Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zestaw elementów do UNIampa - kto chętny?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

dj-zibi "znajomości" w sensie że możesz coś "po znajomości" załatwić?
    Ja właśnie w Hutniku (tym z Kęt) chciałem kupić profil i pociąc go w firmie, w której pracuję (produkcja ślusarki aluminiowej więc mam dostęp do piły). Ja w Hutniku nie mam znajomości więc mam ceny katalogowe profili - jak to u Ciebie wygląda?

Skomentuj

Znajomości to wielkie słowo biorę u nich radiatory od 3 lat i jakoś tak wychodzi ze mi tną. Ceny są "hurtowe" nie wiem jakie na dzień dzisiejszy, pewnie te same co u Ciebie jak potniesz to nie ma sensu się szarpać, chyba ze chcecie to mogę zapytać o cenę.

Skomentuj

1. dabyl - 1 szt
        2. kaman777 - 3szt, 8cm
        3. maryush - 3szt, 8cm
        4. mozart - 1szt 10cm
        5. KAPRINT - 2szt
        6. pascal - 3szt [ 1x8cm, 2x10cm ]
        7. skupieno - 2szt
        8. errorexe1929 - 2x16cm 2x10cm 1x20cm
        9. kurdzio - 2 szt 10cm
        10. rathgar0f - 2 szt, 10cm
        11. damiani - 3x7cm 1x10cm 1x20cm

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi
          Zamieszczone przez LuSzTi
          zapachniało po prostu logiką, wiadomo, że ciepłe powietrze unosi się do góry...no i wiadomo, że poziome żebra "nie ułatwiają" tego ruchu :razz:
          chłopak ja jestem po termodynamice 1 termodynamice 2 oraz przenoszeniu ciepła( to jest jazda 10x gorsza od termy, wnikanie, przenikanie, konwekcja, żebra prety wymienniki i wiele innych fajnych takich). Chodziło mi o samo pojęcie konwekcja dla ludzi nic to nie znaczy a tu patrzę ktoś uzył tego pięknego słowa.

Nie chce mi sie czytać ale gdyby trzeba było mam znajomośc w Hutniku i zawsze tną mi na wymiar, co chce i ile chce.
          Ja to miałem na Konstrukcji Sprzętu Elektrycznego, sporo zagadnień z chłodzenia, ale przede wszystkim z doboru radiatora...na pewno nie miałem tego w tak szerokim zakresie jak Ty.
          Wybacz jeśli uraziłem...nie miałem takiego zamiaru.
          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Chodziło mi tylko tak jak napisałem o to jedo słowo.

Skomentuj

Po co wam ludzie takie wysokie radiatory ??:>na 16 na 20 cm?? dla przypomnienia pisze bo sam o to pytałem wymiar sie podaje tylko jeden-wyskość :)

Skomentuj

kaman777, jeśli chodzi o mnie to mam kilka projektów niezwiązanych z audio

Skomentuj

Ja bym potrzebował- 1szt 15cm, i 1szt 10cm....

[ Dodano: 2009-07-21, 14:57 ]
                  1. dabyl - 1 szt
                  2. kaman777 - 3szt, 8cm
                  3. maryush - 3szt, 8cm
                  4. mozart - 1szt 10cm
                  5. KAPRINT - 2szt
                  7. skupieno - 2szt [1x10cm 1x16cm]
                  8. errorexe1929 - 2x16cm 2x10cm 1x20cm
                  9. kurdzio - 2 szt 10cm

Skomentuj

złożył już ktoś może uniamp'a z tego kitu w całości??

Skomentuj

mari@n, złożyć złożyłem ale jeszcze nie odpaliłem... A dlaczego pytasz?

Skomentuj

jak już pisałem wcześniej ja złożyłem i odpaliłem i działa, miała być fotka ale miałem problemy z aparatem...dziś już będzie....jak tylko dotrę do domu

mari@n - czemu pytasz??
                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

no bo właśnie chciałem prosić o fotke złożonego kitu, żeby jeszcze podczas lutowania sobie trochę podglądać żeby nic nie sknocić

Skomentuj

mari@n, masz na 5 stronie tego wątku fotkę mojego... Z tym że tam będą takie poprawki jak: C8,C16, C25 będą wymienione na mniejsze(średnica), T3,T14,T22,T30 będą wlutowane troszkę niżej bo przesadziłem :mrgreen: oraz T7 i T28 muszę wlutować tak jak są w oryginale(nie docinać nóżek) bo muszą przylegać do radiatora... A tak to wszystko powinno być wlutowane poprawnie więc możesz podpatrywać :wink: A tak nawiasem mówiąc czy znalazła by się 1 osoba chętna na trafo? Mógł bym mieć trafo toroidalne 350W 2x35V plus chyba jakiś mały odczep 22V-cena 100zł plus wysyłka, trafko nowe... Jak dostanę fotkę trafa to wrzucę tutaj... Cena myślę dobra a mogę mieć 2 takie trafa(jedno dla siebie zostawię) więc mogę dla kogoś z forum załatwić również :wink:

Skomentuj

edit
                              1. dabyl - 1 szt
                              2. kaman777 - 3szt, 8cm
                              3. maryush - 3szt, 8cm
                              4. mozart - 1szt 10cm
                              5. KAPRINT - 2szt
                              7. skupieno - 2szt [1x10cm 1x16cm]
                              8. errorexe1929 - 1x16cm 2x10cm
                              9. kurdzio - 2 szt 10cm

Skomentuj

Mała korekta jednak będę potrzebował 1 szt.sorki za zamieszanie :oops:

1. dabyl - 1 szt
                                2. kaman777 - 3szt, 8cm
                                3. maryush - 3szt, 8cm
                                4. mozart - 1szt 10cm
                                5. KAPRINT - 2szt
                                7. skupieno - 1szt [1x12cm]
                                8. errorexe1929 - 1x16cm 2x10cm
                                9. kurdzio - 2 szt 10cm

Skomentuj

Trafko parę postów wyżej już zarezerwowane... Zapytam czy było by więcej jeśli byli by chętni...

Skomentuj

Witam,

Sprawa wygląda tak:

1. Profil jest dostępny od ręki ale jest go mało na stanie i najlepiej było by dokonac zakupu jeszcze w tym tygodniu, ewentualnie na początku przyszłego. Wynika z tego, że ważny jest pośpiech w domknięciu listy - co powiecie na niedzielę wieczór? Chyba, że czwartek wieczór tak, żeby profil kupic już w ten piątek?

2. Transport profila Kęty-Wadowice oraz pakowanie - w cenie radiatora

3. Cięcie radiatorów na wymiar "za fri"

4. Ceny radiatorów - z tego co widać pojawiają się cztery wymiary, proponuję przyjąć cenę 1,45 zł/cm. Będzie to wyglądało następująco:
                                    - 8cm - 11,60zł - 0,65kg
                                    - 10cm - 14,50zł - 0,82kg
                                    - 16cm - 23,20zł - 1,31kg
                                    - 20cm - 29,00zł - 1,63kg
                                    Jeśli ktoś preferuje inny wymiar wystarczy ilość centymetrów pomnożyć przez 1,45zł oraz 0,082kg i juz jest

5. Koszt wysyłki - paczka pocztowa ekonomiczna / priorytetowa
                                    - do 1kg - 9,50 / 11,00
                                    - 1kg-2kg - 11,00 / 13,00
                                    - 2kg-5kg - 13,00 / 14,50
                                    - 5kg-10kg - 18,00 / 20,50
                                    Jeśli waga radiatorów wychodzi blisko górnej granicy wagi przesyłki to proponuję wejść w większy przedział wagowy bo przecież opakowanie też będzie trochę ważyło.

To chyba tyle, mam nadzieję, że nie walnąłem jakiegoś babola w obliczeniach hehe. Kto się pisze i kiedy zamykamy listę?

Skomentuj

Proponuję skopiować już zrobioną listę, a osoby, które chcą zrezygnować po prostu się wykasują.
                                      Możemy spróbować zamknąć we czwartek, jak będzie odpowiednia liczba zamówień.

Skomentuj

obiecane fotki uniampa złożonego z płytki z ostatniego zamówienia oraz części z zamówienia z tego wątku

jak już pisałem radiator kupiłem kiedyś na Allegro za chyba 4zł i miałem ten fart, że otwory prawie pasowały, dlatego prawie, że wewnętrzne tranzystory są lekko przekrzywione do środka, ale wszystko łączy i gra, trafko, które widać na zdjęciach ma ok 150W i kupiłem je u tego samego gościa co radiator, kosztowało 8,5zł (odbiór osobisty) i jest wyciągniete z jakiego NAD'a, więc jak widzicie mój uniamp kosztował mnie całkiem nie dużo: 12,5 (radiator i trafko) + 8zł (PCB - odbiór osobisty) + 67zł (częsci z przesyłką) = 87,5zł.

Uruchomienie uniampa wg stronki: http://nik156.elektroda.eu/

Skomentuj

LuSzTi, T7 i T28 powinny przylegać do radiatora... Jakie to trafo ma napięcia?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X