Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki telefon komórkowy kupić?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

dj_zibi tylko CI sie tak wydaje, ekranik 2.6cala w coś trzeba upchnąć, male być nie może, ale i tak lezy lepiej w dloni i kieszeni jak N95;/ Naprawde polecam każdemu kto chce mieć coś z dużym czytelnym LCD, multum funkcji i perfekcyjną jakość wykonania za mała kase. Podpiełem dziś karte 8GB, chodzi bez problemu...

Skomentuj

a ja za 500zł coś takiego kupiłem:
      Zawsze w plecaku mam, o nic się martwić nie muszę , ani stron na 2' wyświetlaczu oglądać

Skomentuj

takero, mówisz o komórce, czy EEE PC?

Jeśli eee pc to mów co to za cudo, i czemu tak tanio :) Na allegro nówki coś po ~1200zł chodzą :P

Skomentuj

EEE 900 :P
          2 miesięczny :P

Skomentuj

Taki mały lap to świetna sprawa :mrgreen: miałem przez kilka miesięcy MSI u100 i byłem bardzo zadowolony, świetna bateria i bardzo poręczny... 10" w zupełności wystarcza do netu, filmów a nawet jakieś starsze gierki miło śmigały :wink:

Skomentuj

takero, jak się sprawdza na studiach? Bo planuję właśnie kupić albo laptopa, albo takiego jakiegoś netbooka, bo fajny poręczny itd. :)

Nie gram, używałbym go tylko do muzyki/neta/zdjęć itp.

A tania sprawa, tańsza niż laptop :) Mam stacjonarny komputer tak czy siak a na studia to tylko chyba pisanie/komunikowanie się ze światem zewnętrznym

Na studiach technicznych ( a na takie się wybieram ) są też pewnie jakieś programy typu cad, czy cuś takiego, na eee pc nie ma mowy o odpaleniu .. Pytanie tylko, jak często używałbym takich programów?

Skomentuj

cudny90, kup sobie u100 ale z tą nowszą baterią...

Skomentuj

csbiczek, za drogi deczko Nie wiem ile uda mi się przez wakacje zarobić :lol:

Skomentuj

csbiczek, bez przesady, imho najfajniejsze z tanich są 904HD, dysk 160gb, 5h na baterii i wygodna klawa.
                    Wyższe modele to już troszkę zabawa dla zabawy imho, 2 x więcej kosztują, owszem , oferując więcej, ale nie jest to odzwierciedlone w cenie.
                    Atom ma podobną dość wydajność do celka 900, odczuwalna róznica jest niewielka, odczuwa się za to bardziej czas życia baterii, ale i z tym nie ma większych problemów, szczególnie że 10' matryce jednak sporo więcej prądu potrzebują.

cudny90, mój netbook dopiero do mnie jedzie :)
                    Ale miałem już z nim do czynienia i jak dla mnie to jest to . 15,4' lap stał się za wielki, codzienne noszenie na uczelnie, a czasami jest taka konieczność zaczynało być naprawdę irytujące, a eee można mieć codziennie ze sobą :)
                    Nawet klasyka gier pójdzie jeśli wykład okażę się zbyt nudny

Na studiach technicznych ( a na takie się wybieram ) są też pewnie jakieś programy typu cad, czy cuś takiego, na eee pc nie ma mowy o odpaleniu .. Pytanie tylko, jak często używałbym takich programów?
                    nie przesadzaj, cad 2005 chodzi :P
                    Jaki kierunek ?

Skomentuj

Jaki kierunek ?
                      A no nie wiem, jutro maturka z matmy to się okarze :mrgreen:

Myślisz takero, że 16gb dysk Ci wystarczy? Jaki będziesz tam miał systemik? Coś linuxowego słyszałem siedzi w EEE pc :) EEE 900 ma wyświetlacz 8,9" ?

Nie ma sensu kupować drogiego eee pc, bo i tak wyświetlacz będzie miał mały :P Poco mi dysk 160gb jak i tak nie nawgrywam gier, bo nie da się w nie grać, czy nie wgram 100 filmów bo i tak tylu nie mam, a poza tym nie oglądam, aaaa :P

takero, a gdzie tak tanio dorwałeś ten sprzęcik? bo z tego, co widzę na allegro chodzą po ~600zł

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                        nie przesadzaj, cad 2005 chodzi :P
                        ale jaki jest komfort pracy a takim ekraniku :P ja pracuje w domu na 22 calach i jest optymalnie, jak mam na uczelni coś zrobić na 15calach w cadzie to jest tragedia a pracy na 10 sobie nie wyobrażam chyb ze z lupa :P

Skomentuj

panie_pawle, chodzi oto, że cad 2005 będzie chodził, a nie trzeba na eee pc robić jakiś projektów, mówiłem, że mam komputer stacjonarny, gdzie takowe możnaby robić, a na eee pc cad jest potrzebny chociaż po to, żeby podglądnąć projekt, albo zrobić małą zmianę.

a skoro na 15" też się nie da nic zrobić, to wole 10" :P

Skomentuj

Dawid-SS jakosc/cena telefony samsunga do nokii porownujesz ?

hehehe kpisz sobie chyba tym bardziej do E51 ktora akurt w swojej klasie to nie ma zadnego konkurenta ...
                            ...(poza baterią ktra w telefonach biznesowych powinna tydzien trzymac..)

pogadamy sobie za pol roku co bedzie z twoim samsungiem ;p

a kompy.... do pracy i w podroz uzywam della d430 i jakos tak ponizej 12" bym nie schodzil....w domu d630 ale tego mi narzeczona "kradnie" wiec po prostu podpinasz monitorek pod lapka i gra muzyka
                            atomy mnie przerazaja swoja niską wydajnoscią ... :/ co prawda bawilem sie malym inspironem z atomem tylko godzinke ale to wydajnosciowa porazka dla mnie :/ musze uzywac mocno wymagajacych srodowsik symulacyjnych np OPNET, itp no i nie da sie na atomie nic tam takiego robic ...
                            nawet przegladarka sie wlecze jak za duzo zakladek otworzylem :/....
                            a pakietowo na Mikrotiku (microATX z atomem ) to przewalał mi 30% mniej ruchu niz atheros 680MHz i 40% mniej niz powerPC ~600MHz )....no i wywalilem ten szrot odrazu ....

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                              Atom ma podobną dość wydajność do celka 900
                              z tym to trochę chyba przesadziłeś....

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
                                Myślisz takero, że 16gb dysk Ci wystarczy?
                                na winde + soft starczy , resztę to mam na 500gb na usb :)

EEE 900 ma wyświetlacz 8,9" ?
                                tak

Jaki będziesz tam miał systemik? Coś linuxowego słyszałem siedzi w EEE pc :)
                                jak na razie to w planach jest xp w odchudzonej wersji, ale zobaczymy.

takero, a gdzie tak tanio dorwałeś ten sprzęcik? bo z tego, co widzę na allegro chodzą po ~600zł
                                www.allegro.pl :)

Zamieszczone przez pan_pawel
                                ale jaki jest komfort pracy a takim ekraniku :P ja pracuje w domu na 22 calach i jest optymalnie, jak mam na uczelni coś zrobić na 15calach w cadzie to jest tragedia a pracy na 10 sobie nie wyobrażam chyb ze z lupa :P
                                odróżnijmy dwie kwestie i dwa typy komputerów - eee z 9 calami to nie stacja robocza, proste. On służy do czegoś innego.

Zamieszczone przez bawolek
                                pogadamy sobie za pol roku co bedzie z twoim samsungiem ;p
                                samsunga już w życiu nie tknę, paru znajomych kupiło, na szczęście ja kupiłem wtedy lg shine, mój slider chodzi jak nowy i tak też wygląda , a szmatsungi - jeden już w koszu, drugi może służyć jedynie jako zegarek i mp3, ew budzik, a 3 zaraz do nich dołączy. Fajne to one są na fotach , ew bilboardach.

a kompy.... do pracy i w podroz uzywam della d430 i jakos tak ponizej 12" bym nie schodzil....w domu d630 ale tego mi narzeczona "kradnie" wiec po prostu podpinasz monitorek pod lapka i gra muzyka
                                12 cali to optymalny rozmiar, tylko ile taki lap kosztuje ? Pomijając używki, bo używki innej niż 2-3 miesięcznej bym nie kupił.
                                atomy mnie przerazaja swoja niską wydajnoscią ... :/ co prawda bawilem sie malym inspironem z atomem tylko godzinke ale to wydajnosciowa porazka dla mnie :/ musze uzywac mocno wymagajacych srodowsik symulacyjnych np OPNET, itp no i nie da sie na atomie nic tam takiego robic ...
                                no i znów - ten komp to nie stacja robocza!
                                Zamieszczone przez csbiczek
                                z tym to trochę chyba przesadziłeś....
                                chyba jednak nie ;]
                                Proponuję zagłębić się w budowę obu proców.

Skomentuj

W sumie gdybym kupił laptopa za 3000zł, a eee pc za 500zł to na obu robiłbym to samo ... net/word/muzyka, bo na stacjonarnym nawet filmów nie oglądam i nie mam :P więc poco przepłacać? a eee pc bardziej mobilny, lżejszy ... a właśnie "fuche" dorwałem to kasa wpadnie

[ Dodano: 2009-05-13, 16:04 ]
                                  A mam pytanie. Takero mówisz, że masz dysk zewnętrzny na usb 500gb. 2,5", czy 3,5"?

Taki 2,5" bez dodatkowego zasilania żre dużo więcej baterii, niż 3,5" z dodatkowym zasilaniem?

Skomentuj

Ja z tych za 1zl wezme albo E51 albo 6210 Navigatora. Wiecej niz 1zl za komorke to juz dewiacja...

Skomentuj

To teraz ja zmieniam, kwota do 300zł (totalny max). Może być używana, ale wolal bym nowa. Mam obecnie bardzo dobra Nokie 6120classic, jednak że znudziła mi się. Nie ukrywam że chciiałbym aby była szybka w obsłudze, miała te funkcje co 6120 ( wiem że ma symbian, ale chodzi mi o BLutooth, irda, 3,5G, wideorozmowy, miescilo sie duzo wiadomosci, robila w miare ok zdjecia i muzyczka jako tako grała. Mysle ze moge sprobowac sie na jakiegos SE, byle by bez klapki i nie rozsuwany, najlepiej bez joysicka. Macie jakieś propozycje? :mrgreen:

Skomentuj

Który telefon byście wybrali? nokia 5220 czy nokia 6300?
                                        Telefon ma mi służyć do dzwonienia i smsów, bateria mogla by trzymać 4-5 dni przy niezbyt częstym użytkowaniu, powinien być także solidny.
                                        Z tego co czytam w 5220 dłużej trzyma bateria a 6300 ma metalową obudowę więc może być solidniejsza. W LG(KP501, KU990i) chyba nie ma się co pchać? Piszcie bo dziś muszę wybrać.

Skomentuj

Zamieszczone przez kombo
                                          Z tego co czytam w 5220 dłużej trzyma bateria a 6300
                                          6300 bardzo fajny telefon, ale ta bateriaaa :neutral: 4-5dni na początku może potrzyma ale później... ja miałem ten tel i trochę dziennie dzwoniłem(ok 0,5-1,5h) to zazwyczaj co dziennie ładowałem... Dużo ludzi narzeka na baterię w tym tel...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X