Dużo zależy od tego czy się sformatuje baterię, ale raczej wezmę 5220.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jaki telefon komórkowy kupić?
Collapse
X
-
Witam po raz kolejny :) Minął roczek - pora na zmianę telefonu :) Kasa jest, tym razem coś do ~200zł ( preferuję używke z gwarancją )
Nokia 3410 spisywała się elegancko przez ten rok - i dalej śmiga, aczkolwiek zaczęła mnie irytować mała pojemność na smsy :P bo mieści ok. 20 sztuk :P i nie chodzi o to, że potrzebuję więcej, tylko nie chce mi się ich co chwilę usuwać :P
Jej nikomu nie oddam, mam jeszcze do kompletu 3310 i będą leżeć na ławce rezerwowych :)
Myślę nad Nokią E51 .. Wiele osób ją poleca, aczkolwiek za 200zł jej nie kupie :/
Co z motorolą W180? Ciekawa opcja, ale boje się, że bateria nie trzyma zbyt długo :P
Raczej nie chcę już żadnych zabytkowych nokii - ze starszych nokii istnieje dla mnie tylko 3310 i 3410
Co polecicie? Muszę stwierdzić, że jest tyle telefonów na rynku, tysiące ofert na allegro, ale nie ma co kupić :P
Skomentuj
-
Zamieszczone przez cudny90Myślę nad Nokią E51 .. Wiele osób ją poleca, aczkolwiek za 200zł jej nie kupie :/
Tej nokii nie kupisz za 200zł niestety, za roczną trzeba liczyć około 300zł, a nowe .. Lepiej nie pytać :) Choć radziłbym Ci poszukać okazji, z tym że tak jak ja - nie kupować telefonu starszego niż 3 miesiące no i oczywiście konieczne z gwarą.
E51 to świetny model, jedna z najlepszych nokii ostatnich paru lat, świetne materiały, świetne spasowanie, czego o następcy - E52 powiedzieć już nie można. Jedyne co w E51 się zużywa to te przyciski do regulowania głośności - te gumowane po boku.
Oprócz tego to mój faworyt jeśli chodzi o uniwersalność i niezawodność.
Zamieszczone przez cudny90Co z motorolą W180? Ciekawa opcja, ale boje się, że bateria nie trzyma zbyt długo :P
Można nią rzucać , kopać i wbijać gwoździe i nic się jej nie stanie ;]
Czasami ma tylko problemy z softem i bywa średnio intuicyjna ;]
Bateria trzyma w zależności od użytkowania wytrzymuje 4-7 dni, trzeba naprawdę sporo pisać i dzwonić żeby zejść poniżej tej granicy.
Zamieszczone przez cudny90Raczej nie chcę już żadnych zabytkowych nokii - ze starszych nokii istnieje dla mnie tylko 3310 i 3410
Zamieszczone przez cudny90Co polecicie? Muszę stwierdzić, że jest tyle telefonów na rynku, tysiące ofert na allegro, ale nie ma co kupić :P
Chcesz iść wedle nowych trendów i szukasz dotykowca - Samsung Corby jest tani i dobry, dotykowość odczuwalnie lepsza od wielu, nawet sporo droższych telefonów na rynku, wkurza brak QWERTY.
W avile nie ma co wchodzić...
Jeśli ma być funkcjonalny to z tanich polecam to co ja sam mam już od paru miesięcy - Samsung i600. Kupiłem zupełnie nowy za 250zł z odbiorem osobistym. W zestawie poza standardem masz 2 baterie - małą i dużą (mała trzyma 3-4 dni , duża około tygodnia przy normalnym użytkowaniu ), zewnętrzną ładowarkę i parę innych pierdół :P
Telefon ma wifi co bywa przydatne i co dla mnie było najważniejsze - qwerty :)
No i oczywiście winde mobile która działa z zadowalającą prędkością nawet, no chyba że minimalizujesz programy zamiast je wyłączać co czyni większość osób ;]
Ma nielimitowaną, tzn limitowaną tylko pojemnością wew, pamięci, skrzynkę smsową co też cieszy ;]
Oprócz tego multum softu - zaawansowane kalkulatory , skajpy i inne pierdoły - po prostu wszystko.
Niestety nie jest ich wiele i nie tak łatwo trafić taką perełkę ;]
Powiedz czego oczekujesz , a coś Ci zaproponuję ciekawego.
Skomentuj
-
witam wszystkich,
jezli chodzi o moje doswiadczenia, to nokia e51 test bardzo dobrze wykonana, solidna aluminiowa nic nie trzeszczy, lecz z kasa sie nie zmiescisz, obczaj jeszcze nokie 6120 classic, cena około 200 zł symbian v3 mozliwosci tyle co e51 tylko wifi nie ma, pozatym porównywalne, sam taka miałem, no ale jak to symbianach bateria max 3 dni, osobiscie polecam jeszcze samsunga avile, bateria mi trzyma spoko tydzien, ma qwerty, duzy wyswietlacz, i kilka fajnych bajerów, no ale musiałbys wydac min 300
ewentualnie jezeli bys trafił w dobrym stanie to se k750i, solidny telefon, w miarę bateria, i dobry aparat jak na 2mpx, pozatym przyjemny w obsłudze.
pozdrawiam
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Al_Azabino ale musiałbys wydac min 300
ja w październiku i listopadzie kupowałem nowe za 250-270 z wysyłką...
Zamieszczone przez Al_Azabiewentualnie jezeli bys trafił w dobrym stanie to se k750i, solidny telefon, w miarę bateria, i dobry aparat jak na 2mpx, pozatym przyjemny w obsłudze.
Jedna rada - nigdy nie kupuj telefonu starszego niż pół roku, no chyba że lubisz się bawić,a potem sprzedać za parę miechów.
No i żadne komisy etc, tylko od prywatnych osób i z kompletnym wyposażeniem,pudełkami itd.
O podbitej gwarze nawet nie mówię,ale "podbitość" warto sprawdzić bo bywa różnie.
Nie sugeruj się też świetnymi markami jak blackberry czy nokia, teraz interesujących mają tylko parę modeli,które i taksą przeceniane.
Skomentuj
-
Witam! ;-)
A ja Ci szczerze polecam Nokię 6310i - nie ma drugiego tak nie zawodnego telefonu, kupisz w 100% oryginał, z dobrą baterią i masz 8 dni dzwonienia i smsowania bez używania ładowarki.
PS: Widzę, że polecali Ci już ten telefon i mówisz, że cena odrzuca. Hmm, za 150zł można wyjąć ładną sztukę w 100% (nie patrz na te z wymienianymi obudowami za 200zł bo to chińska tandeta wyciera się po miesiącu).
Pozdrawiam, Krzysiek191022.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez takerożart?
ja w październiku i listopadzie kupowałem nowe za 250-270 z wysyłką...
co do se to fakt ale czasami sie zdazaja dobre egzemplaze,
Zamieszczone przez takeroNie sugeruj się też świetnymi markami jak blackberry czy nokia, teraz interesujących mają tylko parę modeli,które i taksą przeceniane.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez krzysiek191022PS: Widzę, że polecali Ci już ten telefon i mówisz, że cena odrzuca. Hmm, za 150zł można wyjąć ładną sztukę w 100% (nie patrz na te z wymienianymi obudowami za 200zł bo to chińska tandeta wyciera się po miesiącu).
To niestety stare telefony, miałęm ich sporo w łapach i te w tzw atrakcyjnych cenach to szroty z wymienioną obudową na najtańszą, rozbierane, z wymienianymi wyświetlaczami etc, lutowane i z chińską baterią która trzyma 3 dni.
Warto to też wziąć pod uwagę.
Zamieszczone przez Al_Azabino to gratuluje dobrego dojscia, ja płaciłem troche wiecej
Zamieszczone przez Al_Azabico do se to fakt ale czasami sie zdazaja dobre egzemplaze,
Na potęgę sprowadzają jakiś firmowych telefonów z zachodu, wyeksploatowanych zupełnie, tutaj wymieniają obudowy i wgrywają polski soft. Piszą nawet o gwarancji na 3 czy 6 miesięcy, tylko potem okazuje się że żęby ją uwzględnić trzeba się nadzwonić , nawkurzać ,a na koniec mówią że przyjmują telefony tylko wysłane ubezpieczonym kurierem i takim też odsyłają co skutecznie zniechęca bo kosztuje on w dwie strony niewiele mniej od telefonu ;]
Zamieszczone przez Al_Azabipopieram, ostatnio miałem nokie 6220 classic, bateria 1 dzien, a obudowa trzeszczała w palcach, fatalnie spasowana, beznadziejne materiały :shock:
Najgorsza nokią jaką widziałęm i dotykałem, wykonana tak jakby miała być tylko atrapą z marketu
Zamieszczone przez rucin_Albo nokie z seri xpress music mają mocne baterie.
Skomentuj
-
takero, zainteresował mnie samsung i600 :)
Podoba mi się, że za niską cene dostane tel z wifi, gps itp.
http://allegro.pl/item877446889_sams...600_tanio.html
Ten byłby ok, ale nie ma gwary :/
Nie wiem dlaczego, ale nie mam przekonania do firmy Samsung ... Mimo wszystko na tego i600 bym się skusił :)
Co do 6230i - wiem, że jest dobra, ale wybaczcie, wolałbym już coś nowszego kupić :) Wszyscy znajomi wiedzą, że miałem oldschoolową komórkę, to teraz z takim i600 jakbym biznesowym wyskoczył - fajnie by byłoJeszcze za 200zł
Skomentuj
-
Zamieszczone przez cudny90Podoba mi się, że za niską cene dostane tel z wifi, gps itp.
Zamieszczone przez cudny90http://allegro.pl/item877...i600_tanio.html
Ten byłby ok, ale nie ma gwary :/
Zamieszczone przez cudny90Nie wiem dlaczego, ale nie mam przekonania do firmy Samsung ... Mimo wszystko na tego i600 bym się skusił :)
Do czasu aż pobawiłem się nim :)
Ciekawy jest jeszcze i780, ale ma niewiele więcej, a kosztuje najmarniej 400zł i to za średni egzemplarz...
Poczekaj parę dni, na pewno znajdziesz fajnego i600 :)
Znajomy kupił niedawno 7 miesięcznego za 200zł z wysyłką - pełny zestaw + gwara etc.
Więc jak widać się da.
Skomentuj
-
Mimo iż cena jest wysoka to powiem ze z czystym sumieniem można płacić :)
Ja od ponad roku mam HTC Kaiser (znany jako TyTN 2) i powiem ze jest to niezniszczalny telefon.
Ma Wi-Fi,GPS,Windowsa,klawiaturę qwerty i jest to ogólnie najbardziej polecany model z rodzinki HTC lecz teraz trzeba za niego dać z 600 zł
Skomentuj
-
Mam znajomego, który płaci rachunki za telefon ~400zł miesięcznie i zadzwoniła do niego babka z Ery zaproponowała mu 3gs 32gb za 1zł, wystawił na allegro jak jeszcze go w rękach nie miał ( na aukcji napisał, że telefon będzie u niego za 3 dni ) po 15 minutach dawali za niego już 1500zł xD
Panowie co to znaczy, jak gość na aukcji pisze, że telefon ma gwarancję ale nie wypisaną ...??
Skomentuj
Skomentuj