Zamieszczone przez .3lite
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kit elementów przewlekanych do Accuphase E-450
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
No niestety, ale jest to moja wina jak coś, nie przewidziałem możliwości PP i ich zabawami z paczką - doślę gdyby czegoś brakło :) Rezystory są w dodatkowym woreczku i większość w rastrze, nie ma szans by tutaj się coś zgubiło.
Dzięki za rady, ale myślę, że wiem co zrobić przy ostatniej partii aby nie było takiego problemu.Last edited by .3lite; 22.04.2014, 16:50.
Skomentuj
-
Nieważne już :) chodziło o C23 C24 220uF/35V, jednak się "odnalazły".
Tak czy inaczej wielkie dzięki za zorganizowanie zamówienia.
Całe szczęście jest pełny komplet i nic się nie zgubiło w transporcie. A paczka wygląda jakby była rozerwana celowo, a nie przypadkowo.
Przychodziły do mnie paczki o wiele bardziej pogniecione i nie były rozerwane.
PS kusi mnie żeby zacząć to lutować, nie tyle chodzi o to żeby to odpalić co po prostu poskładać puzzle :)Last edited by scythe1123; 22.04.2014, 19:55.
Skomentuj
-
Świetnie, cieszy mnie to :)
Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz postaA paczka wygląda jakby była rozerwana celowo, a nie przypadkowo.
Skomentuj
-
To lutuj :-)
Sprawdzajcie miernikiem rezystory, nie patrzcie nigdy na opisy czy paski, tak na wszelki wypadek, bo później to jest szukanie igły.
A resztę wystarczy zgodnie z oznaczeniami czy polaryzacją.
Po robocie dobrze umyć i lupą jak trzeba posprawdzać ścieżki.
Dobrze jest sobie w razie wu zrobić skan pcb.
Przelotki z tranów po za końcowymi, tymi montowanymi na radiatorach trzeba niektóre rozwiercić (niestety) i później pamiętać aby polutować z dwóch stron. Nie pchać w dziurę na chama panowie :-) bo później będą problemy z wymianą w razie wu.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz postaPrzelotki z tranów po za końcowymi, tymi montowanymi na radiatorach trzeba niektóre rozwiercić (niestety) i później pamiętać aby polutować z dwóch stron. Nie pchać w dziurę na chama panowie :-) bo później będą problemy z wymianą w razie wu.
Tak przy okazji .3lite pisał o przykręcaniu tranów do płaskownika, rozumiem że zwykłego aluminiowego ? Jakie wybrać wymiary takiego płaskownika ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gi Zobacz postaTak przy okazji .3lite pisał o przykręcaniu tranów do płaskownika, rozumiem że zwykłego aluminiowego ? Jakie wybrać wymiary takiego płaskownika ?
I to był bodajże 50x10 mm.
Skomentuj
Skomentuj