• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

wątek motoryzacyjny

• Autor wątku Autor wątku mIKI
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Galant jest dosyć droig w utrzymaniu. I to nie stereotyp. Interesowałem się tym autem (2,5 v6) nim kupiłem BMW.

Kiedy nauczycie się, że nie ma czegoś takiego jak kryzys ? to jest tylko głupi wymysł, dzięki czemu sporo bydła na tym zarabia. My raczej jesteśmy tylko niewolnikami systemu. Podobno kryzys jest wszędzie, jednak mieszkałem trochę w Norwegii (jakoś kryzysu nie było widać), byłem najtańszym robolem za 75 zł/h i tankowałem PB98 na shellu za 6 zł/l a litr mleka 5,5 zł. Kryzys to jest w Polsce, jak Nas pracodawcy dymają a sami chapią się. Jak to wczoraj znajomy przyszedł i mówi, że mu wypłaty nie wypłacają bo ich nie stać tłumacząc się tym, że zainwestowali w budowę swojego domu za miastem (notabene 350m2)

Wracając do motoryzacji. Mając do wyboru kupowanie nowego passata, camaro czy mustanga wówczas zdecydowanie wybrałbym amerykańca.
Kolega ma czarne rx8 już od kilku lat. Muszę go trochę popytać i poznęcać się nad nim, jak tam jego eksploatacja :D

9-5 szczególnie kombi ma swój specyficzny urok. Ja mam dodatkowy sentyment bo 9-5'tka to pierwsze auto którym jechałem ponad 200 kmh (oczywiście w odpowiednim dla tego celu miejscu ;-) )

Z zewnątrz marzenie, w środku wolałbym oglądać poloneza :P hehe Nadwozie Vectry B...

??? na pewno rozmawiamy o Saabie 95? Owszem ma słabiuśkie podwozie; transplantacja z Opla, trzeba uważać bo koników sporo.
Środek porównywać do Poloneza? Przesadziłeś ;).
Wyciągam siekierkę ostrzę i idę na wojnę, bo mnie tu autko obrażają ;)
Pozdrawiam
asa

---------- Post dodany o 13:46 ---------- Poprzedni post o 13:43 ----------

9-5 szczególnie kombi ma swój specyficzny urok. Ja mam dodatkowy sentyment bo 9-5'tka to pierwsze auto którym jechałem ponad 200 kmh (oczywiście w odpowiednim dla tego celu miejscu ;-) )

Ująłeś to delikatni ;) Po prostu brzydal. Ale jak to mówi stare porzekadło każda potfora znajdzie swego amatora. Czasem piękno wewnętrzne i serce jest ważniejsze niż powłoka zewnętrzna ;)
pozdrawiam
asa

??? na pewno rozmawiamy o Saabie 95?

Przepraszam, pomyliłem go z 9-3 - w środku deska jest tragiczna.

saab.jpg

miki, moj brat to taki "dresiarz". nie wazne ze samochod dobry, on "nie wyglada"! :/
dla niego musi byc cos atrakcyjniejszego wizualnie

stonowane eleganckie limuzyny to raczej moj gust

To alfę 147 niech sobie upoluje - ładne i na zewnątrz i w środku.

Jakby Was coś podkusiło (jak mnie) to nie kupujcie przypadkiem opon Goodyear Efficient Grip Performance 205 55 R16. Tragedia - opona miękka na bokach przez co mi d.pę nosi jak chce. Być może stwardnieje nieco później, ale jak dla mnie to już będzie za późno, bo się będę musiał z tym męczyć lata.

Swoją drogą, moje są niestety z Dębicy.

Odnośnie EcoBoost to dla 1.0 170KM Ford przewidział trwałość silnika na 250tys. km, uznali więc, że zrobią rozrząd który to wytrzyma, a po tym przebiegu po prostu będzie trzeba zmienić silnik.

Pewnie dlatego właśnie 1.0 ma 100 lub 120 KM. Często wymieniałeś już ten silnik?

W kraju biedoty jeżdżącej masowo poniemieckimi używkami każda nowość motoryzacyjna jest niepotrzebna lub za droga i na jej widok krowy mleka nie dają.

Jakby Was coś podkusiło (jak mnie) to nie kupujcie przypadkiem opon Goodyear Efficient Grip Performance 205 55 R16. Tragedia - opona miękka na bokach przez co mi d.pę nosi jak chce. Być może stwardnieje nieco później, ale jak dla mnie to już będzie za późno, bo się będę musiał z tym męczyć lata.

Swoją drogą, moje są niestety z Dębicy.

O mój rozmiar. Ja szukam jakiś topowych całorocznych, bo Bridgestone Turanza jakie dostałem z samochodem 2 lata temu w salonie są do wyrzucenia. Z trzech zrobiły się jaja.

To alfę 147 niech sobie upoluje - ładne i na zewnątrz i w środku.
nie glupie - zobacz po ile stoja

---------- Post dodany o 21:38 ---------- Poprzedni post o 21:33 ----------

alfy w cenie! :D
bardziej mi sie podoba stilo, ale zawsze to jakas alternatywa ;)
brat odrzucil V40 "bo kombi" :/
a okazalo sie ze samochod ma byc glownie dla zony (dopiero poszla na kurs) a brat bedzie jezdzil astra az nie padnie! :D

przeciez napisalem w cudzyslowiu!
w dresie nie chodzi, zlotego lancucha tez na szyi nie ma...
ale mentalnosc bardziej zblizona do dresa :p

BMW nigdy w zyciu za takie pieniadze!

Powrót