Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
I teraz te wszystkie ABS'y, ESP, TCS'y i inne elektroniczne "ułatwiacze" sprawiają że zanika umiejętność prowadzenia samochodu... Wsiada taki jeden z drugim, skrzynka dwusprzęgłowa, pełno elektroniki i z prowadzenia samochodu robi się playstation...
Gdybym miał na tą chwilę kupić furkę do 15 to coś ostatnio świta mi C4!!
Ja przymierzałem się do Volvo, jednak po rozeznaniu możliwości serwisu w dziurze gdzie mieszkam- muszę odpuścić.
W razie unieruchomienia z powodu elektroniki- jedyne wyjście to laweta i trasa kilkadziesiąt kilometrów![]()
Rozumiem że serwis Hondy jest możliwy- obeznałeś temat?......................
I tym o to sposobem od poniedziałku jeżdżę Hondą Civic![]()
Rozumiem że serwis Hondy jest możliwy- obeznałeś temat?
Chodzi głównie o elektronikę.
Miałem okazję przejechać się nową Hondą CRV - bajery na kółkach.
Do salonu udałem się swoja Cromką z 2006 roku - skromna, srebrna, nie rzuca się w oczy, a poza tym przecież to Fiat.
"Pan jeździ Fiatem?" - pytanie pana z salonu Hondy.
Po krótkiej rozmowie zaprosił mnie na przejażdżkę poza miasto.
Skóra w środku - też mam skórę.
Reflektory włączone (już szarzało) - mam samopoziomujące się.
System spowalniania auta - faktycznie, świetna rzecz, sprawdziliśmy po rozpędzeniu auta do "setki", natychmiast spowolniło za jadącym przed nami - takiego nie mam.
"A opony to są 18 na alufelgach" - mówi dalej Pan, ja też mam 18 na alufelgach (225)
Silnik diesel - tu mnie Pan zaskoczył.
Byłem na 100% przekonany, że to benzyna.
Tak cichego jeszcze nie słyszałem.
Super. Ale ja skromnie dodałem że mam w Cromie diesel automat 1,9 i tylko 150 KM.
Pan poprosił mnie o zatrzymanie autka pod górkę. Stanąłem, ale zaraz dodałem, że ja też mam "holdera".
Pan zaproponował otworzenie dachu. Podziękowałem. Ja też mam dach otwierany.
Chyba trochę Pana zaskoczyłem - stary Fiat i nowa Honda.
Skąd ten Fiat to ma?
A ma jeszcze np. elektrycznie ustawiane podgrzewane fotele, oświetlenie pod przednimi drzwiami, światła parkowania (dla tych co tego nie mają mowa o zapalonych światłach samochodu zaparkowanego na poboczu lub w ciemnych miejscach), nawigację, tzw. światło do domu, telefon-karta (lepszy niż w niektórych renomowanych, bo go nie widać, a tam nadal słuchawki).
Starczy.
W moim na pewno nie ma: składanego do przodu oparcia siedzenia pasażera z przodu (za czorta nie wiem dlaczego?), doświetlenia skręcania.
Aha, i jeszcze jedno - nie gra melodyjki gdy wychodzę z domu, a on już mnie widzi (też nie wiem dlaczego?).
Po powrocie do salonu zaparkowałem auto tyłem.
Pan zwrócił mi uwagę na lusterka wspomagające parkowanie. A tego nie miałem.
Zostałem poproszony na tylną kanapę, która jest ruchoma - można jechać w pozycji półleżącej (problemem może być nagłe hamowanie - nie wiem czy człowiek się z pasów nie wyśliźnie).
Tego też nie mam.
Wróciłem do domu.
Jakiś czas po tym potrzebowałem instrukcję do Cromy.
Nie mogłem znaleźć rocznika 2005, ale znalazłem rocznik 2007.
Poza niewielkimi zmianami powinna być taka sama.
A tu niespodzianka- już na 36 str. o lusterkach wstecznych, w tym o nieznanej mi pozycji "parking".
Po wrzuceniu wstecznego lusterka pochylają się , aby łatwiej zaparkować, czyli tak, jak we wspomnianej Hondzie. .
Mam auto rocznik 2006, więc instrukcja nie dla mnie, ale to przecież auto full wypas, może ja też tak mam? Było po 22, ale zszedłem do auta. Pobawiłem się lusterkami. I wiecie co? Działa!!!
Aha, i jeszcze jedno - nie gra melodyjki gdy wychodzę z domu, a on już mnie widzi (też nie wiem dlaczego?).
Nigdy nie kręce go powyżej 4k obr, chyba że na ekspresówce albo autostradzie. No i najlepszego "buta" ma właśnie przy 2.5-3k obr.i nie krec go powyzej maxa