Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ceny płyt MDF i wiórowych

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Powiem czym i jak się klei fornir ino się dowiem wszystkiego. Na razie odebrałem mdf i parę minut rozmawialiśmy. W przyszłym tygodniu będę kończył skrzynki i kładł (pod nadzorem) fornir. Na razie mam mętlik w głowie po pierwszym spotkaniu.

Skomentuj

gRRuby,
      Byłem 2 tygodnie temu na Jerozolimskich i powiedział mi gościu, że mają cały czas w sprzedaży i nie ma z tym problemu.
      W Arkadii chyba od jakiegoś czasu nie mają bo zdjęli z wzornika. Jak by się pojawił to dam znać. Mieszkam na przeciwko i jestem tam często.
      A poza tym na ul. Jadźwingów 14 (blisko Galerii Mokotów ) jest stolarnia. Gościu miał 22mm w cenie ok 45zl, 1zl za wycięcie formatki i wycina frezy ale to już indywidualnie do dogadania.
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dzięki. Dobrze wiedzieć. W Jerozolimskie się już nie zapuszczałem bo tam ciągle straszne korki i uznałem, że jak nie ma w jednym to cała sieć nie prowadzi i nie ma co tracić pól dnia na stanie w korkach. Widać jednak, że poszczególne sklepy tej samej sieci mają inną politykę.
        W Casto w Jerozolimskich wisi jeszcze wzornik mdf-ami np. 19mm z ceną 36zł/m2, ale mi powiedzieli, że nie ma i już nie będą zamawiać.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
          W Obi nie mają (nie mieli) takich grubych a poza tym liczą kasę za wycinanie.
          Na radzymińskiej NIGDY mi nie policzyli za cięcie...
          A do niedawna - z miesiąc /dwa temu mieli MDF 22mm.

gRRuby, nie dziel się wiedzą, tylko miejscówką :P

Skomentuj

Mineło troche czasu, jaki obecnie jest trend zmian cen w stosunku do tego sprzed 2 lat?

Skomentuj

Ceny na dzis (18mm, surowa):
              MDF 18,46zł/m2, wiór 11,56zł/m2

Skomentuj

gdzie ?

Skomentuj

Okolice Brzydgoszczy :mrgreen:

Skomentuj

KPPD Szczecinek

*Surowa:
                    12mm - 13zł/m2
                    16mm - 14zł/m2
                    18mm - 16zł/m2
                    22mm - 20zł/m2

*OSB za m2
                    8mm -13zł
                    10mm - 15zł
                    11mm - 17zł
                    12mm - 18zł
                    15mm - 22zł
                    18mm - 37zł
                    22mm - 33zł

Docinanie 20zł

Tarcica iglasta:
                    od 680zł / m3(tzw kubik)

U mnie w miejscowości
                    ~400zł kubik (deska "calówka")

Skomentuj

pegelmesser, ir0nhide, to wy powinniście być i tak zadowoleni
                      u mnie mdf 19mm na metry kosztuje 45zł + 2zł za przycięcie jednej formatki
                      płyta wiórowa 18mm na metry to ok 27zł + 2zł za formatkę
                      lub 1,33zł jeśli zapłacisz za płytę "po długości"

chyba będę mdf zamawiał u was :wink:
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

W Leroy Merlin w Mikołowie (powiedzmy że okolice Katowic) niecałe 26zł za m^2 wiórowej 18mm, cięcie do 15 elementów gratis.

Skomentuj

Czy w jakimś markecie @ Warszawa mają możliwość wycięcia otworów i pod frezowań ?

Skomentuj

Altaner, nie
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Orientujecie się, gdzie we Wrocławiu można kupić MDF, te ładne - jednolite ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Altaner
                                Czy w jakimś markecie @ Warszawa mają możliwość wycięcia otworów i pod frezowań ?
                                Zacznijmy od tego że w połowie marketów w Warszawie na hasło "MDF" widzę oczy w słup i głupia mina oraz pytanie jak to wygląda... Nawet z wiórem grubości 18mm jest problem bo często nie ma. Za to są zwały płyt OSB, wszędzie i w każdej ilości.

Czasem nawet ze zwykłym docięciem jest problem, nie mówiąc nic o docinaniu gratis do płyty (A tam gdzie to robią jest wiór najgrubszy 12mm... ) Jedynie Leroy Merlin Arkadia jest jakiś przyjazny klientowi i to chyba jedeyny normalny który odwiedziłem (przyznam że nie byłem w każdym markecie budowlanym w warszawie i okolicach, ale w wielu a napewno we wszystkich po swojej stronie wawy )

Skomentuj

Na popularnej w castoramie jest ok. Tną za darmo i jest mdf 19mm (przynajmniej kiedyś był). Moim zdaniem lepiej pojechać do hurtowni i kupić całą płyte, wyjdzie dużo taniej.

Skomentuj

19mm to jedynie okleinowany itp bo goły ma zawsze 18mm.

Skomentuj

pegelmesser, jest i 19mm
                                      tu jest cennik płyt z hurtowni w Warszawie
                                      oczywiście trzeba kupić całą płytę + zapłacić za jej wycięcie

niestety ja nie kupię całej płyty bo nie mam gdzie jej trzymać
                                      jak by było więcej chętnych można by coś zorganizować ale pewnie z wysyłką wyjdzie tyle co w markecie
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ja polecam:
                                        http://www.korner.pl/sklep/index.php...5dfed9448d2490
                                        plus ciecie 15zł o ile ta promocja jeszcze jest a tna bardzo dokladnie ale CNC drogo

Skomentuj

Paweł S. Po ile kupujesz MDF i gdzie ?
                                          Pytam bo u mnie wszyscy pogłupieli chyba... :???: Byłem dzisiaj się zorientować tam gdzie kiedyś brałem to wyskoczyli mi że muszę wziąć całą płytę czyli okł. 5,5m2 i jeszcze zapłacić za to 190zł :lol: za płytę gr. 19mm :shock:
                                          W innym dojściu: MDF klasa II kiedyś kupowałem 10zł za m2 gr.17mm, no ale już im się skończył i nie handlują
                                          Za to w jednym miejscu znalazłem najkorzystniejszą chyba opcję bo: ładny MDF tylko że sprzedawany jedynie w postaci - płyty 2,56m2 ( 1,83X1,40) gr.32mm za 62,45zł. Przeliczając wychodzi okł. 25zł/m2. Niby korzystnie na fronty czy do suba w sam raz ale gdy będzie mi potrzebny ~20mm to nie wiem skąd wezmę :sad:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X