Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zestaw elementów do UNIampa - kto chętny?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zapomniałem dać znać że do mnie również przesyłka dotarła (btw w sporej kopercie...myślałem że to jakaś pomyłka)

Początki montażu :)

Nie sprawdzam kompletności wszystkich części..te większe się zgadzają.
    Dzięki Csbiczek

Skomentuj

maxxx222, mogłbys bardziej się przylozyc do estetyki montazu, glownie chodzi o zwory, ktore nie dosc ze sa koslawe to jeszcze wykonane z przewodu ktory wolno uzywac tylko jako przewod ochronny w instalacjach elektrycznych. Nie widze tez pasty silikonowej miedzy tranzystorami małym a duzym.
      Powinno to wygladac tak: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...278e2537a.html

Skomentuj

Zamieszczone przez brencik
        z przewodu ktory wolno uzywac tylko jako przewod ochronny w instalacjach elektrycznych
        nie popadajmy w paranoje, prosze cie... :grin:

Skomentuj

Czym się rożni mój przewód od twojego :?: Kolorem izolacji :?: I co przez to nie będę miał wysokich tonów :?: Proszę cie :mrgreen: A co ma do tego czy zworki są krzywe :?: Jak to mówi moja mama "nikt z tego strzelać nie będzie wiec nie musi być idealne" Poza tym nikt nie będzie tego widział bo będzie on siedział w obudowie a jeśli mi nie przeszkadzają "błędy" które mi wytknąłeś to tobie nie powinny tym bardziej. A jeśli ci chodzi o pastę termoprzewodzącą miedzy tranzystorami to racja. Nie ma jej ponieważ jeszcze jej nie kupiłem. Lecz o to się nie bój. Będzie. (No chyba ze potrzeba tam innej pasty o której nie wiedziałem to poproszę o oświecenie)

Skomentuj

Nie popadajmy w skrajności, zwory to dowolność. Mógłby je nawet owinąć kilka razy wokół płytki :) Trany są izolowane więc pastę też można sobie darować. Jedyna rzecz to montaż tranów. Najpierw do radiatora potem na płytkę, żeby uniknąć naprężeń płytki. Poza tym ok!

Skomentuj

Zamieszczone przez krasz1
              Najpierw do radiatora potem na płytkę, żeby uniknąć naprężeń płytki.!
              To da się jeszcze wykonać :wink:

[ Dodano: 2010-04-24, 20:35 ]
              Jak to złożyć :?:

Radiator :arrow: Podkładki mikowe :arrow: Pasta termoprzewodząca :arrow: Tranzystor
              Czy
              Radiator :arrow: Pasta termoprzewodząca :arrow: Podkładki mikowe :arrow: Tranzystor

:?:

Skomentuj

Radiator :arrow: Pasta termoprzewodząca :arrow: Podkładki mikowe :arrow: Pasta termoprzewodząca :arrow: Tranzystor
                Tej pasty wystarczy niewielka ilość, ważne żeby była wszędzie rozprowadzona

Skomentuj

Trany są izolowane więc pastę też można sobie darować.
                  Chyba mało się "znam" ale wydawało mi się że izolowane trany = brak napięcia ujemnego na obudowie, natomiast pastę stosuje się po to żeby uzupełnić mikro szczeliny pomiędzy radiatorem a np. tranzystorem. Więc jedno ma się nijak do drugiego.
                  Jeżeli piszę bzdury to proszę o oświecenie :)

Skomentuj

Chyba mało się "znam" ale wydawało mi się że izolowane trany = brak napięcia ujemnego na obudowie, natomiast pastę stosuje się po to żeby uzupełnić mikro szczeliny pomiędzy radiatorem a np. tranzystorem. Więc jedno ma się nijak do drugiego.
                    Jeżeli piszę bzdury to proszę o oświecenie :)
                    Masz w 100% rację... Pasta nie jest od izolacji a od tego aby poprawić oddawanie ciepła z obudowy tranzystora na radiator

Skomentuj

Chodzi mi raczej o to, że plastikowa izolacja przywrze wystarczająco dobrze, jeżeli trany będą musiały oddać aż tyle ciepła.

Skomentuj

Jestem w trakcie składania, w miejsca R21 i R67 wlutować tylko drucik ?

Skomentuj

tak

Skomentuj

Jak to mówi moja mama "nikt z tego strzelać nie będzie wiec nie musi być idealne" Poza tym nikt nie będzie tego widział bo będzie on siedział w obudowie a jeśli mi nie przeszkadzają "błędy" które mi wytknąłeś to tobie nie powinny tym bardziej. A jeśli ci chodzi o pastę
                            ...a jak to mówi moja;"Jak się nauczysz dziadostwa-to tak Ci zostanie"
                            A tak ode mnie:jak robisz to dla siebie , to rób lepiej niż dla kogoś,bo jeśli zapomniałeś o kupieniu pasty i złożyłeś pewien układ , żeby go tylko pokazać na forum,to życzę powodzenia w jego uruchomieniu i dalszym odsłuchu.
                            pozdrawiam i bez urazy

Skomentuj

freedi gdyby pasta była konieczna na tym etapie składania to bym już ja miał. Poza tym nie mam jeszcze radiatora wiec pasta na razie nie jest mi potrzebna.

Panowie. Koniec off topic.

Skomentuj

macie jeszcze te zestawy UNIampa? jaka cena?

Skomentuj

podpinam sie do pytania dejaj pablo

Skomentuj

jakby zebrało się z 8-10 osób to jestem w stanie zorganizować zamówienie na elementy, kolega Tasior ostatnio pisał też coś o możliwości zamówienia PCB więc byłyby całe zestawy
                                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Jeżeli cena będzie przyzwoita, to i ja jestem chętny na elementy.

Skomentuj

Jeżeli cena będzie przyzwoita
                                        z zamówienia u Csbiczek cena była moim zdaniem rewelacyjna. Jeśli uda Wam się zrobić to podobnie jak tam za mniej niż 80 zł, będzie to super okazja :)

Skomentuj

Chodziło mi tylko o to, żeby nie była znacznie wyższa :)
                                          Tak więc można spokojnie mnie dopisać na jeden zestaw elementów w razie czego :wink:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X