widziałem. czytałem tamten temat, ale chciałem się upewnić
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zestaw elementów do UNIampa - kto chętny?
Collapse
X
-
Zamieszczone przez (l_nino)Tak jak Pawel S., napisał .. nie ma sensu moim zdaniem przepłacać za części które i tak prawdopodobnie nie wiele dadzą a zawsze parę groszy się zaoszczędzi.
Skomentuj
-
Wszystko zleży od ceny ale ja bym był chętny na cały zestaw razem ze wszystkimi pie***łkami, tak żeby nie płacić 10x za przesyłki. Dodam że ja na przykład wolałbym dołożyć te parę złotych i mieć dla spokoju dobrej jakości elementy. A co do kondów zasilających to może Nippon?
1. maryush
2. (l_nino)
3. errorexe1929
4. konradzik88
5. mozart
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mozartDodam że ja na przykład wolałbym dołożyć te parę złotych i mieć dla spokoju dobrej jakości elementy.
Zamieszczone przez mozartA co do kondów zasilających to może Nippon?
Powiedzcie mi, czy zależy Wam bardzo na tulejkach dystansujących, śrubkach i nakrętkach do zamocowania radiatora?
Dla tych, co pierwszy raz przeglądają ten temat:
KIT obejmuje zestaw wszystkich potrzebnych elementów do złożenia UNIampa, za wyjątkiem transformatora, PCB i radiatora.
Skomentuj
-
Jak dla mnie to mogą być też te tulejki itp może być nawet od razu z radiatorem albo trafem. A tak poza tym to jakiej wielkości radiator jest zalecany?
A co do kondensatorów do zasilacza to na allegro Nippon te 50V są po 27,80zł za 2szt co i tak wydaje mi się będzie taniej niż Nichicon. No chyba że jakaś inna tańsza a równie dobra alternatywa?
Skomentuj
-
mozart, po co Ci takie kondy w zasilaczu?? W zupełności wystarczą takie:
http://allegro.pl/item663281210_elek...05st_snap.html
lub
http://allegro.pl/item659621866_elek...o_6zl_szt.html
po co kupować takie kondy i to jeszcze do zasilacza? Za dużo na AS się naczytałeś? :wink:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mozartA co do kondensatorów do zasilacza to na allegro Nippon te 50V są po 27,80zł za 2szt co i tak wydaje mi się będzie taniej niż Nichicon.
No chyba że jakaś inna tańsza a równie dobra alternatywa?
Jeśli masz pytanie, co do jakości tych kondów, to na poprzedniej stronie jest opinia sprzedawcy o tym produkcie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mozartA co do kondensatorów do zasilacza to na allegro Nippon te 50V są po 27,80zł za 2szt co i tak wydaje mi się będzie taniej niż Nichicon. No chyba że jakaś inna tańsza a równie dobra alternatywa?
radiator to 188 (lub 190) x 35 x 100
lub 188 (190) x 50 x 70
Skomentuj
-
Dobrze idzie, jeszcze min. 4 osoby i możemy myśleć o realizacji zamówienia :)
Pytałem Kolegę LuSzTi, czy nie załatwiłby nieco taniej i w wymaganych ilościach tych mechanicznych drobiazgów z TME (śrubki, nakrętki, podkładki, tulejki dystansujące, podkładki mikowe). Już byłaby oszczędność na kosztach przesyłki. Elektrolity 10uF i 47uF będą low E.S.R, udało się załatwić bez dodatkowych kosztów przesyłki. Jak tylko otrzymam odpowiedź od LuSzTi ilę będą kosztowały te rzeczy, to podam aktualną cenę za komplet, oczywiście musi być niższa :wink:
Skomentuj
Skomentuj