• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

zestaw elementow (KIT) do uniampa

Paweł możesz podać gdzie kupowałeś poszczególne elementy ? U mnie w mieście ceny raczej kosmiczne:
http://inter-chip.pl (Jamicon 10000uf/50v - 18 zł ...)

Więc zostaje kupno przez neta.

gi

Dzięki.

Na razie się wstrzymam do czasu aż wyjaśni się u ciebie czy będą jakieś wolne zestawy.

Jak by były to licz mnie w ciemno (najchętniej z kondami i tranami, ale pewnie nie będzie wolnych) na przynajmniej jeden.

gi

Hej, jak by się znalazł jeden wolny zestaw to ustawiam się w kolejce :)
Miło by było jak by było wszystko, ale bez tranów i kondów też dam radę.

jak juz wczesniej wspomnialem kupilem dodatkowe 10 zestawow z PCB ale bez tranow koncowych i kondow w zasilaczu.
kto i ile ich dostanie okaze sie jak bede mial juz wszystkie elementy - bo jak widac opoznienia sa spore

Pawel S., ilu Ci jeszcze elementów brakuje i kiedy mniej więcej będziesz miał całość?

czesci od javoreczka i od A441 (czyli wiekszosc) leza u zibiego (jakos mi paczki niecieli wyslac) i bede je mial na poczatku tygodnia. potem tylko zamowienie z TME jak sie zorientuje czy wszystko jest

macie jakies pomysly na detale do KITow jakie jeszcze zamowic? bo np pokladki pod trany chce brac, dystanse takie jak u irka, blaszki na mostek, srubki i co jeszcze?

No i te ( nie wiem jak to się nazywa ) kołyski (?) pod bezpieczniki :)

No i ten potencjometr precyzyjny tak dla przypomnienia ...

bart210 napisał:
Mam nadzieję, że o bezpiecznikach i złączach ark pamiętasz?
zamowione. mam nadzieje ze javoreczek wrzucil bezpieczniki bo niemial ich na aukcji ale mial zalatwic
cudny90 napisał:
No i te ( nie wiem jak to się nazywa ) kołyski (?) pod bezpieczniki
http://www.allegro.pl/item386814840_ptf15_gn_bezp_5_x_20_do_pcb_cena_3zl_za_10szt_.html mam nadzieje ze bedzie pasowac ;)
Quester napisał:
Nie jestem przekonany czy jest tam potrzebny aż wieloobrotowiec
50gr roznicy w cenie - wiec dla swietego spokoju mozna dac ;)

olalem tylko goldpiny - wydaje mi sie ze sa zbedne. wole przylutowac bezposrednio w plytke

Pawel S. napisał:
50gr roznicy w cenie - wiec dla swietego spokoju mozna dac
Nie chodzi mi o cenę tylko raczej jakiekolwiek sensowne uzasadnienie kupowania wieloobrotowców, które mają niestety inny footprint niż na PCB. Abstrahując od wszystkiego innego wyglądać to będzie nieprofesjonalnie :P

Jeszcze wpadł mi do głowy pomysł, żeby wziąć szpulę drutu srebrzonego bo nie każdy takowy ma. Można by podzielić po równo do każdego zestawu.

a mi sie wydaje ze to zbedna rzecz. ja takie laczenia robie "odpadami" odcietymi od wlutowanych elementow

Powrót