Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pizza, zapiekanki itp. nasze przepisy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Warg
    pamiętajcie o kolejności ... ciasto, sos, ser dodatki .... inaczej dodatki zamiast się piec gotują się :/
    nie koniecznie :razz: mozna dac ser na końcu tylko trzeba wiedzieć kiedy :razz:

Skomentuj

Tasior, piekę ok godzinę w ok 150stopniach... Ser daję na początku, jak dla mnie bomba, zaś komuś innemu może nie podchodzić...

Skomentuj

yxzabc zobacz jak robią w pizzeriach .... gotową pizze wkładają do pieca a nie jakieś wyjmowanie na posypanie serem :]

csbiczek długo coś pieczesz ... ja dużą pizze po wyrośnięciu ciasta itp z dodatkami wrzucam do pieca i 20 max 30 minut i jest gotowe i to nawet z dużą ilością sera

Skomentuj

Warg, mało wiesz, są pizzerie w których podaje pizze z serem na wierzchu, wierz mi byłem już w wielu pizzeriach i coś o tym wiem :razz:

Skomentuj

A co wy w ogóle gadacie. W pizeri mają super piec z termoobiegami i wyższą temperaturą i tam się pizza w zależności od pizeeri z 10 min piecze. A w domu to w domu 3 raz inaczej.

Sam jak robię pizze to wyjmuję ją przed końcem pieczenia i dopiero sypie ser i wkładam na moment, bo inaczej jak bym dał od razu ser to bym miał upieczone ciasto po 20-30 min i spalony twardy ser na niej.
            Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
            Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Hm, to ja zas pieke w 210*C 15 minut... termoobieg wlaczony.

Skomentuj

Co do technicznego działania pizzerii....to generalnie rozbija się nie o czas stricte pieczenia, ale o czas odparowania wody z dodatków...dlatego margarita piecze się szybko...a taka z duża ilością dodatków dłużej...chodzi o to żeby pizza się nie rozlała nam na talerzu
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

spadowa glodny jestem :!: :!: :!: :twisted:

Skomentuj

Na szybko razem z 20 minut od wparowania do kuchni do wyjscia z pizza - wyszło dobre, tylko ser sie nie ciąg(ną)ł i zapomnialem posmarowac sosem ciasta.

Skomentuj

aż mnie skusiliśnie na popołudniowe DIY, no nie :P

przed pieczeniem :)

Skomentuj

ja stwierdziłem że moja ulubiona pizza to coś a'la grecka tyle że z małymi modyfikacjami,
                        ciasto z dodatkiem suszonej bazylii ... do tego sos robiony samemu ze świeżych pomidorów z oregano ... a potem boczki pizzy zawijane z goudą w środku ma wierzchy standardowo ... sos ... mieszanka goudy i mozzarelli a z dodatków to pomidor, feta, czarne oliwki :mrgreen: mniam

Skomentuj

Proponuje troszke poddusić pieczarki na patelni przed położeniem na pizzę , będą jędrniejsze i lepsze w smaku ;-) taka rada kucharza :cool:

Skomentuj

Zamieszczone przez Warg
                            pamiętajcie o kolejności ... ciasto, sos, ser dodatki .... inaczej dodatki zamiast się piec gotują się :/ (wypróbowane bo esh0 mi kiedyś też zwracał uwage :P ) ...do tego polecam zamiast stosować sam ser żółty dodać troche posiekanej mozzarelli. dzięki temu ser jest bardziej "soczysty" i bardziej ciągnący :lol: :lol: :lol:
                            A pizzy amerykańskiej nie jadłeś ? :P

Trzeba pamiętać żeby z sosem ostrożnie - nie może go być za dużo.

Skomentuj

ciacho czekoladowe, przekladane kremem smietankowym, na wierzchu odrobina kremu i czekolada starta i pomaranczki

Skomentuj

wyszlo lacznie 198 pączków
                                jak DIY to DIY :P

Skomentuj

wyglądają apetycznie to dla forumowiczów piekłeś ? :grin:

Skomentuj

alez oczywiscie - kazdemu kto wplaci 10zl na wysylke wysle paczka :mrgreen:

smazyla mama dla braci, siostry, dla kolezanek w pracy no i dla nas

Skomentuj

az sie glodny zrobilem :mrgreen: :mrgreen: :lol:

Skomentuj

A ja juz zjadlem 12 dziś :mrgreen:

Skomentuj

Pawel S., podaj numer konta
                                          a i zapłać rachunek za erę :wink:

to ja jak zrobię znów sushi to też zapodam fotkę :razz:
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X