Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zestaw elementów do UNIampa - kto chętny?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez maxxx222
    Pcb+elementy+radiator czy bez radiatora??
    raczysz żartować?? 59zł może jeszcze z trafem co?:) ostatnio 59zł za zestaw elementów, do tego luke666 ma 15szt pcb po 10zł sztuka, do tego w własnym zakresie trzeba załatwić trafo i radiator. Rozjaśniłem trochę?:)

Skomentuj

csbiczek po prostu pytam bo nie wiem i nie orientuje się jak ceny chodzą :roll:

Skomentuj

Możliwe, że ja będę chętny na zestawik ale to zależy od ceny. Pewnie i tak taniej wyjdzie jakbym miał sam kupować, a do tego później coś szukać jak nie będę mógł dostać.
        Najgorzej to chyba z parowanymi tranami?

Wstępnie jestem na TAK :)

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123
          Najgorzej to chyba z parowanymi tranami?
          takich cudów nie było tu i nie będzie:) Cena orientacyjna 60zł za zestaw elementów(dokładniej coś napiszę później bo właśnie robię rozpiskę)

Skomentuj

Ja tez jestem chętny na jeden zestaw. To zbieramy listę.
            1. scythe1123
            2. maxxx222- elementy+PCB oczywiście

Skomentuj

1. scythe1123
              2. maxxx222
              3.jaromas elementy + PCB jak da rade

Skomentuj

Zamieszczone przez jaromas
                jeśli będzie kilka chętnych osób to nie widzę problemu, kupię kilka i zawsze wyjdzie taniej przesyłając paczkę zbiorową do mnie a potem pojedyncze sztuki wraz z elementami do zainteresowanych...

Skomentuj

csbiczek, o tym parowaniu to sam irek chyba pisał

chyba, że to jest tylko wymysł ale ja trochę się boję żeby kanały nierówno grały

Skomentuj

to sa tylko roznice przy pomirach przy odsluchu tego nie dostrzezesz

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123
                      csbiczek, o tym parowaniu to sam irek chyba pisał

chyba, że to jest tylko wymysł ale ja trochę się boję żeby kanały nierówno grały
                      to przestań się bać bo będą równo grały :razz:

Skomentuj

Czyli wszystko jasne?
                        Lecimy z listą:

1. scythe1123
                        2. maxxx222
                        4.freedi 3xelementy+3xPCB

Skomentuj

1. scythe1123
                          2. maxxx222 elementy+PCB

Skomentuj

pegelmesser, co w tym śmiesznego sporo ludzi o wątku o uni pisało o parowaniu
                            tranzystory zawsze mają jakąś odchyłkę a ja dopiero zaczynam zabawę z elektroniką więc nie mam doświadczenia
                            więc proszę takie posty zostaw dla siebie >.>

Skomentuj

Jeśli ktoś mocno chce to mogę kupić parowane, nie ma problemu tylko że 2 pary na uni są potrzebne a różnica cenowa między normalną parą a parowaną jest 5zł(czyli 10zł więcej na kicie-darował bym sobie to voodoo). Dopiero wyszukałem wszystkie potrzebne części, trochę tego jest(na razie od 6 userów z allegro, postaram się to zawęzić do przynajmniej 4)

Skomentuj

parowanie tranów końcowych nie ma sensu, ważne, żeby były z jednej serii, jeśli chodzi o nierównomierność parametrów kanałów to większe znaczenie ma para tranów wejściowych, ale wystarczy, że będą z jednaj serii i tyle...nie twórzmy audiovodoo

poza tym toshiby końcowe są wstępnie parowane w fabryce
                                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

1. scythe1123
                                  2. maxxx222 elementy+PCB
                                  5.Black elementy+PCB

Skomentuj

Do wszystkich chętnych na kit,a wahających z powodu jego ceny.
                                    Panowie, gdziekolwiek chcielibyscie kupić taniej owy zestaw...nie uda wam się to !!!
                                    Zbiorowe zamówienie ma na celu obniżenie kosztów zakupu,jesteśmy w swoisty sposób hurtownikami,tak jak sieci handlowe,czy grupy samych już hurtowni-powiedzmy,że byłoby 10000 osób chętnych na tenże kit-może kupilibyśmy go u samych producentów?za 50% tego co musimy teraz zapłacić?
                                    Może nie chodzi o konkurencyjność cenową zestawu(bo nikt tego poza nami nie robi) ale o ogólną cenę za niego?Wiem ,że część z kolegów jest w wieku,który niestety jeszcze nie pozwala na samodzielność finansową.Wobec tego przepraszam.
                                    Dla przykładu ja za same elementy kupowane w różnych źródłach wydałem...ok 200zl,tak więc przedział 60-80 zł jest chyba atrakcyjną ofertą.Wiem,że na "zaprzyjaźnionym" forum człowiek miał bodajże zestaw jeszcze z pierwszego zamówienia z DIY i bardzo szybko sprzedał go za 80zl...daje do myślenia.

pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez freedi
                                      Panowie, gdziekolwiek chcielibyscie kupić taniej owy zestaw...nie uda wam się to !!!
                                      Tu sie kolego mylisz, ja złozylem uni za 30zł bez radiatora...

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
                                        Tu sie kolego mylisz, ja złozylem uni za 30zł bez radiatora...
                                        2x kondensator 10000uF (7,2 zł najtańszy) + 2x Jedna para tranzystorów(8,2 zł) = 30 zł a gdzie reszta ?

No szkoda że teraz bo chętnie bym złożył za jakiś 2 miesiące :(

Skomentuj

scythe1123, Irek wiele razy pisał czemu parowanie w Uni nie jest tak ważne... :wink: Radziłbym o przeczytaniu wątku o Unim, doczytaniu jakie błędy są najczęściej popełniane, żeby później nie było płaczu, że coś nie gra jak powinno. Sam po sobie wiem że pierwszy kit z kopa potrafi nie ruszyć, bo za szybko chcemy go zrobić.

PS. Byłbym chętny na pcb + komplet elementów, ale bez rezystorów

Skomentuj

Czaruję...
                                          X