Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zestaw elementów do UNIampa - kto chętny?
Collapse
X
-
maxxx222, mogłbys bardziej się przylozyc do estetyki montazu, glownie chodzi o zwory, ktore nie dosc ze sa koslawe to jeszcze wykonane z przewodu ktory wolno uzywac tylko jako przewod ochronny w instalacjach elektrycznych. Nie widze tez pasty silikonowej miedzy tranzystorami małym a duzym.
Powinno to wygladac tak: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...278e2537a.html
Skomentuj
-
Czym się rożni mój przewód od twojego :?: Kolorem izolacji :?: I co przez to nie będę miał wysokich tonów :?: Proszę cie :mrgreen: A co ma do tego czy zworki są krzywe :?: Jak to mówi moja mama "nikt z tego strzelać nie będzie wiec nie musi być idealne" Poza tym nikt nie będzie tego widział bo będzie on siedział w obudowie a jeśli mi nie przeszkadzają "błędy" które mi wytknąłeś to tobie nie powinny tym bardziej. A jeśli ci chodzi o pastę termoprzewodzącą miedzy tranzystorami to racja. Nie ma jej ponieważ jeszcze jej nie kupiłem. Lecz o to się nie bój. Będzie. (No chyba ze potrzeba tam innej pasty o której nie wiedziałem to poproszę o oświecenie)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez krasz1Najpierw do radiatora potem na płytkę, żeby uniknąć naprężeń płytki.!
[ Dodano: 2010-04-24, 20:35 ]
Jak to złożyć :?:
Radiator :arrow: Podkładki mikowe :arrow: Pasta termoprzewodząca :arrow: Tranzystor
Czy
Radiator :arrow: Pasta termoprzewodząca :arrow: Podkładki mikowe :arrow: Tranzystor
:?:
Skomentuj
-
Trany są izolowane więc pastę też można sobie darować.
Jeżeli piszę bzdury to proszę o oświecenie :)
Skomentuj
-
Chyba mało się "znam" ale wydawało mi się że izolowane trany = brak napięcia ujemnego na obudowie, natomiast pastę stosuje się po to żeby uzupełnić mikro szczeliny pomiędzy radiatorem a np. tranzystorem. Więc jedno ma się nijak do drugiego.
Jeżeli piszę bzdury to proszę o oświecenie :)
Skomentuj
-
Jak to mówi moja mama "nikt z tego strzelać nie będzie wiec nie musi być idealne" Poza tym nikt nie będzie tego widział bo będzie on siedział w obudowie a jeśli mi nie przeszkadzają "błędy" które mi wytknąłeś to tobie nie powinny tym bardziej. A jeśli ci chodzi o pastę
A tak ode mnie:jak robisz to dla siebie , to rób lepiej niż dla kogoś,bo jeśli zapomniałeś o kupieniu pasty i złożyłeś pewien układ , żeby go tylko pokazać na forum,to życzę powodzenia w jego uruchomieniu i dalszym odsłuchu.
pozdrawiam i bez urazy
Skomentuj
-
jakby zebrało się z 8-10 osób to jestem w stanie zorganizować zamówienie na elementy, kolega Tasior ostatnio pisał też coś o możliwości zamówienia PCB więc byłyby całe zestawyAsustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
Skomentuj