Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Pod obciążeniem napięcie maleje a nie rośnie. Jeżeli byś kupił 2x35(pod obciążeniem) to jałowo załóżmy by było 2x38, a tego mogły by już nie wytrzymać kondensatory na 50V.w projekcie masz podane 2x35V jałowo,z tego co pisze irek na trafach podaja wartosc napiecia ale juz pod obciazeniem czyli musisz nabyc transformator 2x32V,pod obiciazeniem masz zawsze wyzsze napiecie
Myślę, że możesz spokojnie brać. Te kilka voltów nie zrobi różnicy.mateusz77892 napisał:ja bym obstawał przy 2x32V 250VA
irek napisał:Wiec cos nie tak jest w ukladzie, bardzo zadko trafiaja sie na tyle duze rozrzuty tranzystorow wejsciowych ze napiecie stale na wyjsciu ma za duza wartosc ale piszesz ze wczesniej bylo ok. No chyba ze zmieniales tez trany wejsciowe a nie zrobiles tego parami albo trafily sie felerne.
Niema sensu dawac az takiego duzego,pozatym bylby problem z umieszczeniem go na plytce mozesz wstawic 8,10 amperowy,czym wiekszy mostek tym wydaje mi sie ze lepiej radzi sobie z odprowadzaniem ciepla,ale mozesz od strony arek zamotnowac sobie kawalek blaszki ktora bedzie pełnila role radiatoramateusz77892 napisał:3.Mostek... czy mógłbym dać mostek np. 25A 1000V?? Czy im mocniejszy tym mniej by się grzał??
No ok ale tak jak pytałem MKT to są tylko takie w plastikowym sześcianie? czy te co wyżej link podałem też są dobre, choć wyglądem przypominają ceramiki??kaman777 napisał:8 100nF/63V C1 C2 C10 C14 C20 C26 C32 C34 pytaj o MKT napewno maja w elektroniku unitrel badz "elektronika" na nowym miescie