Powiem czym i jak się klei fornir ino się dowiem wszystkiego. Na razie odebrałem mdf i parę minut rozmawialiśmy. W przyszłym tygodniu będę kończył skrzynki i kładł (pod nadzorem) fornir. Na razie mam mętlik w głowie po pierwszym spotkaniu.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Ceny płyt MDF i wiórowych
Collapse
X
-
gRRuby,
Byłem 2 tygodnie temu na Jerozolimskich i powiedział mi gościu, że mają cały czas w sprzedaży i nie ma z tym problemu.
W Arkadii chyba od jakiegoś czasu nie mają bo zdjęli z wzornika. Jak by się pojawił to dam znać. Mieszkam na przeciwko i jestem tam często.
A poza tym na ul. Jadźwingów 14 (blisko Galerii Mokotów ) jest stolarnia. Gościu miał 22mm w cenie ok 45zl, 1zl za wycięcie formatki i wycina frezy ale to już indywidualnie do dogadania.Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Dzięki. Dobrze wiedzieć. W Jerozolimskie się już nie zapuszczałem bo tam ciągle straszne korki i uznałem, że jak nie ma w jednym to cała sieć nie prowadzi i nie ma co tracić pól dnia na stanie w korkach. Widać jednak, że poszczególne sklepy tej samej sieci mają inną politykę.
W Casto w Jerozolimskich wisi jeszcze wzornik mdf-ami np. 19mm z ceną 36zł/m2, ale mi powiedzieli, że nie ma i już nie będą zamawiać.
Skomentuj
-
pegelmesser, ir0nhide, to wy powinniście być i tak zadowoleni
u mnie mdf 19mm na metry kosztuje 45zł + 2zł za przycięcie jednej formatki
płyta wiórowa 18mm na metry to ok 27zł + 2zł za formatkę
lub 1,33zł jeśli zapłacisz za płytę "po długości"
chyba będę mdf zamawiał u was :wink:Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez AltanerCzy w jakimś markecie @ Warszawa mają możliwość wycięcia otworów i pod frezowań ?
Czasem nawet ze zwykłym docięciem jest problem, nie mówiąc nic o docinaniu gratis do płyty(A tam gdzie to robią jest wiór najgrubszy 12mm... ) Jedynie Leroy Merlin Arkadia jest jakiś przyjazny klientowi i to chyba jedeyny normalny który odwiedziłem (przyznam że nie byłem w każdym markecie budowlanym w warszawie i okolicach, ale w wielu a napewno we wszystkich po swojej stronie wawy
)
Skomentuj
-
Ja polecam:
http://www.korner.pl/sklep/index.php...5dfed9448d2490
plus ciecie 15zł o ile ta promocja jeszcze jest a tna bardzo dokladnie ale CNC drogo
Skomentuj
-
Paweł S. Po ile kupujesz MDF i gdzie ?
Pytam bo u mnie wszyscy pogłupieli chyba... :???: Byłem dzisiaj się zorientować tam gdzie kiedyś brałem to wyskoczyli mi że muszę wziąć całą płytę czyli okł. 5,5m2 i jeszcze zapłacić za to 190zł :lol: za płytę gr. 19mm :shock:
W innym dojściu: MDF klasa II kiedyś kupowałem 10zł za m2 gr.17mm, no ale już im się skończył i nie handlują
Za to w jednym miejscu znalazłem najkorzystniejszą chyba opcję bo: ładny MDF tylko że sprzedawany jedynie w postaci - płyty 2,56m2 ( 1,83X1,40) gr.32mm za 62,45zł. Przeliczając wychodzi okł. 25zł/m2. Niby korzystnie na fronty czy do suba w sam raz ale gdy będzie mi potrzebny ~20mm to nie wiem skąd wezmę :sad:
Skomentuj
Skomentuj