Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kit elementów przewlekanych do Accuphase E-450

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
    No i widac ze irek upakowal wszystko najlepiej
    No muszę powiedzieć, że Uniamp odpalił od kopa, gra od lat i nie mam w sumie powodów na jego zmianę. Super konstrukcja.

E-450 robię raczej z ciekawości czy usłyszę* diyaudio.pl/obrazki.html *różnicę ;-)

Skomentuj

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
      E-450 robię raczej z ciekawości czy usłyszę
      Usłyszysz, chyba że masz problemy ze słuchem :-)

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
      gra od lat i nie mam w sumie powodów na jego zmianę
      Już niedługo.

Skomentuj

Nie przesadzaj dzwiedziu:) Nawet jeżeli E450 bije Uniampa w każdym aspekcie to nie mówione jest, że Uniampa sobie odspuścimy :) Jest jedna zasadnicza różnica między tymi wzmakami --> cena budowy.. I patrząc przez pryzmat cena/jakość Uni gra na wysokim poziomie w śmiesznych pieniądzach.

Skomentuj

Gdybym miał wybierać między budżetowymi wzmacniaczami to wybrałbym Symasyma - według mojej oceny gra lepiej od Uniampa.

Skomentuj

Nie przesadzaj dzwiedziu Nawet jeżeli E450 bije Uniampa w każdym aspekcie to nie mówione jest, że Uniampa sobie odspuścimy Jest jedna zasadnicza różnica między tymi wzmakami --> cena budowy..
            Przecie nigdzie nie pisze że uni jest do d..y.
            Ma obydwa, porówna i do tego się odnoszę.
            Co do ceny - fakt, ale co zrobisz, nie ma za bardzo na czym "przyciąć".

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
            Gdybym miał wybierać między budżetowymi wzmacniaczami to wybrałbym Symasyma
            Fakt z tym że symek od początku nie jest w 100% idealnie zaprojektowany.
            Powstało wiele wersji i pcb ale wersja flodinsa jest chyba najbardziej stabilna, choć zdarzały się wyjątki.

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
              Przecie nigdzie nie pisze że uni jest do d..y.
              Ja też tego nie napisałem.

Co do ceny - fakt, ale co zrobisz, nie ma za bardzo na czym "przyciąć".
              Po co budować Uniampa na handel? Może tu tkwi ta magia w klonach accu, bo można przyciąć..? EOT, każdy wzmak ma swój szereg i tyle.

Skomentuj

Gdybym miał wybierać między budżetowymi wzmacniaczami to wybrałbym Symasyma - według mojej oceny gra lepiej od Uniampa.
                Popieram w 100%!!
                marcinsywala.pl
                Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Ja też tego nie napisałem.

Po co budować Uniampa na handel? Może tu tkwi ta magia w klonach accu, bo można przyciąć..? EOT, każdy wzmak ma swój szereg i tyle.
                  Na wzmaku jak na wzmaku ale na zabezpieczeniach za 200zł PCB....

Skomentuj

Dla tego pisałem że warto mieć te zieloną pcb Jaskiniowca za paręnaście zł i do tego ten mały soft.
                    Tu nie trzeba hiendowych części, najdroższe to trafko choć da się pokombinować taniej.
                    Można też coś samemu pokombinować.
                    Co do oszczędzania na wzmaku to wiem po sobie że później dla swojego widzimisie i tak się włoży lepsze części, tylko potem pcb wygląda.

Skomentuj

Dla tego pisałem że warto mieć te zieloną pcb Jaskiniowca za paręnaście zł i do tego ten mały soft.
                      Tu nie trzeba hiendowych części, najdroższe to trafko choć da się pokombinować taniej.
                      Można też coś samemu pokombinować.
                      Co do oszczędzania na wzmaku to wiem po sobie że później dla swojego widzimisie i tak się włoży lepsze części, tylko potem pcb wygląda.
                      Ale trzeba mieć HiEndowe PCB za 200zł... a nasze forum to biedaki bo nie chcą dawać na sobie przycinać... niestety jaskiniowec coraz bardziej się zagalopowuje, co daje do myślenia w mityczną wielkość Accu klonów.

Skomentuj

Z tym przycinaniem to chodziło mi o koszty części a nie o przybijaniu na użytkownikach.
                        Po drugie wiadomo że nikt nic za free robić nie będzie - niestety.
                        W przypadku Jaskiniowca trza było zakupić dokumentacje accu, zrobić prototypy, kupić odpowiednie części oraz kombinować z zamiennikami a to wszystko kosztuje czas i pieniądze.
                        Tylko tu się ludzie nauczyli że wszystko za free musi być.
                        Mam w domu pcb sterownika v2 i pcb jest dwustronne, gruba miedź i spore rozmiary ma więc kosztuje tyle ile kosztuje (ok 100zł), być może są firmy które za pół darmo zrobią, po drugie ta pcb była projektowana dla 7100 i nikt nikogo nie zmusza by ją kupił, zawsze są kity avt.

Skomentuj

W tym tygodniu wysyłam 16 kompletów, do takich osób:

1. wito33 - 1 kit, 1 PCB
                          2. szastal - 1 kit, 2 PCB
                          3. Rot - 1 kit, 1 PCB
                          4. Trol. - 1 kit, 1 PCB
                          5. micha7n - 2 kit, 2 PCB
                          6. Sławek - 1 kit, 1 PCB
                          7. scythe1123 - 1 kit, 1 PCB
                          8. kasper - 1 kit
                          9. Dziubu - 1 kit, 1 PCB
                          10. jac7saw7 - 1 kit, 1 PCB
                          11. AdamAudio - 1 kit, 1 PCB
                          12. harnas1201 - 1 kit, 2 PCB
                          13. turecki - 2 kit, 1 PCB
                          14. lokiec3 - 1 kit, 1 PCB

Dla osób z 2 kitami - rozdzielam je na dwie paczki (tak mi lepiej, mam akurat takie koperty :P).

I kolega turecki ma jeden komplet PCB na dwa komplety kitów - według otrzymanych PCB od dzwiedziu.
                          Last edited by .3lite; 15.04.2014, 00:22.

Skomentuj

Również już otrzymałem "liścik", dzięki :)

Skomentuj

do mnie też dzisiaj dotarło, właśnie odebrałem, dzęki

Skomentuj

To świetnie :)

Ja dzisiaj te 16 kompletów wysłałem. Za resztę wezmę się niestety dopiero po świętach :(
                                Last edited by .3lite; 15.04.2014, 20:54.

Skomentuj

I kolega turecki ma jeden komplet PCB na dwa komplety kitów - według otrzymanych PCB od dzwiedziu
                                  No tak, bo to są pcb od Janekzet, a on brał tylko jeden komplet pcb.

Skomentuj

no to wesołych świąt.

Skomentuj

Jeszcze spróbuję wcześniej ale nie mogę tego zagwarantować, pewnie tak samo jak zawsze - za tydzień następna i ostatnia partia, po świętach :P

Skomentuj

Ja już dostałem, tylko nie mam czasu sprawdzać czy jest kit kompletny. Pcb wyglądają na nie uszkodzone a paczka rozerwana z adnotacją że została uszkodzona w Krakowie. Pani z poczty wymiekla jak jej pokazałem ilość elementów do sprawdzenia. Oczywiście poczta twierdzi że paczka źle zapakowana mimo że paczka rozerwana po całości od góry, poprostu ładnie otworzona ale całe szczęście ktoś nie polapal się do czego to

Skomentuj

Naprawdę dziwna sprawa, przed wysłaniem specjalnie sprawdzałem wszystkie i patrzyłem, czy żadna nie jest uszkodzona. I też nie sądzę aby to samo się otworzyło, nic się samo nie robi.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X