• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

UniAMP by Irek - pierwsze testy i odsłuchy :)

Ejj... ale na zdjęciu z 1.str. widać, że jest tam jakiś rezystor... nie mówię, że nie macie racji tylko dziwi mnie takie rozwiązanie:P

tam maja byc zworki, czemu dziwi?
na plytce UNI jest z 15 innych zworek ktore wlutowales, na laminacie to takie biale podluzne kreski przechodzace od otworka do otworka ;]

Jeszcze nic nie wlutowałem :P to jaka jest różnica między użyciem rezystora 0ohm, a takowe są w sprzedaży, a kawałkiem drutu?

nie wiem jaka, IREK po prostu zrezygnowal z tego elementu i dlatego ma tam byc zworka,
opis plytki zostal jeszcze stary po elemencie, ktory po cos tam kiedys byl

znaczna różnica jak widać :P ok dzieki :) jak będę miał jeszcze jakieś laickie pytania to dam znać :P

[ Dodano: 2010-02-01, 18:13 ]
a jak jest z tolerancją kondensatorów? Im mniej % tym lepiej czy gorzej?

pegelmesser napisał:
http://www.sklep.avt.com.pl/p/pl/70115/rezystor+0+om+smd1206.html

Rezystor 0 om to nie zwora tylko rezystor 0om.

Prawda , ale smd tam chyba nie będzie montował ? Poprostu zamiast rezystora 0om zastosować zworę , w niczym to nie przeszkadza.

tak! Twoje pytania zaczynają irytować, nie chcę wiedzieć ile będzie pytań jak to poskładasz i nie będzie chciało chodzić...

Witam! Forum śledzę od 1,5 roku a od niedawna jestem zarejestrowany.. Postanowiłem napisać gdyż rozpoczynam boje z Uni. Jak wyjdzie? Czas pokaże.
Zabawa niemiłosierna. I nie jest to wynik użycia papieru kredowego. To już druga płytka, która nie wyszła najlepiej, ale poddam ją wnikliwej ocenie (pisak może) i do B327. Kolejna płytka porównawcza właśnie się moczy.

Powrót