Zamieszczone przez Warg
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Pizza, zapiekanki itp. nasze przepisy
Collapse
X
-
A co wy w ogóle gadacie. W pizeri mają super piec z termoobiegami i wyższą temperaturą i tam się pizza w zależności od pizeeri z 10 min piecze. A w domu to w domu 3 raz inaczej.
Sam jak robię pizze to wyjmuję ją przed końcem pieczenia i dopiero sypie ser i wkładam na moment, bo inaczej jak bym dał od razu ser to bym miał upieczone ciasto po 20-30 min i spalony twardy ser na niej.Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.
Skomentuj
-
Co do technicznego działania pizzerii....to generalnie rozbija się nie o czas stricte pieczenia, ale o czas odparowania wody z dodatków...dlatego margarita piecze się szybko...a taka z duża ilością dodatków dłużej...chodzi o to żeby pizza się nie rozlała nam na talerzuAsustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
ja stwierdziłem że moja ulubiona pizza to coś a'la grecka tyle że z małymi modyfikacjami,
ciasto z dodatkiem suszonej bazylii ... do tego sos robiony samemu ze świeżych pomidorów z oregano ... a potem boczki pizzy zawijane z goudą w środku ma wierzchy standardowo ... sos ... mieszanka goudy i mozzarelli a z dodatków to pomidor, feta, czarne oliwki :mrgreen: mniam
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Wargpamiętajcie o kolejności ... ciasto, sos, ser dodatki .... inaczej dodatki zamiast się piec gotują się :/ (wypróbowane bo esh0 mi kiedyś też zwracał uwage :P ) ...do tego polecam zamiast stosować sam ser żółty dodać troche posiekanej mozzarelli. dzięki temu ser jest bardziej "soczysty" i bardziej ciągnący :lol: :lol: :lol:
Trzeba pamiętać żeby z sosem ostrożnie - nie może go być za dużo.
Skomentuj
Skomentuj