Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zestaw elementów do UNIampa - kto chętny?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

racja pomyliłem linki, co sądzicie o tym?
    http://www.toroidy.pl/index.php?page...emart&Itemid=2

Skomentuj

dobry, ale nie ma co sie pchac w duze trafa skoro i tak nie sa wykorzystywane :wink:

Skomentuj

A przy 8Ohm wystarczy trafo 200va by wykorzystać cały potencjał?? (80 watt na kanał)

Skomentuj

hmmm, mam jeszcze jedno pytanie, jak spisywało by się chłodzenie pasywne na 2 takich radiatorach:
          http://allegro.pl/item993044731_radi...za_grosze.html
          pewnie i tak zmontuje chłodzenie aktywne(na taki radiator po jednym wentylatorze), a to cenowe ładnie się prezentuje.....

Skomentuj

No to jedna konkretna odpowiedź teraz na to pytanie:
            Jaki transformator kupić do tego Uniampa ?

Skomentuj

No to jedna konkretna odpowiedź teraz na to pytanie:
              Jaki transformator kupić do tego Uniampa ?
              Jaki chcesz! jeden kupi 400W bo może kiedyś się przyda, drugi wezmie 100 bo mu i tak wystarczy.
              Jak sie nie bardzo orientujesz to bierz taki jak podał Dolphin: http://www.toroidy.pl/index.php?page...emart&Itemid=2

Skomentuj

Szymek_1992 ile razy można odpowiadać na to samo pytanie ? :evil: Jeszcze raz zapytasz o trafo i dostaniesz ostrzeżenie. Przeczytaj wątek o Uni i wszystko będziesz wiedział, bo widzę, że nie masz pojęcia za co się zabierasz...

Skomentuj

Nie już więcej nie zapytam, po prostu wszędzie inaczej, raz 2x35, innym razem 2x32...

Skomentuj

japycz1, cenowo może i tak ale nie ilościowo
                    zdecydowanie za mały
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Szymek_1992 Uni mozesz zasilac nawet rafem 2x28V, a moze nawet nizszym, ja sprawdzalem na tym. 2x35V jałowo to max jakie mozesz podlaczyc pod Uni. Z tego co pamietam, bo juz mialem trafa z toroidy.pl, to podaja oni na stronie napiecia pod obciazeniem, takze ich 2x35 bedzie minimalnie za duze. Stad 2x32V bedzie idelanym wyborem. To czy zakupisz 300 czy 400VA zalezy od tego czy potrzebujesz wydajnosci pradowej trafa.. Ale ponizej 200VA bym nie schodzil.

Skomentuj

Właśnie rozpakowałem...Wielkie Dzięki csbiczek :

...ten wyżej to działający Uni (na razie bez obudowy-ale robi swoje !!!)
                        http://allegro.pl/listing...ing=10000uF+63V kwestia tego jeszcze jakiej firmy mają te kondy...
                        ...i teraz już wiem,że zapłaciłem za nazwę...więcej tego nie zrobię.

Skomentuj

A co wstawic w miejsce R21 i R67 ?? Tam jest 0R wiec nie wiem :roll:
                          Jak przylutować tranzystory T3,T14,T22,T30 :?: Patrząc na PCB tam gdzie jest grubsza "ścianka" ma iść "Tyl" tranzystora :?:
                          I dlaczego w miejscu C5,C12,C23,C30 nie ma kondensatorow :?: :roll:

Skomentuj

0 R czyli zwora tranzysotry lutujesz tak jak piszesz tam gdzie kreska to jest tyl tranzystora czyli ta czesc na ktorej niema nadruku :) dlaczego niema tych tranzystorow to juz by Irka nalezalo zapytac ale nawet jakby bys sie zapytal i tak by Ci nic nie powiedziala jego odpowiedz :)

Skomentuj

Tylko w która stronę. :?: Bo w którym miejscu wiem tylko nie wiem czy "przodem' czy "tylem" :roll:

Skomentuj

maxxx222, zapraszam Cie na główną, po prawej w rubryce Układy Elektroniczne jest Uniamp 150 i tam znajdziesz wszystkie schematy i opisy, których potrzeba do złożenia tego wzmaka.

Edit:
                                Również dostałem paczkę, nie sprawdzałem jeszcze, ale na oko mam wszystko o co prosiłem. Dzięki Grzesiek

Skomentuj

Juz zlozony jest.

Skomentuj

maxxx222 wrzuc foty

Skomentuj

mam takie pytanie,
                                      Chodzi mi o odpalenie i przez jakiś czas używanie wzmacniacza na transformatorze z UNITRA PW 8010. Z tego co wiem ma napięcie 2x20. Nie będzie jakichś problemów(oprócz spadku mocy) w związku z zastosowaniem takiego trafka?

Skomentuj

Napięcie zdecydowanie za niskie, wzmacniacz może pracować niestabilnie.

Skomentuj

Uploaded with ImageShack.us

Skomentuj

Czaruję...
                                          X