Zamieszczone przez maxxx222
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zestaw elementów do UNIampa - kto chętny?
Collapse
X
-
Jeśli ktoś mocno chce to mogę kupić parowane, nie ma problemu tylko że 2 pary na uni są potrzebne a różnica cenowa między normalną parą a parowaną jest 5zł(czyli 10zł więcej na kicie-darował bym sobie to voodoo). Dopiero wyszukałem wszystkie potrzebne części, trochę tego jest(na razie od 6 userów z allegro, postaram się to zawęzić do przynajmniej 4)
Skomentuj
-
parowanie tranów końcowych nie ma sensu, ważne, żeby były z jednej serii, jeśli chodzi o nierównomierność parametrów kanałów to większe znaczenie ma para tranów wejściowych, ale wystarczy, że będą z jednaj serii i tyle...nie twórzmy audiovodoo
poza tym toshiby końcowe są wstępnie parowane w fabryceAsustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Do wszystkich chętnych na kit,a wahających z powodu jego ceny.
Panowie, gdziekolwiek chcielibyscie kupić taniej owy zestaw...nie uda wam się to !!!
Zbiorowe zamówienie ma na celu obniżenie kosztów zakupu,jesteśmy w swoisty sposób hurtownikami,tak jak sieci handlowe,czy grupy samych już hurtowni-powiedzmy,że byłoby 10000 osób chętnych na tenże kit-może kupilibyśmy go u samych producentów?za 50% tego co musimy teraz zapłacić?
Może nie chodzi o konkurencyjność cenową zestawu(bo nikt tego poza nami nie robi) ale o ogólną cenę za niego?Wiem ,że część z kolegów jest w wieku,który niestety jeszcze nie pozwala na samodzielność finansową.Wobec tego przepraszam.
Dla przykładu ja za same elementy kupowane w różnych źródłach wydałem...ok 200zl,tak więc przedział 60-80 zł jest chyba atrakcyjną ofertą.Wiem,że na "zaprzyjaźnionym" forum człowiek miał bodajże zestaw jeszcze z pierwszego zamówienia z DIY i bardzo szybko sprzedał go za 80zl...daje do myślenia.
pozdrawiam
Skomentuj
-
scythe1123, Irek wiele razy pisał czemu parowanie w Uni nie jest tak ważne... :wink: Radziłbym o przeczytaniu wątku o Unim, doczytaniu jakie błędy są najczęściej popełniane, żeby później nie było płaczu, że coś nie gra jak powinno. Sam po sobie wiem że pierwszy kit z kopa potrafi nie ruszyć, bo za szybko chcemy go zrobić.
PS. Byłbym chętny na pcb + komplet elementów, ale bez rezystorów
Skomentuj
Skomentuj