Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zestaw elementów do UNIampa - kto chętny?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ostatnia przesyłka jest już w drodze do mnie. Przed południem otrzymałem informację potwierdzającą jej wysłanie - w końcu.

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek
      Wallker, poluj na allegro... Ja wczoraj kupiłem nowego niebieskiego alpsa 2x50k za 39.99 (na innych te same są po 75zł):wink:
      To ja wczoraj patrzyłem na allegro i nie widziałem... :neutral:
      znalazłem tą aukcję:) widzę, że koleś wystawia je co jakiś czas więc będę polował :mrgreen:
      Dzięki :grin:

Skomentuj

niebieski alps to nie najlepsze rozwiązanie pod względem ekonomicznym - niczym sie nie różni od np. 2x47k telpoda za 6zł

ma 10% różnicy pomiędzy kanałami (ścieżkami) oczywiście nie na całej skali - miałem pomierzyłem i już więcej nie kupię

za 30zł mam potka cyfrowego sterowanego przyciskami i o pomijalnych zniekształceniach a różnica pomiędzy kanałami poniżej 1%

Skomentuj

maxdila, a możesz zdradzić czego dokładnie używasz?
          Co sądzisz o czymś takim:
          http://www.sklep.avt.com.pl/p/pl/485...o+montazu.html
          lepsze rozwiązanie? Pytam bo zaciekawił mnie i jeszcze dwie osoby z tego forum :wink:

Skomentuj

ds1267
            http://allegro.pl/item677764445_ds12...k_kod8078.html
            +
            ATTiny13
            http://allegro.pl/item666891135_atti..._2_40_pln.html
            +
            płytka i ze 2 lementy
            jedyna wadą jest to że potek jest liniowy, ale w ATTiny13 skracamy go do 128kroków i powiem że różnica jest niewielka, sprzedałem wzmacniacz z tym potkiem dość obeznanej w wzmacniacze osobie i nie zauważyła że potek jest liniowy :razz:

no i oczywiście układ wymaga zasilania symetrycznego stabilzowanego 5V
            czyli np transformatorek 2x6V 5W, lm7905, lm7805, 2x470uf/16V 2x100nF i 2x22uf i zasilacz gotowy - koszt 15zł

dokładny opis jest tutaj
            http://mirley.firlej.org/potencjometr_cyfrowy

Skomentuj

maxdila, a możesz się wypowiedzieć jakoś na temat potka z avt który podałem? Lub jakaś inna osoba :razz: Czy miał z nim ktoś do czynienia?

[ Dodano: 2009-07-09, 11:29 ]
              sory za OT, jeśli można to niech któryś z moderatorów wydzieli te posty jako nowy temat bo potek wydaje się dość ciekawy i może więcej osób się nim zainteresuje

Skomentuj

mozna kupic potek z silniczkiem za okolo 30zl (badz, czasem na allegro gosc sprzedaje ALPSy za 40zl z silnikami), do tego AVR jakis maly i np sterownik silnika ba6218 (cena ~2zl "Reversible motor driver")

Dzieki temu mamy volume na samym potencjometrze, bez zadnych dodatkowych ukladow w torze audio.

Mam cos podobnego u siebie w subie :)

[edit]
                W sumie do tego nawet nie trzeba procka jesli nie chcemy pilota, poniewaz uklad steruje sie napieciem, silniczek kreci sie w lewo/prawo w zaleznosci do ktorego pinu ukladu ba6218 przylozymy +5V, wiec wystarcza dwa przyciski bez kombinowania.
                W nocie aplikacyjne jest pokazane jak to podlaczyc.

http://trim-pot.com.pl/produkty.php?...q=potencjometr

Skomentuj

Już jest wszystko. Pod wieczór na PW będziecie mieć informację z namiarami na konto do wpłaty.

Skomentuj

Nie miał by może ktoś na sprzedanie jeszcze tego kitu?? bo był bym chętny może.
                    Wcześniej się nie wpisywałem na listę bo sytuacja finansowa była niestety taka jaka była no i nie miałem możliwości kupna, więc jeśli teraz by ktoś miał to niech pisze na gg (6681303)

Skomentuj

Wyróżnione osoby proszone są o dokonanie wpłaty. Dane do przelewu podałem na pw. Od pozostałych osób wpłaty już otrzymałem i zestawy zostaną wysłane do nich jutro.

2. errorexe1929
                      3. konradzik88
                      4. mozart
                      5. demolkaa 1komplet
                      6. KAPRINT 1 komplet
                      7. Wallker 1 komplet
                      8. damiani - 1 komplecik
                      9. rathgar0f - 1 komplet
                      10. pascal - 1 komplet
                      11. LuSzTi - 1 komplet

Podziękowanie dla kolegi LuSzTi za zorganizowanie po bardzo dobrej cenie podkładek mikowych, śrubek, nakrętek, podkładek i tulejek dystansujących :smile:

Skomentuj

oczywiście nie ma za co, zwłaszcza, że także i ja załapałem się na komplecik

a kaskę przeleję jutro

Pozdro
                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Osoby, które zapłaciły mogą już wypatrywać listonosza :wink:

Skomentuj

Witam ,właśnie wyciągnąłem kopertę ze skrzynki na listy :) wielkie dzięki za szybką wysyłkę :mrgreen:
                            Sprawdziłem na szybko elementy i wszystkie są ale mam pytanie do kondensatorów C6 i C28, które powinny być 4,7u a zamiast nich są 2,2u....czy to pomyłka czy zamierzona zamiana?
                            I jeszcze podkładki mikowe...nie miałem wcześniej z nimi styczności ale nie wiem czy powinny się tak dziwnie łuszczyć...

Skomentuj

Zamieszczone przez Wallker
                              ...mam pytanie do kondensatorów C6 i C28, które powinny być 4,7u a zamiast nich są 2,2u....czy to pomyłka czy zamierzona zamiana?
                              Zamierzona zamiana, bo łatwiej było je zdobyć, a i w poprzednim grupowym zamówieniu też były 2,2uF zamiast 4,7uF.

Podkładki mikowe się łuszczą :?: Dziwna sprawa :grin:

Skomentuj

Podkładki mikowe zakupione były w TME, żeby nie było jakichś dziwnych domniemywań.

Skomentuj

Żeby nie było proszę fotki :P

Na pierwszej widać jak wierzchnia warstwa złuszczyła się jak lakier jakiś a na drugiej wiać jak odstaje jak folia ochronna :P mało prawdopodobne żeby to była jakaś warstwa ochronna na czas transportu czy coś...dlatego piszę :P
                                  Ale ogólnie raczej będą normalnie ciepło przewodzić więc mi to rybka...
                                  Dzięki za wyjaśnienie z kondensatorem:) teraz tylko muszę znaleźć wolny wieczór na polutowanie tego no i trafko kupić żeby w ogóle to odpalić....
                                  Chyba, że znów Quester zorganizuje zamówienie na trafka :grin: z ostatniego musiałem się niestety wycofać i żałuję...

Skomentuj

Zamieszczone przez maryush
                                    Osoby, które zapłaciły mogą już wypatrywać listonosza :wink:
                                    Dzięki. Paczka już dotarła.

U mnie również podkładki mikowe "dostały" lekko od śrubek, z którymi były w opakowaniu. Ale powinno być ok.

Szkoda że w KITcie nie ma rezystora uruchomieniowego. Myślałem że mój "leń" nie będzie musiał iść do sklepu :).

Kto pierwszy odpali, niech się pochwali :)

O, nawet rym mi wyszedł :).

Skomentuj

z moimi podkładkami wszystko ok Mam tylko takie pytanie: czy w kicie znajdować się też powinny tulejki plastikowe do odizolowania śrub mocujących tranzystory?

Skomentuj

czy w kicie znajdować się też powinny tulejki plastikowe do odizolowania śrub mocujących tranzystory?
                                        Nie, zauważ jak jest wymyślone montowanie tranzystorów do radiatora :) Jedną śrubką przykręcasz 2 trany, i ten mniejszy ma izolowaną obudowę ( przynajmniej od strony śrubki )

Skomentuj

cudny90, a no faktycznie :razz: Duży w środku też jest izolowany, ok nie mam więcej pytań :wink:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X