Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

AudioShow 2011

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
    Tam jest jeszcze jeden głośnik, od dołu, w BR, w jednym z modeli cięty na 150Hz.
    W monitorkach także ?
    Poza tym to audio-voodoo, musi kosztować. Cena Voxativ'ów 20 000 euro za stereo też jest z kosmosu. A to przecież raptem dwa głośniki i zaprojektowana do tego obudowa tubowa.
    Które to ?
    Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

a blodni fajna
      tez mi sie w oko wladła

dobrze, ze moja zona tego nie czyta :biggrin:
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
        W monitorkach także ?
        We wszystkich ich produktach jest dopalanie z dołu, różne w zależności od modelu.
        https://picasaweb.google.com/1006539...06086689004386

A Voxativ tutaj:
        https://picasaweb.google.com/1006539...05827867595906
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Panowie, co to za głośniki wstęgowe siedzą w tych kolumnach (wiem tylko że jakieś Etony) https://picasaweb.google.com/lh/phot...full-exif=true
          Muszę przyznać że wysokie powaliły mnie na kolana. Również bardzo podobały mi się aluminiowe daytony oraz inne monitory na aluminiowych midwooferach.
          U Pylona kiedy tam byłem pewnien pan nie mógł pojąć że w tych 3 drożnych saphire są zamontowane głośniki z stx i że jak to gra (choć grało to jak dla mnie raczej bardzo przeciętnie). Pearl też niczym szczególnym się nie wyróżniały ale jak za 1000zł za parę nie było się czego doczepić

Skomentuj

Poniżej propozycja jak najgorzej zainwestować 585 000 zł. Chyba już lepiej w greckie obligacje.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
              zwrotnica jest z podzialem 150-200Hz bo w podłodze jest woofer 6x9"
              nie w kazdym
              w tym co sluchalismy byl okragly seas

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
              dobrze, ze moja zona tego nie czyta
              a moja wlasnie sie obrazila... za zdjecie hostes! ;]

585 000 zł
              to one az tyle kosztuja? :o

Skomentuj

Rekordziści: Wilson Audio Alexandria - bagatela 649 400 zł (te 400 chyba do utargowania )

Te przynajmniej pięknie grały.
                Tak na poważnie to Utopia dla mnie była największym rozczarowaniem.

Skomentuj

Mnie bardzo spodobała się także blondi z Czech
                  tak wiec kolejne zdjecie

bardzo ciekawie mowila - po polsko-czesko-angielsku

sprawiala wrazenie calkiem przyjemnej osoby... ale nie o tym
                  z ciekawoscia czekalem na jej koncert - bylismy z dekerem na tym o 18-tej

oczywiscie zagrala toccate bacha
                  pozniej pokazywala rozne brzmienia poszczegolnych organ i co chwila cos w kompie przelaczala...
                  i szczerze mowiac to przelaczanie psulo wszystko bo robila to w bardzo nieumiejetny sposob
                  kilka razy zdazylo jej sie wcisnac za duzo klawiszy na raz a spadajace nuty tez byly dobre

ale gralo to ciekawie i przyjemnie bylo popatrzec jak gra

co do AS to zaskoczyla mnie ilosc kobiet
                  jedne byly tylko dla towarzystwa, ale byly tez takie ktore swiadomie przyszly i wiedzialy czego sluchaja
                  rozbawily mnie tylko niedzielne wycieszki rodzicow z dziecmi!
                  a najbardziej "przegła" ta pani

male dziecko w nosidelku + butelka z mlekiem w reku i wpycha sie do pokoi gdzie jest tlum ludzi, glosno i duszno...
                  wg mnie bardzo nieodpowiedzialne zachowanie

wspomniane juz hostessy tez byly fajne - zwlaszcza te 2 panie co ciagle biegaly gora-dol i zapraszaly do pokoju... nie pamietam jakiego bo sie zagapilem

przypomnialo mi sie tez cos o wysokotonowkach
                  bylo PELNO alu seasow
                  w jednych kolumnach graly one poprawnie, w innych lepiej a w pokoju gdzie byly puste skrzynki graly FATALNIE!
                  te biale APS tak sie darly ze po wyjsciu z tego pokoju piszczalo w uszach
                  fatalne dopracowanie zwrotnicy :???:

Skomentuj

Czołem.
                    Dopiero teraz mam chwilę co nieco napisać... :)
                    Przede wszystkim wielkie dzięki za grupowe spotkanie prosto w oczy i za możliwość wymiany poglądów nt diy... :)
                    Na początek, to czego oczekuje większość, czyli odsłona anonimowych nicków :)

Co do tegorocznej wystawy...

Wiem, że jeśli dostanę Founteki FR88EX to na pewno będą wyglądały tak:
                    https://lh3.googleusercontent.com/-N...0/DSCF5618.JPG

Z Sobieskiego fajnie grały tuby na Sonido
                    Ta konstrukcja zrobiła na mnie największe wrażenie. Raz, że grała z fajnym wzmacniaczem (PP na diabełkach), dwa że nigdy nie lubiłem do końca szerokopasmowców a tu takie zdziwienie... Zestaw może nie do końca widziałbym jako docelowy, ale jak najbardziej do sypialni czy też do telewizora. Bardzo cieplutko, lekko...

Grajpudła - potężnie, przestrzennie...zaskakująco https://picasaweb.google.com/1006539...04978811332786
                    Nie do końca mógłbym tak je ocenić, bo muzyka jaka grała pozwoliła mi określić właściwie tylko poszczególne aspekty średnicy. Duży plus za przestrzeń i oderwanie się dźwięku od kolumn. Natomiast na górze widziałbym bardziej klasyczne rozwiązanie w postaci ushera. Niestety o basie nic nie mogę powiedzieć...
                    Duży minus za przykręcenie głośników od wewnątrz około 2cm frontu i za kierunkowość...

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                    Z tego co czytam po forach, to te grajpudla mialy chyba najwiecej zupelnie skrajnych opinii Od zachwytow, przez zupelna krytyke.
                    Widać, że są to kolumny do konkretnego rodzaju muzyki i nic innego na tym nie zagra, może właśnie stąd te opinie...

RLS - Tu Vifa XT w świetnej aplikacji
                    Dla mnie totalna porażka... Jedne z najgorszych kolumn, które pokazują jak można wydać kupę kasy i źle zaaplikować tak fajne głośniki... Nie jedne monitorki na 18cm wooferu potrafiły więcej pokazać niż te 3drogi w każdym aspekcie...

Bardzo ładnie grały te Studio 16 hertz. Tylko nie wiem co to za kopułka. To kolumna która zjadła te Xaviany !
                    Tu 2.5 na Illuminatorach. Dla mnie zbyt męcząca, szczegółowa góra. Pewnie większość pochwali tę konstrukcję. Ja po 2 utworach wymiękłem. Pewnie jeszcze nie dojrzałem do takich kolumn
                    Kolejny audioshow, który pokazuje mi, że Scany to jest to co chciałbym mieć jako docelowy zestaw z dobrą lampą.
                    Oberon II pokazane 3lata temu, Xaviany na SS dwa i rok temu, jak i w tym powyższe 2,5drogi i kolumny 16Hz to konstrukcje przy których mógłbym siąść i po prostu słuchać...

Jeszcze jedna fajna, rodzima konstrukcja. 3W Aurum Cantus (wstega chyba ART-2)
                    Były to chyba pierwsze kolumny, gdzie gra wstęgi mnie nie wygoniła tak szybko z pokoju. Natomiast reszta głośników w takiej ciulowej aplikacji, że po prostu żal robić takie kolumny... Zmarnowany taki potencjał...

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                    wchodzac do pokoju firmy PYLON natrafialismy na doskonale nam znane glosniki TONSILa i... STX!
                    Chwilę tu posiedzieliśmy, aby przyjrzeć się modyfikowanym kolumnom To, że kolumny odstają jakością do wszystkiego tego co zostało opisane wyżej to jedno... Jednak zastanawiał mnie fakt szczególnie wysokotonówki, bo teoretycznie miałem "taką samą" przez długi okres czasu a po prostu jakaś taka nijaka... U mnie dużo lepiej się to sprawowało. Drugie co mi się rzuciło w oczy to fatalne mocowanie głośników, których zdjęcie wrzucił Paweł (dokładniejsze może Łukasz wrzuci) Za cenę 2400zł wolę kupić 2,5drogi FX300 lub w ciemno (bo nie miałem tej konstrukcji) FX200, gdzie wiemy że na górze na pewno jest AWX :)

DRAGON AUDIO
                    pokoj pelen kolumn i subwooferow pieknie wykonczonych i za rozsadne pieniadze (jak na takie wykonczenie itp itd)
                    ale glownie interesowaly mnie WAVECOR'y ktore byly w sluchanych monitorach jak i w 3 drogach (woofery to boston acoustic)
                    Monitory na wavecorach bardzo fajne. Może nie były tak szczegółowe jak scany, ale można było posiedzieć dłużej, bo ich gra po prostu nie męczyła a przy tym dawała wiele frajdy ze słuchania.

pokoj z "oslawionymi" trianglami o ktorych mowili wszyscy...
                    (...)
                    ale i tak duze wrazenie zrobily na nas modulowe elektroniczne klocki
                    Niedzielny wypad na wolumen pozwolił rozpocząć mi projekt aplikowania poszczególnych elementów toru audio w ten deseń:) Niedługo pokażę tego efekty...

AUDIO ACADEMY
                    nie wiem dlaczego postanowili wystawic jeden z najnizszych modeli kolumn
                    na dole VISATON W170S a na gorze aluminowy seas ktorego bylo WSZEDZIE pelno
                    No to czekamy na fotkę mariana przy swoich kolumnach (lklukasz wrzuci :P )

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                    Zanim Bocian prześle mi wszystkie fotki
                    Daj mu się rozpędzić...

W skrócie:
                    - sonido trzeba sobie zbudować
                    - na scany i dobrą lampę odkładać
                    - Bocian na prezydenta!

Skomentuj

Niezle te foty, lozka pietrowe i chlopaki na podlodze, normalnie jak z poprawczaka

Skomentuj

Witam Panowie.

Pozdrawia chyba najmniej wprawiony DIY user

Pozdrowienia dla ekipy z z turko-jugola

Delfina dzięki za zainteresowanie moim tematem
                        Last edited by dan124; 15.11.2011, 01:59.

Skomentuj

A pół dnia rozkminiałem kto robił nam pierwszą fotkę... Teraz już wiem.. :)

Skomentuj

No wiesz jak to kto??

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                              Niezle te foty, lozka pietrowe i chlopaki na podlodze, normalnie jak z poprawczaka
                              Nie wiem, nie byłem w poprawczaku.

Sonido ma stronę DIY:
                              http://www.sonido.hu/eng/diy.htm

A zestawy głośnikowe o których wcześniej pisałem, to system-audio
                              Załączone pliki

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                Na początek, to czego oczekuje większość, czyli odsłona anonimowych nicków
                                przemo w rozowym :lol:

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                - Bocian na prezydenta!
                                dajcie chlopakowi lepiej spokoj

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
                                No wiesz jak to kto??
                                chlopak nie siedzi w CA wiec nie wie ktos ty :p

---------- Post dodany o 09:49 ---------- Poprzedni post o 09:47 ----------

Zamieszczone przez przemo-lukas Zobacz posta
                                slyszalem duzo pozytywnych opini o tym zestawie od sluchajacych...
                                wrazenie robil bas
                                ale dla mnie po czasie byl zbyt dudniacy i meczacy

Skomentuj

Co do lampowca, który grał z Sonido, to nie był PP. To był PSE na diabełkach. 18 watów na strone z SE to już na prawdę sporo. Byłem bliski zakupu tego wzmaka na AS. Cena promocyjna 2500zł !! Minusem jest pobór prądu 450W i użycie na wyjściu transformatorów toroidalnych.

Skomentuj

Panowie,to może ja coś teraz napiszę:

Pojechałem na AS bez planu,w ubiegłych latach z planowanych rzeczy prawie nic nie wypaliło więc tym razem to olałem. Niestety,z roku na rok przekonuję się ponownie że drogie sprzęty nie koniecznie muszą grać lepiej,w kilku przypadkach grały wręcz tragicznie. Dużo głośników bym inaczej zaaplikował,a niektórych głośników bym nawet nie użył do takiej lub nawet innej konstrukcji,np. to coś:

...kolumny grające jak od mikro wieży,no i ten trzeszczący ceramik...

Do każdego wręcz pokoju wracałem aby trafić na inną muzykę,niestety w wielu przypadkach kolumn to nie pomogło. Graj pudła grały dla mnie jak graj pudła,stare głośniki wyciągnięte z telewizora i udające hi-enda,basu to to nie miało za to kierunkowość powalała,była jeszcze lepsza od ARZ-tki,nie szło tego w ogóle słuchać bo wystarczyło o parę cm się wychylić w bok i już była kaszana,siedząc na krześle po jednej stronie kolumn nie słyszało się tej drugiej... A z graniem muzyki to dolphin trafił w 10,one grały tylko jeden rodzaj muzyki i nic więcej.

Jednak to nie był najgorszy sprzęt tego AudioShow,najgorszy uznaje ten:

...jednym słowem masakra. Czy to wina elektroniki czy kolumn tego nie wiem,ale słuchać się tego nie dało.

Były też i dobrze grające zestawy,już wspomniane szerokopasmowce na które chyba też się szarpnę,wąskie kolumny 2,5way z 4" głośnikami,kolumny w pokoju w którym była ściana z kablami,no i te o których nic nie wiem:

...oczarowały mnie swoją głębią.

Jednak te wszystkie kolumny przyćmiła uroda pewnej dziewczyny która była w tym pokoju:

...znajdował się on na 7 piętrze i wszedłem do niego jako pierwszego gdyż zaczynałem zwiedzanie od góry... nie mogłem się otrząsnąć chyba ze dwa piętra

Było jeszcze parę fajnych zestawów i momentów na AS ale nie wszystkie pamiętam a Bocian nie zrobił wszystkich zdjęć. Po AS przyszła pora na spot w Lemonie w którym grał taki o to zestaw:

...wzmacniacz Wojtka (nie wiem co to było),monitory Pawła S. na STX i Seasie,wzmacniacz słuchawkowy Przema robiący za przedwzmacniacz,mój sub w linii na GDN-17-200 i jako napęd wzmacniacz Irka,muzyka puszczana była z mp4 z plików FLAC (w moim przypadku). Jak to grało to niech się inni wypowiedzą.

Skomentuj

chlopak nie siedzi w CA wiec nie wie ktos ty
                                      Na AS poznaliśmy się nieco lepiej... :)

O tych zapomniałem napisać. Najlepszy przykład, że malutkie głośniki potrafią grać na basie. Zna ktoś tajemnicę tych 2,5drożnych kolumn?

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                      Jak to grało to niech się inni wypowiedzą.
                                      Nie da się tego ocenić bo:
                                      - awx nie był wygrzany
                                      - kolumny były na wysokości pół metra
                                      - pomieszczenie fatalne (był pomysł żeby kołdry rozłożyć po ścianach :P )
                                      - wzmacniacz niestety fatalny (miałem kiedyś taki kit) i zwykły LM4780 dużo lepiej sobie gra
                                      - zbyt słaby sygnał z odtwarzacza mp3 :)

Skomentuj

dolphin123, żeby oceniać niektóre rzeczy, trzeba je najpierw posłuchać. Nie zapomnę Ci tego nigdy. :crying:

Żałuję, że nie było dobrego źródełka. Gdybym wiedział, to przytargał bym jeszcze swojego playera.

Pawle, bordowa koszulka a nie różowa. :angry: W przyszłym roku założę czarną "elki". Najwyżej mnie zbanujesz.

Skomentuj

Pawle, bordowa koszulka a nie różowa.
                                          ale mi chodzilo o kolor napisu na zdjeciu

Skomentuj

Czaruję...
                                          X