Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ceny płyt MDF i wiórowych

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ceny płyt MDF i wiórowych

Proponuje tu wpisywac gdzie i za ile u Was w miastach można dostac płyty (czy docinaja, jak tak to za ile itp).

Castorama, Katowice. Przycięcie gratis.
    Nie pamiętam ile kosztuje 1m^2 płyty wiórowej 18mm, ale za wszystkie płyty do suba+kilka kawałków hdf 3mm zapłaciłem 20zł. A więc taniocha.

Skomentuj

Wieluń, Prywatna firma BUDEX chyba.
      2x3 m płyta wiórowa 18mm 65zł. Nie ma opcji przycinania.

Skomentuj

El_liero,

11pln/m2 :shock: :shock: :shock:

coś mi nie pasuje????

Skomentuj

Ups. Prosze moderatora o ewentualne doklejenie postow z tego tematu do tematu http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=11159

Skomentuj

W Warszawie w LeroyMerlin jest 19 i 22mm. Cena 45,70 i 45,90 z m2. Przycięcie na wymiar gratis. Jest cały czas w sprzedaży. Ale nigdzie indziej nie mogłem znaleźć. Tylko w całych "dużych" płytach.
            A może ktoś wie gdzie można dostać taniej?
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Obi ?

Skomentuj

W Gdańsku w pewnym sklepie drzewnym (chyba nazywa sie PANEL)był chyba po 37 zł (19mm) jak ostatnio pytałem ale za m˛ płyty chcą 1.22 ;-) wiór 22-24 zł

Skomentuj

takero,
                  W Obi nie mają (nie mieli) takich grubych a poza tym liczą kasę za wycinanie.
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A może forpłyt? Tam jest chyba całkiem tanio... (22) 618 00 01 Masz tu numer, możesz się zapytać :)

Skomentuj

melisław,
                      Znam sklep ale oni tylko na "całe" płyty sprzedają.
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
                        ale oni tylko na "całe" płyty sprzedają.
                        Naprawdę? Nigdy tam nie kupowałem ale jak się pytałem to mówili że docinają... Nie wiem.

Skomentuj

melisław,
                          Docinać to docinają tylko musisz kupić całą płytę.
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
                            W Warszawie w LeroyMerlin jest 19 i 22mm. Cena 45,70 i 45,90 z m2. Przycięcie na wymiar gratis. Jest cały czas w sprzedaży. Ale nigdzie indziej nie mogłem znaleźć. Tylko w całych "dużych" płytach.
                            A może ktoś wie gdzie można dostać taniej?
                            A w którym LeroyMerlin mają MDF 19 i 22mm ? Byłe w dwóch i nie mają i nie prowadzą. Ogólnie z MDF w Wawie straszna kicha. Znalazłem hurtownie, ale trzeba całą płytę kupić 3mx2m (30pln/m2). W OBI niby mają ale od miesiąca nie ma (Okęcie i Ursynów). Szukałem przez 2 tyg i nic.

Szczęśliwie trafiłem do stolarskiego raju :mrgreen: Przypomniało mi się, że znajomy ma pracownię stolarską i robi wysokiej jakości meble. No i oszalałem; MDF bez problemu, fornirów do wyboru do koloru, włącznie z takimi co w Polsce są dostępne na jakieś zamówienia, albo w ogóle nikt o nich nie słyszał. No cały wypasiony warsztat z frezakami, kopiarkami itd. No ale najważniejsze to bezcenna wiedza. Np jak zawodowo fornirować zgodnie z kanonami sztuki (na wieść o tym, że zamierzam kłaść fornir na Patex Momemnt mój znajomy się skrzywił). No naprawdę mi się trafiło :cool:

Ale powracając do tematu MDF to dajcie info, w którym supermarkecie jest dostępny i jaka to lokalizacja bo okazuje się, że nie wszystkie sklepy danej marki mają tę samą ofertę.

Skomentuj

Zamieszczone przez gRRuby
                              Szczęśliwie trafiłem do stolarskiego raju :mrgreen: Przypomniało mi się, że znajomy ma pracownię stolarską i robi wysokiej jakości meble. No i oszalałem; MDF bez problemu, fornirów do wyboru do koloru, włącznie z takimi co w Polsce są dostępne na jakieś zamówienia, albo w ogóle nikt o nich nie słyszał. No cały wypasiony warsztat z frezakami, kopiarkami itd. No ale najważniejsze to bezcenna wiedza. Np jak zawodowo fornirować zgodnie z kanonami sztuki (na wieść o tym, że zamierzam kłaść fornir na Patex Momemnt mój znajomy się skrzywił). No naprawdę mi się trafiło :cool:
                              Podziel sie wiedzą:)

Skomentuj

A pewnie, pewnie, że się podzielę. Jestem jeszcze przed "sesją" fornirowania. Jak zrobię (pod nadzorem mojego guru) to opisze co i jak. Zresztą całą część wykończeniową. Proszę o cierpliwość.

Generalnie dowiedziałem się tyle, że Patex Moment i jemu podobne mają niekiedy tendencję do reagowania z później kładzionymi warstwami lakierniczymi, bejcami itp Potrafią też przesiąkać przez niektóre gatunki fornirów. Na dłuższą metę kleje tego typu twardnieją i potrafi fornir odłazić. Należy wziąć pod uwagę, że jeśli chodzi o rzemiosło stolarskie to jest to taki sam maniak jak większość użytkowników tego forum to maniacy audio. Widziałem zresztą jego prace i co robi z fornirem.

Skomentuj

to jakiego kleju używac;>

Skomentuj

Zamieszczone przez malyzmc
                                    to jakiego kleju używac;>
                                    kostny :mrgreen: albo z kasztanów.

Swoja droga ciekawe czym stolazre kleja, musze spytac "swojego". Chociaz swoja droga zradko chyba teraz ktory idzie na to, teraz wszyscy z płyt meblowych robia, tylko kanty zelazkiem oklejaja.

Skomentuj

kostny lub wikolowe. tylko ze na wikolowe klei sie przy pomocy prasy ;]

Skomentuj

pudło, mocznik i poliuretan, kostny już jest prawie nie uzywany .

Skomentuj

Czaruję...
                                        X