tylko papierem ściernym.

Zerwac mozesz przy pomocy oplarki, ale jak nieduzo odchodzi to podklej kontaktem, jak pisze Micwoj. Nawet superglue czasami sie stosuje w niewielkich poprawkach.

No to ci powiem, że fornir na kontaktowym pewnie się będzie trzymał. Ale czy okleina będzie się trzymała obudowy...

Chciałbym przykleić fornir na płycie gdzie jest jakaś okleina (ciężko mi powiedzieć, ale wygląda na samoprzylepną). Skubana jest dobrze przyklejona i zerwaniem byłby problem.

Kontaktowym przylepisz na prawie wszystko, ale czy nie odejdzie potem razem z ta okleiną pod spodem tego nikt ci nie powie.

Ja kleiłem patexem nawet parapet heheh, tylko wcześniej zagruntowałem uni gruntem, wyszło jak by był cały z drewna zrobiony.

Ostatnia edycja:
Czym lekkim wypełnić pustą przestrzeń w tubie Monacora?

wg-300a.png

Jak to się przykryje frontem głośnika to taka wnęka może trochę rezonować.

rezonowac to moze od niskotonowego a nie od tweetera
wiec ja bym najwyzej tam przykleil kawalek maty bitumicznej ;)

Powrót