Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
No mam takie wrazenie i juztakero napisał:Masz złe wrażenie ;]n_omyzs napisał:Mam wrazenie ze na front ktos wrzucal do projektu te wszystkie potki, przyciski i ledy tak jak leciało bez zbytniego przemyslenia![]()
dane znam (o ile db podbija pasma) chodzilo mi raczej o wrazenia odsluchowe w Twom odczuciu,uniamp bez zadnej korekcji ma malutko basu a z ta barwa jak to wyglada?? :>takero napisał:dokładnych danych nie pamiętam
Właśnie doskonale wiem o co chodzi. Programuję mikrokontroler, ale tylko w standardzie RC5, który obecnie wcale nie jest taki popularny. Dokupywanie innego pilota to moim zdaniem słabe rozwiązanie w czasach kiedy jednym pilotem można spokojnie obsługiwać wszystkie sprzęty w domu. Wiadomo BASCOM posiada RC5 w standardzie, ale świat poszedł do przodu i wzmacniacz, który wyróżnia się tylko wyższą ceną i mniejszą uniwersalnością może po prostu nie mieć racji bytu.takero napisał:Więc nie wiesz dalej ocb ;]cob napisał:Jeśli chodzi o pilot od telewizora to chyba nie do końca. Wydaje mi się, że jest uniwersalny na tej zasadzie, że może sterować różnymi urządzeniami, ale tylko w jednym standardzie.
Programujesz mikrokontroler, a nie pilota !![]()
a rozgladales sie za gotowymi profilami z alu?irek napisał:Mozliwe ze bedzie wersja zagieta na ceownik ale to podniesie koszta
czyli kupujacy dostanie arkusz blachy i ma to sam zlozyc?irek napisał:planowana cena za obudowe ma nie przekroczyc 150zl. Dlatego obudowa jest prosta technologicznie a wszelka robocizna jest przeniesiona na skladajacego ktory swojej pracy w zlotowkach nie liczy.
a rozgladales sie za gotowymi profilami z alu?
Pawel S. napisał:czyli kupujacy dostanie arkusz blachy i ma to sam zlozyc?![]()
irek napisał:Docelowo zdalne ma uczyc sie 4komend (on/off, input sekwencyjniei vol+, vol-)
irek napisał:Z galkami jest ten problem ze obecne galki sa jedynymi ktore mozna kupic w tej samej serii w roznych wielkosciach. Dodatkowy klopot to to ze galki musza byc blokowane srubka bo volume czy mechaniczny selektor wejsc sa przedluzane okraglym gladkim pretem fi6mm
w takim przypadku mozna zakupic np takie piloty http://www.allegro.pl/item891328015_mini_pilot_manipulator_tv_brelok_okazja.htmlirek napisał:Docelowo zdalne ma uczyc sie 4komend (on/off, input sekwencyjniei vol+, vol-)
balans to nie osobny uklad tylko jeden potencjometr M+Npaldo napisał:A właśnie - co z balansem?? Może zamiast barwy lepiej dać regulcaję balansu? Albo to i to?
Dlatego nikt przy zdrowych zmysłach nie zagina takiej blachy tłocznie tylko giętarką. Po coś w końcu tę maszynę wymyślono...irek napisał:Zaginanie nawet cienkiej milimetrowej blachy ze stali nierdzewnej powoduje powstanie dosc duzego kilku milimetrowego łuku zagieciowego, dodatkowo stal zostaje zarysowana (zagnieciona) od prasy wiec taki front musi trafic na malowanie albo szlifowanie. Bylby on jednak montowany bez widocznych srub.
Jest możliwe i to w zadziwiająco dużej precyzji - giętarka + 2 zderzaki i masz dokładność do 0.1mm !irek napisał:Zaginany na ceownik musialby byc idealnie spasowany a to jest niemozliwe.
ja tez nigdy nie wiedzialem do czego to sluzy... az do teraz. mam niesymetrycznie rozstawione kolumny i czesto z tego kozystam (z poziomu kompa)irek napisał:Balans to tylko potek i mozna go dolozyc, osobiscie nie widze sensu stosowania go.
mam kilka jakby ktos byl chetnyirek napisał:Wystarczy ze klopotliwe jest zdobycie potkow z klikiem do barwy.
akurat piloty do TV philips sa sprzedawane od dluzszego czasu a tez sa tanieirek napisał:a piloty po 5zl dzis sa a jutro nie bedzie
Quester napisał:P.S. Info dla niedowiarków: pracowałem na giętarkach i wiem o czym piszę![]()
Pawel S. napisał:ja tez nigdy nie wiedzialem do czego to sluzy... az do teraz. mam niesymetrycznie rozstawione kolumny i czesto z tego kozystam (z poziomu kompa)
Pawel S. napisał:mam kilka jakby ktos byl chetny![]()
Pawel S. napisał:akurat piloty do TV philips sa sprzedawane od dluzszego czasu a tez sa tanie
Ta maszyna zrobi dobrze:Dobrze tez wiesz ze giecie na prasie umozliwia znacznie ostrzejsze zagiecie bo na gietarce to bedzie duzy łuk. W obu przypadkach material bedzie zagnieciony/ zarysowany.
zbyszek napisał:Ta maszyna zrobi dobrze:
http://www.polsver.pl/ind...id_producenta=4
nie zagniecie,nie porysuje a i promień giecia bedzie nieduzy :wink:
irek napisał:Pawel S. napisał/a
ja tez nigdy nie wiedzialem do czego to sluzy... az do teraz. mam niesymetrycznie rozstawione kolumny i czesto z tego kozystam (z poziomu kompa)
A jak wyrownujesz roznice czasowe??
nie wyrownujeirek napisał:A jak wyrownujesz roznice czasowe??
dlaczego 120? przeciez jeden potek na jeden ukladirek napisał:A ja mam 60plytek do barwy wiec moze uzbierasz 120szt.
Pawel S. napisał:dlaczego 120? przeciez jeden potek na jeden uklad
irek napisał:Paldo nie mecz sie, bo juz pisalem ze to nie konkurs rysunkowy. Moduly maja swoje mymiary a na nich sa rozmieszczone elementy regulacyjne wiec nie mozesz tak sobie po prostu czegos narysowac.
a ja pisalem ze mam na zbyciu potki M+Nirek napisał:Pisalem o barwie czyli dwa potki na uklad.
pewnie ze sie da - zawsze mozesz zrobic wlasna obudowepaldo napisał:Eh, no szkoda, ja tu mam wizje a tu się nie da...