Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ceny płyt MDF i wiórowych

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Gdyby ktoś szukał firmy to okolice Opole, Wrocław.
    http://www.milomar.pl/
    ul. Słoneczna 17 a
    56-504 Dziadowa Kłoda

MDF 18mm 140zł

20zł netto rozkrój płyty.
    Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Właśnie wróciłem z firmy Abler.
      Zamawiałem formatki MDF 18mm na szafki oraz obudowy.
      Zmieściłem się z formatkami w jednej płycie.
      Płyta u nich kosztuje 160zł brutto, niestety zmieniło się cięcie, wcześniej było za darmo a teraz 2,60zł za mb cięcia.

Całość mnie wyszła 240zł.

Rok temu cieszyłem się że za niską cenę wykonam sobie dyfuzory Schroedera, ale teraz zaczynam się zastanawiać czy warto robić samemu.
      W sumie wszystko zależy od jakości cięcia, to się okaże jak odbiorę formatki (sprzedawca mówił ze mam się nie martwić o jakość).

Skomentuj

Dyfuzory w małych pokojach rzadko maja sens.

Skomentuj

Ja w Castoramie w Zamościu za formatki na budki zapłaciłem 35,18 zł wyszło coś ponad 1 metr kwadratowy , a za cięcie drugie tyle wyszło coś ponad 70 zł, i do tego o 1 mm za mało wycięte wiec muszę poszukać jakiejś innej firmy

Skomentuj

jak? przeciez ciecie plyty zakupionej w casto jest w cenie!
            tylko za dociecie drzwi sie placi
            za ciecie towaru z zewnatrz sie placi

a co do jakosci ciecia

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
              a co do jakosci ciecia
              Dlatego jest za darmo.
              https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

ta jakosc ciecia wynika z typu pily jaki posiadaja w takich marketach. brak prowadnic rownoleglych i dobrych zderzakow

Skomentuj

To nie jest wina pily, tylko jej serwisu i obslugi.

Skomentuj

Nie wiem jak u Was ale u mnie cięcie kosztuje 1,90 będę w poniedziałek to zrobię zdjęcie i pokaże,
                    Wiem tylko tyle że to zwykła lichwa, jak dobrze pamiętam tak było jakiś czas ze w cenę towaru było wliczone cięcie.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                    i tu się zgadzam, ale co lepsze osoby wyjechały za granicę 😉

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                      Pod warunkiem że to piła klasy https://www.google.pl/search?q=schel...w=1680&bih=944 a nie chinol który stoi w ciastoramie

Zamieszczone przez radecky Zobacz posta
                      i tu się zgadzam, ale co lepsze osoby wyjechały za granicę 😉
                      Jak by były takie dobre to by znalazły robotę za dobre pieniądze na miejscu :)

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                      Właśnie wróciłem z firmy Abler.
                      Zamawiałem formatki MDF 18mm na szafki oraz obudowy.
                      Zmieściłem się z formatkami w jednej płycie.
                      Płyta u nich kosztuje 160zł brutto, niestety zmieniło się cięcie, wcześniej było za darmo a teraz 2,60zł za mb cięcia.

Całość mnie wyszła 240zł.
                      Nie jest źle, ale mi robią taniej:

https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

Zamieszczone przez Penetrator Zobacz posta
                        Nie jest źle, ale mi robią taniej:
                        W sensie że 1,50zł za cięcie 1 mb?
                        Gość mówił że ceny się zmieniały ze dwa razy w przeciągu roku.

Skomentuj

Trudno powiedzieć ile tych metrów było. Nawet nie chce mi się liczyć.

Skomentuj

A co do paragonu, to masz wszelkie usługi które raczej wykonał byś sam 😂😉

Skomentuj

A co do paragonu, to masz wszelkie usługi które raczej wykonał byś sam 😂😉
                              Jak bym miał piłę za kilkaset tyś zł :(

Skomentuj

Wiesz piła jest potrzebna do cięcia owszem, ale obrzeża to można samemu zrobić zresztą cena 56 zł

Wiesz piła jest potrzebna do cięcia owszem, ale obrzeża to można samemu zrobić zresztą cena 56 zł a cała cena za obrzeża to tylko 17 z naciskiem A usługa ile?

Przepraszam za powielenie jakiś błąd sie wkradł

Skomentuj

ale obrzeża to można samemu zrobić zresztą cena 56 zł
                                  Wszystko można zrobić samemu jak ma się czas, nie ma małych dzieci i nic innego do roboty. W przeciwnym wypadku lepiej zapłacić parę zł niż zmarnować kilka godzin przez które mogę zarobić parę set złotych robiąc coś innego

Skomentuj

Trudno powiedzieć ile tych metrów było. Nawet nie chce mi się liczyć.
                                    U mnie było około 30mb.
                                    30 x 2.50zł = 75zł za same cięcie.

75 + 160 za płytę = 235zł.

Nie wiem, ale wychodzi na to że policzyli Tobie mniejszą ilość mb cięcia (i to jeszcze za 1zł taniej od metra), bo z tego rozrysu płyty nie ma szans aby wyszło 10mb cięcia.
                                    Last edited by marian; 14.10.2017, 21:27.

Skomentuj

Ja też mam małe dzieci, wszystko zależy od organizacji, trochę samozaparcia i jest ok , jak się chce nie ma barier, pozdrawiam wszystkich Diy-owcow

Skomentuj

wszystko zależy od organizacji, trochę samozaparcia i jest ok
                                        Heh, o tak, można przecież nie spać :)

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                        Nie wiem, ale wychodzi na to że policzyli Tobie mniejszą ilość mb cięcia
                                        Policzyli tak żeby było dobrze jak im szwagier który tam pracuje kazał.

Skomentuj

Policzyli tak żeby było dobrze jak im szwagier który tam pracuje kazał.
                                          Eee, to się nie liczy :rolleyes:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X