A mi wcale ta Avila do gustu nie przypadła :/ Bawiłem się nią wczoraj i wygląda jak jakaś odpustowa zabawka .. Poważnie - nie wiem dlaczego takie wrażenie na mnie wywarła :P
Nokie 1600 i 2610 znam bardzo dobrze. Ten wyższy model jest ciut bardziej zaawansowany, ale się okropnie muli. 1600 jest dobrze responsywny, ale z kolei wyświetlacz jest tak mały, że wyświetla co najwyżej dwa słowa - utrudnia to bardzo czytanie SMSów. Do wyboru do koloru.
Od siebie mogę polecić nokię 3100. Może nie najnowsza konstrukcja, ale prosta w obsłudze, wyświetlacz czytelny, bateria trzyma naprawdę nieźle (w mojej 4 dni - ale telefon ma parę lat, bateria nie była wymieniana). No i co najważniejsze - ZASIĘG! Trzyma go tam, gdzie już nowoczesne nokie go gubią.
To tak, jeśli potrzebowałbyś taniego, dobrego i prostego urządzenia do komunikowania się z innymi, urządzenia bez wodotrysków.
Ja od 1,5 roku mam HTC DIAMOND TOUCH, zgrabny fajny telefonik, bateria tylko trzyma tak nie za duzo ale co sie dziwic, wszystkie te z wiekszymi wyswietlaczami maja problem z pradozernoscia ))
Od 2 miesiecy dostalem od orange (bleeee) KU990, nie bede porownywal go z HTC bo to calkiem inna klasa, ale nie jest az taki zly, duzy wyswietlacz, bateria trzyma nawet dobrze, do tego ladnie kreci filmy i robi przyzwoite zdjecia )) do tego odtwarza DIVX )) no i krecenie filmow w 120fps ) mozna sie pobawic
Ostatnio tez bawilem sie samsungiem Avila, porownujac go z ku990 to roznice odczulem w chyba lepszej precyzji jezeli chodzi o dotyk, reaguje prawie za kazdym razem nie zaleznie od nacisku :)
Jezeli komus zalezy na dotykowym wyswietlaczu to jak na razie IPHON'y nie maja konkurencji troche inna zasada dzialania, ale precyzja jest kosmiczna w porownaniu z tymi innymi dotykowymi wyswietlaczami :)
Panowie ciekaw jestem co powiecie na temat motoroli V3, i jej klonów, typu v3i, v3 razr itp. Która najlepsza i jak z baterią w tych telefonach ( pegelmeser- sorry, akumulatorem ) ?
Ostatnio zmieniłem moją wysłużoną nokie 6300 na samsunga wave 533 , czyli najtańszy "smartfon" w ofercie ery, wziąłem go za 1 złotówe . Do prawdziwego smartfona chyba mu trochę brakuje ale system operacyjny już ma. Jest niezła przelądaczka internetu, otwiera pdfy, dokumentów tekstowych nie próbowałem. Jest wi-fi wiec np w podróży w hotelu czy gdziekolwiek jest punkt dostępowy mamy neta za free :).
Brak na standardzie GG i brak GG na ten model w ogóle. Można zapodać inne co też zrobiłem jednak nie działa wtedy obracanie ekranu. Jak zresztą w innych aplikacjach napisanych w javie które odpalałem.
Trochę się tego bałem ekranu dotykowego i dlatego wybrałem ten telefon bo ma klawiaturę qwerty. Okazało się, że ekran jest bardzo dobrej jakości i po chwili treningu mogłem bezproblemowo pisać na wirtualnej klawiaturze. Pod tym względem duży plus.
Z wad telefonu jakie na razie zauważyłem to wyraźnie gorsza jakość głosu w porównaniu do nokii, zarówno przychodzące jak wychodzące. Dźwięk jest matowy i stłumiony. Brzmieniem dużo bardziej odległy od głosu na żywo. Nokia pod tym względem była dużo dużo lepsza.
Skomentuj