Proponuje tu wpisywac gdzie i za ile u Was w miastach można dostac płyty (czy docinaja, jak tak to za ile itp).
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Ceny płyt MDF i wiórowych
Collapse
X
-
Ups. Prosze moderatora o ewentualne doklejenie postow z tego tematu do tematu http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=11159
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukaszW Warszawie w LeroyMerlin jest 19 i 22mm. Cena 45,70 i 45,90 z m2. Przycięcie na wymiar gratis. Jest cały czas w sprzedaży. Ale nigdzie indziej nie mogłem znaleźć. Tylko w całych "dużych" płytach.
A może ktoś wie gdzie można dostać taniej?
Szczęśliwie trafiłem do stolarskiego raju :mrgreen: Przypomniało mi się, że znajomy ma pracownię stolarską i robi wysokiej jakości meble. No i oszalałem; MDF bez problemu, fornirów do wyboru do koloru, włącznie z takimi co w Polsce są dostępne na jakieś zamówienia, albo w ogóle nikt o nich nie słyszał. No cały wypasiony warsztat z frezakami, kopiarkami itd. No ale najważniejsze to bezcenna wiedza. Np jak zawodowo fornirować zgodnie z kanonami sztuki (na wieść o tym, że zamierzam kłaść fornir na Patex Momemnt mój znajomy się skrzywił). No naprawdę mi się trafiło :cool:
Ale powracając do tematu MDF to dajcie info, w którym supermarkecie jest dostępny i jaka to lokalizacja bo okazuje się, że nie wszystkie sklepy danej marki mają tę samą ofertę.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gRRubySzczęśliwie trafiłem do stolarskiego raju :mrgreen: Przypomniało mi się, że znajomy ma pracownię stolarską i robi wysokiej jakości meble. No i oszalałem; MDF bez problemu, fornirów do wyboru do koloru, włącznie z takimi co w Polsce są dostępne na jakieś zamówienia, albo w ogóle nikt o nich nie słyszał. No cały wypasiony warsztat z frezakami, kopiarkami itd. No ale najważniejsze to bezcenna wiedza. Np jak zawodowo fornirować zgodnie z kanonami sztuki (na wieść o tym, że zamierzam kłaść fornir na Patex Momemnt mój znajomy się skrzywił). No naprawdę mi się trafiło :cool:
Skomentuj
-
A pewnie, pewnie, że się podzielę. Jestem jeszcze przed "sesją" fornirowania. Jak zrobię (pod nadzorem mojego guru) to opisze co i jak. Zresztą całą część wykończeniową. Proszę o cierpliwość.
Generalnie dowiedziałem się tyle, że Patex Moment i jemu podobne mają niekiedy tendencję do reagowania z później kładzionymi warstwami lakierniczymi, bejcami itp Potrafią też przesiąkać przez niektóre gatunki fornirów. Na dłuższą metę kleje tego typu twardnieją i potrafi fornir odłazić. Należy wziąć pod uwagę, że jeśli chodzi o rzemiosło stolarskie to jest to taki sam maniak jak większość użytkowników tego forum to maniacy audio. Widziałem zresztą jego prace i co robi z fornirem.
Skomentuj
Skomentuj