Jako, że brałeś od nas PCB to wpisuj się - od razu ją zamknę po Twoim wpisie.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kit elementów przewlekanych do Accuphase E-450
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaTo w takim wypadku poczekam do poniedziałku na wpłaty, kilka osób mi pisało, że dzisiaj wpłacali (a dzisiaj nie dojdzie).
Skomentuj
-
Zamawiam elementy, ale na niektóre z powodu ilości trzeba czekać (tyle sztuk 3300uF/50V Nichicon jest trudno na raz załatwić :P) więc postaram się tutaj pisać co już mam i czego mi jeszcze brakuje :)
---------- Post dodany 26.02.2014 o 16:38 ---------- Poprzedni post 24.02.2014 o 18:31 ----------
Paczka z praktycznie tylko dwoma typami kondensatorów ważyła aż 17kg:
Do tego jeszcze 100nF i 22nF, co do reszty to powoli - niestety nie wszystko w takiej ilości można mieć na już :(
Skomentuj
-
Wszystkie rezystory otrzymałem, do tego od Jaskiniowca wziąłem wszystkie tranzystory (końcowe są parowane) i jak na razie to nieźle idzie :P
Jeszcze są minimalne problemy z 3300uF/50V Nichicon - ciężko dostać taką ilość, będę musiał dokupić gdzieś.
Pod koniec tygodnia jakieś zdjęcia zamieszczę z tego co mam i poinformuje o tym czego mi jeszcze brakuje.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaJeszcze tranzystory od kompensacji, gniazda, diody (zenera) i parę innych śmieci.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz postaI będzie się działo :-)(na pewno w moim)
Skomentuj
-
Tranzystory kompensacyjne właśnie otrzymałem z north.pl, tranzystory wejściowe dokupiłem od innego sprzedawcy, wszystkie diody zenera także otrzymałem no i jeszcze czekam na gniazda, potencjometry, podstawki i kondensatory 3300uF/50V Nichicon, które mają wkrótce być dostępne (brakujące 70 sztuk) i będę je mógł zamówić.
Przy okazji - zauważyłem, że w zamówieniu zapomniałem dodać 4 sztuki 220uF/35V i muszę je także dokupić, są one dosyć tanie ale oczywiście z lepszej półki (BC_Component - Vishay) więc pieniędzy wystarczy :)
Skomentuj
Skomentuj