Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kit elementów przewlekanych do Accuphase E-450

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
    Nie martw się, coś wymyślę przy ostatniej partii :)

No to składaj, jak czegoś zabraknie to dasz znać.
    Ja się nie martwię a dziele własnym doświadczeniem, nie ma nic gorszego jak dosyłanie po 2 rezystory:/

Skomentuj

No niestety, ale jest to moja wina jak coś, nie przewidziałem możliwości PP i ich zabawami z paczką - doślę gdyby czegoś brakło :) Rezystory są w dodatkowym woreczku i większość w rastrze, nie ma szans by tutaj się coś zgubiło.

Dzięki za rady, ale myślę, że wiem co zrobić przy ostatniej partii aby nie było takiego problemu.
      Last edited by .3lite; 22.04.2014, 16:50.

Skomentuj

Sprawdziłem ze spisem elementów przesłanych przez dzwiedzia i wychodzi na to, że raczej wszystko jest (nie sprawdzałem rezystorów). Rozumiem, że zamiast C23 C24 220uF/35V są te dodatkowe 680uF/100V?
        I dostałem jeden opamp więcej : )

Skomentuj

C23 C24 oryginalnie jest 100uf/25V czyli 220uF od filtracji zasilania oampów +/- 15V , trochę bez sensu dawać elki na 100V zwłaszcza że mało na nie miejsca na pcb.
          Last edited by jaman7; 22.04.2014, 18:12.

Skomentuj

To będę musiał dokupić te kondy, bo nie mam w kit'cie

Skomentuj

Co będziesz musiał dokupić?

Skomentuj

2x 220uF na pewno są, one w rastrze były. Raczej nie zapomniałem ich wrzucić. A jeśli nawet to chociaż w jednym muszą być.

Otworzyłem jeden kit, takie są:

Last edited by .3lite; 22.04.2014, 19:51.

Skomentuj

Nieważne już :) chodziło o C23 C24 220uF/35V, jednak się "odnalazły".

Tak czy inaczej wielkie dzięki za zorganizowanie zamówienia.
                  Całe szczęście jest pełny komplet i nic się nie zgubiło w transporcie. A paczka wygląda jakby była rozerwana celowo, a nie przypadkowo.
                  Przychodziły do mnie paczki o wiele bardziej pogniecione i nie były rozerwane.

PS kusi mnie żeby zacząć to lutować, nie tyle chodzi o to żeby to odpalić co po prostu poskładać puzzle :)
                  Last edited by scythe1123; 22.04.2014, 19:55.

Skomentuj

Świetnie, cieszy mnie to :)

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                    A paczka wygląda jakby była rozerwana celowo, a nie przypadkowo.
                    Osobiście też tak twierdzę, widziałem, że u mnie babeczka rzuciła je do pudła (koło mnie) i żadnemu nic się nie działo - pewnie ktoś ciekawski kombinował...

Skomentuj

To lutuj :-)
                      Sprawdzajcie miernikiem rezystory, nie patrzcie nigdy na opisy czy paski, tak na wszelki wypadek, bo później to jest szukanie igły.
                      A resztę wystarczy zgodnie z oznaczeniami czy polaryzacją.
                      Po robocie dobrze umyć i lupą jak trzeba posprawdzać ścieżki.
                      Dobrze jest sobie w razie wu zrobić skan pcb.
                      Przelotki z tranów po za końcowymi, tymi montowanymi na radiatorach trzeba niektóre rozwiercić (niestety) i później pamiętać aby polutować z dwóch stron. Nie pchać w dziurę na chama panowie :-) bo później będą problemy z wymianą w razie wu.

Skomentuj

Przesyłka dotarła kompletna.
                        Dobra robota. Dzięki.

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                          Przelotki z tranów po za końcowymi, tymi montowanymi na radiatorach trzeba niektóre rozwiercić (niestety) i później pamiętać aby polutować z dwóch stron. Nie pchać w dziurę na chama panowie :-) bo później będą problemy z wymianą w razie wu.
                          Ano właśnie, przypasowywałem na sucho i któryś mi nie wchodził (Q17 chyba), aż szkoda wiercić w nowej płytce :/

Tak przy okazji .3lite pisał o przykręcaniu tranów do płaskownika, rozumiem że zwykłego aluminiowego ? Jakie wybrać wymiary takiego płaskownika ?

Skomentuj

No szkoda szkoda ale co zrobić, pierwsze pcb ponad rok temu były robione i kto to pamiętał żeby powiększyć przelotki?
                            Płaskownik 10/40 używamy, później wystarczy wykręcić zamiast 9 śrub tylko 3, no i odpada wszystko upaprane pastą :-)

Skomentuj

Właśnie a pro po pasty dawać dodatkowo do podkładek mikowych?
                              DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Tak, i między płaskownik, a radiator by się przydało, ale bez przesady, po dokręceniu ciśnienie zrobi swoje i rozprowadzi pastę, więc nie potrzeba dużej ilości.
                                No i trzeba uważać czy pasta nie przewodzi prądu, bo wtedy można połączyć elektrycznie tranzystor z radiatorem.

Skomentuj

Tu w 4100 widać, pomimo iż cienka warstwa była to płaskownik idealnie dolegał i wycisło.

Skomentuj

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
                                    Tak przy okazji .3lite pisał o przykręcaniu tranów do płaskownika, rozumiem że zwykłego aluminiowego ? Jakie wybrać wymiary takiego płaskownika ?
                                    Ja miałem takie jak poniżej do P-7100:

I to był bodajże 50x10 mm.

Skomentuj

Ktoś dzisiaj otrzymał? :P Ostatnią partię wysłałem bodajże we wtorek.

I kolegom awaria i Hermes pewnie dostarczę osobiście :)

Skomentuj

Nie ma pośpiecha z mojej strony.

Skomentuj

Do mnie dotarła paczka w stanie nienaruszonym. Dzięki!

Skomentuj

Czaruję...
                                          X