Zamieszczone przez pascal
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zestaw elementów do UNIampa - kto chętny?
Collapse
X
-
-
do mnie części przyszły wczoraj i jeszcze wczoraj polutowałem swojego uniampa, trafo miałem 2x30V, 150VA (idzie już do mnie nowe 2x33V, 380VA), radiator kiedyś kupiłem za jakieś 4zł na Allegro z odbiorem osobistym, dzisiaj go uruchomiłem no i działa.
Co do części z zamówienia to jest jeden malutki błąd, otóż kondesatory 47uF są w spisie dwa rodzaje, na 25V (mniejsza średnica) i na 63V (większa średnica), w zamówieniu wszystkie są na 50V (większa średnica) i nie koniecznie chcą się mieścić w swoje miejsca. Ja akurat miałem takie mniejsze w domu więc sobie wymieniłem, ale jak ktoś będzie dopiero składał to niech lepiej sprawdzi czy te kondensatory co są z zamówienie zmieszczą się, być może po jakichś kombinacjach (ja po sprawdzeniu, że pierwszy, który chciałem włożyć, zaraz obok kondów 10000uF z zasilacza, nie chce wejść i trzeba z nim kombinować od razu wymieniłem na mniejsze). Ewentualnie można od razu skoczyć do sklepu i kupić sobie 3 sztuki mniejsze.
Żeby nie było niejasności, post ten ma na celu poinformowanie innych a nie zarzucanie czegokolwiek koledze maryush. Chwała mu za to, że się podjął, wyłożył swoje pieniądze a cena kitu była naprawdę dobra (w czym i ja miałem swój udział :razz: )
Pozdrawiam.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kaman777Ja polecam żarówke ok 60-90 W wpiąc w szereg tak samo jak wpina sie ten rezystor,jak masz jakieś zwarcie na układzie wszystko odklada ci sie na zarówce i widzisz to w formie mocniejszego zarzenia,wpinajac rezystor nic nie widzisz jedynie wrazie zwarcia na ukaldzie chronisz elementy przed uszkodzeniem
Luszti, gratulacje :) i dzięki za podpowiedź co do kondensatorków. Mógłbyś wystawić jeszcze jakąś fotkę całości (w dobrej jakości) ?.
Znów te rymy :).
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTiCo do części z zamówienia to jest jeden malutki błąd, otóż kondesatory 47uF są w spisie dwa rodzaje, na 25V (mniejsza średnica) i na 63V (większa średnica), w zamówieniu wszystkie są na 50V (większa średnica)
C8 lekko podniesiony, tak żeby się oparł na sąsiednich rezystorach, C16 - zenerka pod nim przylutowana na nieco dłuższych wyprowadzeniach, żeby ją lekko obniżyć, C25 mieści się bez problemu. Mogłem podać wcześniej te wskazówki, ale jak ja pierwszy raz składałem uniampa, to nikt o tym nie pisał i trzeba było samemu dojść do tego :razz:
I jeszcze jedna sprawa:
Osoby, które do tej pory nie dokonały wpłaty za KiT mają czas maksymalnie do wtorku na przesłanie choćby potwierdzenia zapłaty. Później będę niedostępny przez bliżej nieokreślony czas ze względu na wyjazd.
Skomentuj
-
zdjęcie oczywiście wrzucę, ale wczoraj zaraz po napisaniu postu wybyłem z chałupy na działkę, teraz też nie piszę od siebie, ale jak tylko dotrę do domku to zdjęcie się pojawiAsustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Radiator idealny do uniampa, jak znalazł:
http://www.allegro.pl/item684074749_...dl_19_5cm.html
Skomentuj
-
zapachniało po prostu logiką, wiadomo, że ciepłe powietrze unosi się do góry...no i wiadomo, że poziome żebra "nie ułatwiają" tego ruchu :razz:Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Witam,
Mam możliwość kupienia całego, czterometrowego profila radiatorowego. Myślałem dokładnie o profilu A4291 (~ 360 zł/sztanga) lub Z6023 (~540 zł/sztanga) produkcji GK Kęty. Tutaj http://www.gk-kety.com.pl/index.php?...d_d=18&lang=pl znajduje się katalog w pliku XLS - należy wejść na zakładkę "Radiatory". Mam też możliwość pocięcia go na kawałki dowolnej długości (odnośnie Z6023 muszę jeszcze sprawdzić bo nie jestem pewien czy wymiar 190mm zmieści się na pile; z A4291 na pewno nie ma problemu).
Generalnie chyba wychodzi to taniej niż radiatory z allegro no i można dociąć sobie dokładny wymiar jaki nam jest potrzebny. Co sądzicie o grupowym zamówieniu?
Na razie pytam czysto teoretycznie no ale zobaczymy czy będzie jakiś odzew
PS: no i żeberka będą pionowo hehe
Skomentuj
Skomentuj