NIP w ogóle nie jest konieczny. Wystarczy PESEL obu współwłaścicieli.damiani napisał:a czy jezeli nie mam jeszcze swojego nr NIP (jutro dopiero zloze wniosek) to na umowie moze byc tylko NIP drugiego wspolwlasciciela?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
NIP w ogóle nie jest konieczny. Wystarczy PESEL obu współwłaścicieli.damiani napisał:a czy jezeli nie mam jeszcze swojego nr NIP (jutro dopiero zloze wniosek) to na umowie moze byc tylko NIP drugiego wspolwlasciciela?
przy takim czyms musza byc podpisy dwoch osob na tym dokumencie, upowarznianej i upowarzniajacej? czy mozna zalatwic to jakos na odleglosc?marjano82 napisał:Pełnomocnictwo wystarczy zwykłe- tzn z podanym imieniem, nazwiskiem, adresem i nr PESEL i najlepiej nr dowodu osobistego upoważnionej i upoważniającej osoby.
to jest jakis domument ktory oddaje sie pozniej do urzedu czy tylko umowa miedzy wlascicielami ktora trzeba pokazac przy rejestracji?marjano82 napisał:albo kupujący umową darowizny przekazuje jakąś część samochodu 2 osobie
darowizna w przypadku bliskiej rodziny jest zwolniona z podatkudamiani napisał:darowizna ta bedzie jakos opodatkowana?
jeśli już miałeś 25 lat to nie było ale jeśli nie to była i to dość spora. Mam tam ubezpieczone aktualnie 4 samochody. Jednego współwłaścicielem jest mój brat. I stawka w zeszłym roku całego pakietu była 1780zł a w tym już 950zł więc jest różnica. 24 i 25lat życia. Nawet dostałem 10% zniżki za ilość ubezpieczonych pojazdów (flota) :mrgreen:marjano82 napisał:Ja mając chyba 25 lat byłem głównym właścicielem auta a mama współwłaścicielem i w MTU np żadnej zwyżki za wiek nie było
czyli w przypadku dwoch wspolwlascicieli wystarczy podpis jednego z nich na umowie? a i jeszcze jedno pytanie, znizki ojca beda brane pod uwage jezeli bedzie on glownym wlascicielem, czy tez jezeli bedzie drugim wspolwlascicielem? czy nie ma rozgraniczenia na pierwszego/drugiego?lklukasz napisał:damiani, najlepiej dopisz ojca do umowy i będzie po sprawie. Sprzedającemu i tak będzie wszystko jedno.
Nie, podpis obu osób musi być na umowie(na obu umowach)czyli w przypadku dwoch wspolwlascicieli wystarczy podpis jednego z nich na umowie
nie ma najmniejszego znaczenia, kto będzie którymdamiani napisał:a i jeszcze jedno pytanie, znizki ojca beda brane pod uwage jezeli bedzie on glownym wlascicielem, czy tez jezeli bedzie drugim wspolwlascicielem? czy nie ma rozgraniczenia na pierwszego/drugiego?
Jeśli ojciec będzie współwłaścicielem, to warto się upomnieć w ubezpieczalni. Kumplowi już drugi raz zdarzyło się, że przyszedł kwit do zapłaty gdzie nie uwzględnili ojcalklukasz napisał:nie ma najmniejszego znaczenia, kto będzie którymdamiani napisał:a i jeszcze jedno pytanie, znizki ojca beda brane pod uwage jezeli bedzie on glownym wlascicielem, czy tez jezeli bedzie drugim wspolwlascicielem? czy nie ma rozgraniczenia na pierwszego/drugiego?
wyreguluj gaźnikcudny90 napisał:szarpie, zamula, gaśnie przy dodawaniu gazu.
wyreguluj gaźnik
wymień filtr powietrza ale coś mi się wydaje, że go tam nie ma