Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ceny płyt MDF i wiórowych

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dario67 Zobacz posta
    Chciałbym odświeżyć trochę temat, czy zna ktoś miejsce gdzie można kupić płytę MDF 18 i 22mm w Warszawie, tzn chodzi mi o pocięcie formatek a nie całą płytę.
    Na Jagielońskiej masz stolarnię Sęk(lklukasz kiedyś polecał) nie pamiętam jaki numer, tak możesz kupić w formatkach.
    W mimarze na modlińskiej, 18mm kupisz w kawałkach ale nietypowe tj. 22mm chyba już pół płyty, zadzwoń spytaj http://www.mimar-phu.pl/

- - - - - aktualizacja - - - - -

18mm mdf w kawałkach kupisz jeszcze w Liroy Merlin na Modlińskiej +3mm hdf da ci w sumie 22mm

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
      Na Jagielońskiej masz stolarnię Sęk(lklukasz kiedyś polecał) nie pamiętam jaki numer, tak możesz kupić w formatkach.
      W mimarze na modlińskiej, 18mm kupisz w kawałkach ale nietypowe tj. 22mm chyba już pół płyty, zadzwoń spytaj http://www.mimar-phu.pl/

- - - - - aktualizacja - - - - -

18mm mdf w kawałkach kupisz jeszcze w Liroy Merlin na Modlińskiej +3mm hdf da ci w sumie 22mm
      Dzięki za info, zadzwonię i popytam się.

Skomentuj

Bydgoszcz - Stolpłyt
        35zł za MDF 18mm, wiórówka 22zł za 18mm + docięcie 2zł od metra (wymiary dwóch boków dodane do siebie).
        Trochę jestem zawiedziony jakością tego MDF-u (wygięcia, zarysowania, wybrzuszenia), jak również jakość i dokładność cięcia też nie jest na najwyższym poziomie, ale jakoś sobie radzę.
        W Leroyu nie byłem, za daleko mam, a Stolpłyt jest blisko i od razu mam Bocianowy darmowy transport (pracuje kilkaset metrów dalej).

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
          Zapomniałem o tym seku
          Jagiellonska 32 (chyba) w bloku na dole
          Tylko nie tną na poczekaniu
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Piotrków Tryb. lub Radomsko zamówienie internetowo ADS-stolarze.
            Cennik MDF http://stolarze.com.pl/103-plyty-meblowe?p=9
            Rozkrój całej płyty 25zł. wg zamówienia http://stolarze.com.pl/content/6-e-rozkroje
            Kurierem przesyłali tylko paczki do 30kg. w cenie ok.22zł. Duza płyta MDF18 wchodziła w dwie paczki. Ewentualnie można zrezygnować ze ścinków albo podjechać do Piotrkowa lub Radomska jak kto ma blisko.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
              Zapomniałem o tym seku
              Jagiellonska 32 (chyba) w bloku na dole
              Tylko nie tną na poczekaniu
              Którą stolarnie polecasz najbardziej?

Skomentuj

jak ma byc dobrze pociete to sek
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

byłem dziś w Mimarze i jak na razie najlepsze miejsce w jakim byłem, szybko, bez problemu, płacisz tylko za to co weźmiesz.
                  Brałem materiał na obudowy do 17SCX Pawła i za płytę wiórową 18mm X 1,4mX 1m 2 szt. + tak samo HDF zapłaciłem 106zł, na mniejsze formatki to już sobie w domu potnę bez problemu

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                    Z tego co pamiętam to cała płyta 18mm kosztuje 160zł
                    MDF?
                    Ja brałem wiórówkę EGGER-a na meble to prawie trzy stówy kosztowała - ale rzadki laminat.
                    https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

Surowy MDF 18 mm ze zniżkami kupuje się za ok 110-120 zł netto :)
                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

az tak ceny sie zmienily? :o
                        jak 4 lata temu kupowalem jeszcze w koszalinie to surowa 18mm wiorowa kosztowala 110zl brutto! :o (2,08x2,8m)

Skomentuj

Ja piszę o Łodzi. Nie wiem co było/jest w Koszalinie.
                          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                            Ja piszę o Łodzi. Nie wiem co było/jest w Koszalinie.

W Mimarze, na Modlińskiej w Warszawie - 3,0 m2 MDF 22mm i 0,2 m2 16 mm, pociętego - 156 zł.

Skomentuj

ja za 1 m2 mdf 10 mm w lelemele/liroju(leroy merlin) 25 zł jakoś...

Skomentuj

Ja czasem robię zakupy w Oszołomie :)
                                https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

W większości składach typu Fala/Paged itp. można kupić "przekładki' lub "lalki". Są to płyty, które zazwyczaj leżały pierwsze na widlaku. Są mniej lub bardziej porysowane, ewentualnie od szczypane rogi. Sprzedają wtedy całe płyty. Wiórówka zwykła czy laminowana chodzi w granicach 50/60zł (2800x2070mm 18mm/16mm), MDF zwykły lub laminowany w zależności od grubości 80/100zł. Do budowy DIY idealne. Rysy nie przeszkadzają bo i tak się albo maluje albo forniruje, po za tym rysy zazwyczaj występują z jednej strony. W zależności od firm takie płyty kupuje się oficjalnie lub nie. Gdzie nie gdzie trzeba się ustawiać w kolejkę :) W okolicach Warszawy są ze cztery takie miejsca.
                                  Pionner SC-LX-58/Yamaha CDC555/DIY Single-Ended na VT52/Dayton PS220/3-way Audax Satori

Skomentuj

Zamieszczone przez wojtek18sound Zobacz posta
                                    W okolicach Warszawy są ze cztery takie miejsca.
                                    podziel się gdzie?

Skomentuj

FORPŁYT Grodzieńska 37A Warszawa, FALA w Falenicy róg Patriotów/Ochocza (po drugiej stronie torów nie daleko też jest drugi skład Fali), Paged w miejscowości Nowy Konik przy Trakcie Brzeskim nie daleko Zakrętu i tam też jest w okolicy inny sklep z płytami ale nie pamiętam nazwy :)
                                      Pionner SC-LX-58/Yamaha CDC555/DIY Single-Ended na VT52/Dayton PS220/3-way Audax Satori

Skomentuj

Zamieszczone przez wojtek18sound Zobacz posta
                                        FALA w Falenicy róg Patriotów/Ochocza (po drugiej stronie torów nie daleko też jest drugi skład Fali),
                                        ooo - a myslalem ze najblizej mam castorame 20km dalej
                                        musze sie tam przejechac i zobaczyc ceny

Skomentuj

Najwięcej tematu było zawsze w tym sklepie, którego nazwy w tej chwili nie pamiętam w okolicach Konika. Wieczorem na spokojnie to wygoogluje to jeszcze dodam nazwę. Do takich akcji to najlepiej przyczepka i od razu w dwa trzy miejsca jechać, żeby na pusto nie wracać. Jak ktoś często długie to 2/3 płyty w cenie jednej stoją i jeść nie chcą.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X