Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kit elementów przewlekanych do Accuphase E-450

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jako, że brałeś od nas PCB to wpisuj się - od razu ją zamknę po Twoim wpisie.

Skomentuj

Się wpisałem - dzięki!

Skomentuj

Tak, do piątku (21 luty) wystarczy a jak ktoś nie zdąży to po prostu usunę go z zamówienia.

Skomentuj

(chciałem na PW ale nie mogę )
          ... przelew poszedł pewnie będzie w poniedziałek

Skomentuj

Do 21 wpłaty? To chyba z początkiem marca dopiero przyjadą wszystkie elementy?

Skomentuj

Jak nie poźniej, nic nie zamawiałem na razie.

Skomentuj

Przelew wykonany.

Skomentuj

To w takim wypadku poczekam do poniedziałku na wpłaty, kilka osób mi pisało, że dzisiaj wpłacali (a dzisiaj nie dojdzie).

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                    To w takim wypadku poczekam do poniedziałku na wpłaty, kilka osób mi pisało, że dzisiaj wpłacali (a dzisiaj nie dojdzie).
                    Dojdzie, poszło z konta mbank

Skomentuj

No tak, od Ciebie mam :)

Zaraz zobaczę kto mi pisał na PW, jeśli osoby, które nie wpłaciły i także nic nie napisały to po prostu wylatują z zamówienia.

Skomentuj

Zamawiam elementy, ale na niektóre z powodu ilości trzeba czekać (tyle sztuk 3300uF/50V Nichicon jest trudno na raz załatwić :P) więc postaram się tutaj pisać co już mam i czego mi jeszcze brakuje :)

---------- Post dodany 26.02.2014 o 16:38 ---------- Poprzedni post 24.02.2014 o 18:31 ----------

Paczka z praktycznie tylko dwoma typami kondensatorów ważyła aż 17kg:

Do tego jeszcze 100nF i 22nF, co do reszty to powoli - niestety nie wszystko w takiej ilości można mieć na już :(

Skomentuj

Prawie tak jak u mnie przy symasymie kilka lat temu :)

Skomentuj

Wszystkie rezystory otrzymałem, do tego od Jaskiniowca wziąłem wszystkie tranzystory (końcowe są parowane) i jak na razie to nieźle idzie :P

Jeszcze są minimalne problemy z 3300uF/50V Nichicon - ciężko dostać taką ilość, będę musiał dokupić gdzieś.

Pod koniec tygodnia jakieś zdjęcia zamieszczę z tego co mam i poinformuje o tym czego mi jeszcze brakuje.

Skomentuj

Dzieje sie... :) jakiś orientacyjny termin kiedy się uda zgromadzić wszystko?

Skomentuj

Nie jestem w stanie tego zapewnić, niestety dużo zależy od samych firm od których to biorę - na kondensatory Silver Mica w takich ilościach czekałem praktycznie 5 tygodni, dobrze, że zamówiłem je wcześniej (bo wiedziałem, że jak ktoś nie wpłaci to i tak sobie je wykorzystam) :)

Skomentuj

Następne elementy:

Paru Nichicon i tranzystorów wejściowych jeszcze mi brakuje bo nie byłem w stanie ich załatwić na raz, muszę poszukać innego sprzedawcy.

Jeszcze tranzystory od kompensacji, gniazda, diody (zenera) i parę innych śmieci.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                                    Jeszcze tranzystory od kompensacji, gniazda, diody (zenera) i parę innych śmieci.
                                    I będzie się działo :-)

Skomentuj

No tak, już mną trzepie :P

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                                        I będzie się działo :-)
                                        w wielu domach będą drogie fajerwerki (na pewno w moim)

Skomentuj

Tranzystory kompensacyjne właśnie otrzymałem z north.pl, tranzystory wejściowe dokupiłem od innego sprzedawcy, wszystkie diody zenera także otrzymałem no i jeszcze czekam na gniazda, potencjometry, podstawki i kondensatory 3300uF/50V Nichicon, które mają wkrótce być dostępne (brakujące 70 sztuk) i będę je mógł zamówić.

Przy okazji - zauważyłem, że w zamówieniu zapomniałem dodać 4 sztuki 220uF/35V i muszę je także dokupić, są one dosyć tanie ale oczywiście z lepszej półki (BC_Component - Vishay) więc pieniędzy wystarczy :)

Skomentuj

Czaruję...