Jak tak teraz patrze na pomiary to faktycznie u mnie tez jest dziura w tym pasmie. W tygodniu zamontuje tweetery w frezowane dechy i zmierze ponownie. Cierpliwosci.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
To jest definitywnie wina zlego panelu dla glosnika i braku podfrezowania. Mam pomiary moich GDWK /19 i /26 BEZ montowania w obudowe i dolek na charce jest dokladnie w tym samym miejscu. Tyle, ze u mnie dolek jest na okolo 4db.
Przeciez zeby sprawdzic, czy to jest wina obudowy oraz braku podfrezowania, wystarczy zrobic pomiar nearfiled i wszystko bedzie jasne.
Podstawowym problemem przy łączeniu kopułek 25mm z głosnikami 20mm wydaje się duża wrazliwość na smianę kąta odsłuchu. Przesunnięcie niewielkie przesunięcie mikrofonu w pionie podowuje diametralne zmiany w obrazie charakterysyki czestotliwości. Faza szaleje. Dlatego wyadje mi sie że wavequide byłby tutaj bardzo na miejscu. Scan Speak Revelator miał duży front wyprofilowany w stożek własnie w celu zawężaenia charakterystyk kierunkowych do współpracy z wiekszymi głosnikami niskotonowymi. I moze to jest właściwa droga.