Bzdury. Można żreć co popadnie a i tak stosując dietę ż-p chudnie się :twisted:
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Pizza, zapiekanki itp. nasze przepisy
Collapse
X
-
panowie, mam problem...
znacie moze jakis sprawdzony przepis na ciasto nalesnikowe?
ja robie wg przepisu mojej mamy i za kazdym razem wychodzi mi co innego :???:
jak moja mama zrobi to ciasto to np wyjdzie mi 10 nalesnikow. jak ja zrobie z tych samych skladnikow ciasto to wyjdzie co najwyzej 5-6 nalesnikow :???: :roll:
a co tu kaman :?:
a ze nalesniki lubie smazyc to przydalby sie jakis dobry przepis
Skomentuj
-
LightSound, takero, takie grzanki w jajku to dla mnie najlepsze śniadanie pod słońcemUwielbiam to, ale robię tylko jak mam właśnie podeschnięty chleb :)
Niestety ja tylko soliłem zawsze kromki i obmaczałem tylko w jajkach, potem na patelnie i do żołądka
Ciekawy wydajem i się pomysł takero z żółtym serem, muszę spróbować :) Ale co do mleka - nie lubię .. Kromka się zbytnio rozmacza i już nie jest taka jaka ma byćZ majonezem też muszę spróbować :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S.panowie, mam problem...
znacie moze jakis sprawdzony przepis na ciasto nalesnikowe?
ja robie wg przepisu mojej mamy i za kazdym razem wychodzi mi co innego :???:
jak moja mama zrobi to ciasto to np wyjdzie mi 10 nalesnikow. jak ja zrobie z tych samych skladnikow ciasto to wyjdzie co najwyzej 5-6 nalesnikow :???: :roll:
a co tu kaman :?:
a ze nalesniki lubie smazyc to przydalby sie jakis dobry przepis
a mój przepis na ciasto:
szklanka mleka, szklanka wody przegotowanej, 3 jajka, szczypta soli i cukru, mąki na tyle żeby ciasto spływało z łyżki od mieszania a jednocześnie trochę zostawało (trudno to opisać)....ważne też żeby za dużo nie miksować...bo za dużo powietrza dostaje się do ciasta i naleśniki gorzej się smażąAsustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTiważna jest temperatura patelni i oleju....
olej jest dodany do ciasta a patelnia albo teflonowa albo smarowana slonina - nie sa takie tluste
Zamieszczone przez LuSzTi3 jajka
dla wyjasnienia - moja mama jest zawodowym cukiernikiem
dzisiaj mam juz dosyc - ale nastepnym razem pobawie sie
Skomentuj
-
moja matula półzawodowym :P:P:P i wiem tyle, że bycie cukiernikiem a robienie czegoś do domu i po domowemu to dwie różne sprawy, bo inne są wymagania (np konieczność zarobku, kwestia uzwględnienia tego, że taki wypiek musi przeżyć trudy transportu itp). ogólnie jadłem wiele różnych naleśników i powiem szczerze, że nie lubię takich z patelni teflonowych smażonych bez oleju....nie mają tego czegoś....ja u siebie smażę z prawie że minimalną ilością oleju na patelni teflonowej....i są znacznie lepszeAsustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pegelmesserPawel S. napisał/a
dla wyjasnienia - moja mama jest zawodowym cukiernikiem
Czyli robi zawodowo ... cukierki! A nie ciastka ani ciasta.Zamieszczone przez wikipediaCukiernik (ciastkarz) – osoba, która wykonuje czynności związane z wypiekiem ciast i ciastek.
Skomentuj
-
Pawel S., ja na oko zawsze robię, tyle żę dodaje sporo cukru i smażę dość długo, ale bardzo cienko leję ciasta i koniecznie tylko kropla oleju - są brązowiutkie, smaczne i nie są przesiąkniętę tłuszczem.
ostatnio widziałem gdzieś w markecie nawet gotowe ciasto naleśnikowe :lol: :lol: :lol:
Skomentuj
-
Chłopie ja teraz ranigast jadłem bo taką zgagę miałem a ty mi tu 4 pizzy pokazujesz i już mi ślinka przez ciebie cieknie. Chcesz żeby mi znowu zgaga wróciła z zazdrości?
Aż 4 co ty taki głodny jesteś czy stado ludzi zaprosiłeś ?Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.
Skomentuj
-
kondrax, to jest 1 pizza tylko zapodałem 4 foty z placu boju :mrgreen: Pokazał bym też umorusoanego kucharza ale by się obraził mi tu :razz:
[ Dodano: 2009-10-30, 20:58 ]
no ta, ja mecze sie od czterech dni i jem tylko do 17 aby schudnać a Wy tu z takim tematem wyjezdzacie..... :grin:
Skomentuj
-
gdybym mial tylko ser to juz bym pizze zrobil :P , mialem tez gdzies fotki z zeszlych walk w kuchni (pizza) ale usunalem, zapomnialem o temacie.
Ser wrzucasz jak widze przed pieczeniem - ile czasu pieczesz i w jakiej temp? wnioskuje ze ser jest dobry skoro tak (kucharz) robisz? ja wrzucam kilka minut przed koncem pieczenia w obawie ze przypali sie czy cos.
Skomentuj
-
pamiętajcie o kolejności ... ciasto, sos, ser dodatki .... inaczej dodatki zamiast się piec gotują się :/ (wypróbowane bo esh0 mi kiedyś też zwracał uwage :P ) ...do tego polecam zamiast stosować sam ser żółty dodać troche posiekanej mozzarelli. dzięki temu ser jest bardziej "soczysty" i bardziej ciągnący :lol: :lol: :lol:
Skomentuj
Skomentuj