Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zestaw elementów do UNIampa - kto chętny?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zmieniam swoje zamówienie.. zamiast 2x10cm wezmę 1x10 i 1x7cm. O ile to nie problem.

1. dabyl
    2. kaman777 - 3x 8cm
    3. maryush - 3x 8cm
    4. mozart - 1x 10cm
    5. KAPRINT - 2 x 8cm
    6. pascal - 1x 7cm, 1x 8cm, 1x 10cm
    7. skupieno - 1x 10cm
    8. errorexe1929 - 1x 16cm, 2x 10cm
    9. kurdzio - 2x 10cm
    10. rathgar0f - 2x 7cm
    11. damiani - 3x 7cm, 1x 10cm, 1x 20cm
    12. maxdila - 6x 10cm

Skomentuj

co myślicie o tym trafie do uniampa ?? transformator

Skomentuj

a ten ?? :razz: trafo

Skomentuj

no i najdroższa :razz: przy okazji no ale ok coś sie wykombinuje

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
            Eeeeee, do d*py :P
            Chyba Tobie.... :mad:

Trafo w zaden sposob nie decyduje o jakosc wzmacniacza ani o jego brzemieniu wiec mozna zaryzykowac.

Skomentuj

brencik, odczep się od mojej osoby.

A czy ja powiedziałem, że trafo decyduje o jakości wzmacniacza???? Jeśli tak to zacytuj, bo nie mogę znaleźć tej wypowiedzi ...

Powiedziałem tylko, że transformatory toroidalne są lepsze od zwykłych klocków, to wie chyba każdy jest to zrozumiałe i oczywiste.

Skomentuj

Witam,

Oto aktualna lista zamówieniowa na radiatory

1. dabyl ~ 50cm
                2. kaman777 - 3x 8cm
                3. maryush - 3x 8cm
                4. mozart - 1x 10cm
                5. KAPRINT - 2 x 8cm
                7. skupieno - 1x 10cm
                9. kurdzio - 2x 10cm
                10. rathgar0f - 2x 7cm
                12. maxdila - 6x 10cm

Łącznie daje nam to ~ 350 cm (~340cm radiatory + ~10cm rzaz piły). Pozostaje jeszcze ~50cm do podziału - kto pierwszy ten lepszy. Nie podaję terminu zamknięcia listy - kto jest jeszcze chętny niech się dopisuje

Jutro przed południem jadę po profil i jak juz go będe miał (oczywiście zamieszczę zdjęcie :wink: ) to zacznę wysyłać wiadomości na PW odnoście danych do przelewu. Radiatory tnę na wymiar po zaksięgowaniu wpłaty. Pierwsza seria - bo zakładam, że przelewy mogą się przeciągnąć - zostanie pocięta i wysłana w środę 29 lipca. Drugą planuję we wtorek 4 sierpnia (od 30.07 do 4.08 mnie nie będzie więc bez paniki jeśli nie będe odpisywał - "pszystanek łuctok" :mrgreen: )

Jeśli ktoś ma uwagi/sugestie to oczywiście czekam na odzew

Pozdrawiam

[ Dodano: 2009-07-23, 22:23 ]
                PS: A tak w ogóle to namawiam na zaglądnięcie do Kostrzyna. Wbrew ogólnej opini krążącej w mediach jest to naprawdę bardzo fajna, wręcz niesamowita impreza. Wystarczy mieć troszkę dystansu do otaczającej nas rzeczywistości i ochotę na kilka dni totalnego oderwania od stresów codzienności - tam nie można ... ba, nie da rady się nudzić :wink:

[ Dodano: 2009-07-23, 22:26 ]
                PS 2: No i oczywiście (tak a propos forum o tematyce audio) nie można przegapić spotkania z systemem nagłośnienia tam zastosowanym - klatka piersiowa sama oddycha w rytm muzyki :wink:

Skomentuj

Wie ktos moze do czego są kondesatory C5 i C30 w spisie ich niema :> domyslamsie ze to jest jakas korekta ze strony Irka i zostal on poprostu usuniety z układu i wtym miejcu nic nie wstawic??

Skomentuj

Było wałowane wiele razy, że nic nie wstawiamy, podobnie w przypadku C12 i C23.

Skomentuj

Zamieszczone przez kaman777
                      Wie ktos moze do czego są kondesatory C5 i C30 w spisie ich niema :> domyslam sie ze to jest jakas korekta ze strony Irka i zostal on poprostu usuniety z układu i wtym miejcu nic nie wstawic??
                      Jakbyś spojrzał w schemat z pliku UniAmp_stereo_TOS.pdf, który znaduje się w dokumentacji do uniampa to byś zobaczył przy tych kondach literki "NC" - znaczy nie podłączać
                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

własnie spogladnalem w schemat i rzeczywiscie jest nc ale dlaczego zostal usuniety ten kondesator ??

[ Dodano: 2009-07-24, 14:26 ]
                        Na to pytanie chyba by mi odpowiedzial tylo sam Irek :)

Skomentuj

Witam ponownie,

Właśnie skończyłem wysyłanie wiadomości PW z informacją na temat wyceny gotowych radiatorów i przesyłek oraz z danymi do przelewu. Przypominam jeszcze o wysyłaniu mi wiadomości z adresami do przesyłek!

Proszę Was o przeliczenie tego wszystkiego jeszcze raz, czy czasem nie popełniłem gdzieś jakiegoś babola (a i tak będę to jeszcze sprawdzał )

Profile będę ciął na wymiar po zaksięgowaniu wpłat na moim koncie. Pierwsza seria pójdzie w środę 29 lipca, druga we wtorek 4 sierpnia (ewentualnie 5 sierpnia). Będę do Was wysyłał wiadomości informujące o nadaniu przesyłki. Jeśli ktoś nie dokona wpłaty do tego czasu to prawdopodobnie zacznę wystawiać radiatory na allegro - oczywiście już po cenach rynkowych a nie hurtowych tak więc nie przepuście okazji :razz:

Dzisiaj kupiłem profile i zrobiłem próbę cięcia. Profil jest dosyć masywny i stanowi nie lada wyzwanie dla naszej piły (bo to taka "pomniejsza" piła głównie do cięcia profili alu okienno-drzwiowych). Marek, nasz "piłowy" powiedział tylko: " puści się więcej chłodziwa i bedzie" :wink: . Mam ucięty radiatorek 10 cm i wygląda bardzo OK - żadnych postrzępionych krawędzi czy czegoś takiego.

Mam zdjęcia profili oraz radiatorka ale niestety nie rozgryzłem jeszcze wstawiania zdjęć tutaj na forum (choc pewnie jest to bardzo proste). Jeśli ktoś jest zainteresowany to mogę wysłać na maila.

Podaję jeszcze ostatnią listę:

1. dabyl ~ 50cm
                          2. kaman777 - 3x 8cm
                          3. maryush - 4x 8cm (zmiana po uzgodnieniach na PW)
                          4. mozart - 1x 10cm
                          5. KAPRINT - 2 x 8cm
                          7. skupieno - 1x 10cm
                          9. kurdzio - 2x 10cm
                          10. rathgar0f - 2x 7cm
                          12. maxdila - 6x 10cm

Jak widac zajęte jest już ~ 355cm (radiatory + rzaz piły)

Wszelkie uwagi mile widziane. Pozdrawiam

[ Dodano: 2009-07-25, 09:45 ]
                          Witam,

Pojawiły się pytania o radiatorki o wymiarze 5cm. Niestety jest z tym problem. Chodzi o techniczne możliwości maszyny. Jak zakładasz profil na piłę to jest on na niej przytrzymywany pneumatycznymi łapami i ta łapa nie bardzo trzyma się na tak krótkim elemencie. Wczoraj robiłem próbę cięcia i wygląda na to, że takie minimum to 7cm - poniżej tego robi się już niebezpiecznie bo radiator może "wystrzelić" i może wyniknąć z tego spory kłopot a tego nie chcemy

Jeśli ktoś domawia jakieś radiatory to bardzo proszę o aktualizację listy w tym temacie bo mi się trochę bałagan zaczyna robić na PW. Przy domawianiu zwróćcie uwagę, że zostało tylko ~45 cm (do każdego elementu doliczcie jeszcze rzaz piły, jakieś 4mm).

Skomentuj

1. dabyl ~ 50cm
                            2. kaman777 - 3x 8cm
                            4. mozart - 1x 10cm 1x7cm
                            5. KAPRINT - 2 x 8cm
                            7. skupieno - 1x 10cm
                            9. kurdzio - 2x 10cm
                            10. rathgar0f - 2x 7cm
                            12. maxdila - 6x 10cm

W sumie zajęte ok 362,5cm

Skomentuj

u mnie mała zmiana niestety :/

1. dabyl ~ 50cm
                              2. kaman777 - 3x 8cm
                              5. KAPRINT - 2 x 8cm
                              7. skupieno - 1x 10cm
                              9. kurdzio - 2x 10cm
                              10. rathgar0f - 2x 7cm
                              11. damiani - 3x 8cm 2x7cm
                              12. maxdila - 6x 10cm

Skomentuj

Kilka zdjęć profili i radiatorka 10cm

Dzięki dzwiedziu

Część zdjęć robiona telefonem więc sorki za słabą jakość.

[ Dodano: 2009-07-27, 22:07 ]
                                Lista zaksięgowanych wpłat

1. dabyl ~ 50cm
                                2. kaman777 - 3x 8cm
                                5. KAPRINT - 2 x 8cm
                                7. skupieno - 1x 10cm
                                9. kurdzio - 2x 10cm
                                10. rathgar0f - 2x 7cm
                                11. damiani - 3x 8cm 2x7cm
                                12. maxdila - 6x 10cm - odbiór osobisty

[ Dodano: 2009-07-29, 21:37 ]
                                Witam,

Mam pocięte radiatory dla osób "pogrubionych" na powyższej liście, czyli dla:
                                2. kaman777 - 3x 8cm
                                3. maryush - 4x 8cm
                                5. KAPRINT - 2 x 8cm
                                9. kurdzio - 2x 10cm

Niestety skończyłem dziś pracę ~19 i nie udało mi się ich wysłać. Właśnie biorę się za pakowanie i tutaj mam pytanie. Głupia sprawa, nigdy nie wysyłałem paczki przez Pocztę Polską i nie wiem czy mogę całą paczkę owinąć streczem i pokleic taśmą bez zostawienia miejsca papierowego, na które można nakleić znaczki czy coś w tym stylu? Dostanę jakiś druczek z klejem klejącym na folii, na którym wpiszę adresata, tak jak to jest w firmach kurierskich? Proszę o poradę. Jutro rano idę na pocztę.

maxdila odebrał juz swoje radiatory i z tego co pisał na PW jest z nich całkiem zadowolony,

Przypominam jeszcze, że następna seria idzie we wtorek 4.08 / środa 5.08.

Pozdrawiam

Skomentuj

Dzieki wielkie za radiatorki,radiatorki miodzio,pierwsza klasa:) zostalo cos jeszcze z tego profilu bo bylbym moze chętny na następne zamowienie:)

Skomentuj

Do mnie przed chwilą też paczka doszła. Wszystko O.K.
                                    Dziękuję za zorganizowanie zamówienia.

Skomentuj

Radiatorki dotarły. Wszystko ładnie i pięknie. Należą się wielkie podziękowania za organizację.

Skomentuj

z małymi problemami ale udało się odpalić :mrgreen: Nawet pod pierdziawkami widocznymi na zdjęciu gra fajnie :wink: Potestuję trochę i podłączam pod kolumny :twisted:

Skomentuj

Kupiłem zestaw gwintowników (20 elementów), w celu zrobienia gwintu M3 na radiatorze do UNI (jeden gwintownik M3 LUXa kosztował 14pln, a ten zestaw 30pln). Tak dla testu chciałem zrobić w aluminiowej 4mm blaszce, parę otworów z gwintami.

Zrobiłem otwory wiertłem 3.5mm dla gwintów M4 i 2.5mm dla gwintów M3.

Niestety gwinty, zarówno 3mm jak i 4mm są lekko za duże. Niby śruba nie wpada, ale "kołysze" się w gwincie. Jak dokręcam taką kołyszącą się lekko śrubkę do końca. To lekkie przykręcenie "na max" zrywa gwint zrobiony w Alu.

Czy to przez słabej jakości gwintowniki ? czy może ja coś źle robię ?.

Nie chciałbym niczego zniszczyć podczas robienia gwintów w radiatorze, który przyjdzie w przyszłym tygodniu.

Czym smarować gwintownik ?.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X