Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Teorie spiskowe 21 wieku

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Teorie spiskowe 21 wieku

Dziś mam dzień wolny od pracy, pewnie gdyby nie bolące gardło siedziałbym i dłubał w audio, ale jako, że zastygłem przy komputerze zagłębiłem się w temat teorii spiskowych.

Chyba największa to ta z 11 września, gdzie jest tyle sprzeczności i niewiadomych, że człowiek może się pogubić, pewnie większosć z Was oglądała "Niewygodne fakty" ok jedni się z tym zgadzają inni nie, każdy ma swoje zdanie, ale polecam pójść dalej tropem, który ten filmik ukazuje a mianowicie manipulacja przez media. Przez jakiś czas krążył w sieci filmik pokazujący relację reporterki, która poinformowała, że musiano przed chwilą wyburzyć WTC 9 z powodu dużego pożaru zagrażającego innym budynkom, fajnie tylko, że w trakcie wypowiadanych jej słów WTC 9 stał w całości, więc skąd mogła wiedzieć przed faktem dokonanym, że mają to zrobić przypadek ?

Dziś pogłębiłem temat i okazuje się, że nie wszyscy mają pewność do tego czy w wieże uderzyły samoloty wszystko to co widzimy mamy na taśmie a wiadomo, że taśmę można sprefabrykować, pewien człowiek pokazał nam jak łatwo przysłonić lecącą rakietę samolotem, efekt zabijający i nieprawdopodobnie realistyczny, wrzucając do kotła zmanipulowane media człowiek zaczyna się zastanawiać czy, aby na długo przed wszystko nie zostało idealnie przygotowane.

Przeglądając dokumenty o WTC trafiłem na dyskusje o trzęsieniu w ziemi na Haiti, ok nie ma wątpliwości, że to ogromna tragedia, ale ktoś zadał pytanie "A czemu nie ma trzęsień ziemi w jakiejś tam skali na otwartych terenach tylko w miastach ?" zastanawiające ? Ktoś z dyskutujących rzucił hasło HAARP, niby to wszystko jawne jest, ale skoro człowiek posiada wiedzę jak wywołać trzęsienie ziemi czemu nie miałby tego wykorzystać ?

ONZ i Ameryka dyskutują nt. kto ma tam utworzyć bazę wojskową oczywiście w imię obrony wolontariuszy i mieszkańców....I znów ta Ameryka

WTC zburzyli sami Amerykanie. Podobno... Jest w sieci film udowadniający to (nie pamiętam tytułu). Co do Haiti amerykanie wysłali tam swoje wojska i to w liczbie dobrych kilku tysięcy ( :!: ) Społeczność międzynarodowa zarzuca chęć przejęcia tej wyspy. Jedno jest pewne, bez przyczyny nie wysłaliby tam tylu żołnierzy.
    Dlatego ja nie oglądam telewizji, jak to gdzieś kiedyś widziałem "zażydzone media obrzezują mózgi Polakom". Zgadzam się z tym w 100%

Skomentuj

Media kłamią to jest jasne i oczywiste, wyolbrzymiają też nieistotne rzeczy, ale dla nich to jest czysty biznes, bo ludzie chcą to oglądać, chcą widzieć, że inni mają gorzej, chcą się bać, chcą widzieć układy, teorie spiskowe...

Widziałeś tylko "Niewygodne fakty" to obejrzyj sobie jeszcze "Esoteric Agenda, Endgame, Zeitgeist" takich filmów jest więcej. Ale wszystkie te filmy łączy jedno zostały stworzone dla ludzi pozbawionych zdolności samodzielnego myślenia, przyjmujących do wiadomości tylko medialną papkę...

Skomentuj

Patrząc z drugiej strony - jeśli chodzi o WTC, nie ważne, czy uderzyła w nie rakieta, czy samolot, czy zburzyli je sami amerykanie ( w ogóle kto to wymyślił? :lol: ) - ważne jest to, że zginęło bardzo dużo ludzi.

Co do Haiti, akurat sprzęt z WOŚP miał gdzie pojechać :)

Ciekawe, kto by nam pomógł, gdyby u nas zdarzyła się ( odpukać ) jakaś tragedia.

Skomentuj

ja dzisiaj znalazłem także ciekawy artykuł, przeczytajcie sami...

http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,...wiadomosc.html

Skomentuj

Skończcie już o tej amerykańskiej armii
            Wielkie halo robili jak mieli nam dać 100 milionów zielonych na modernizację naszego wojska, głosowania w kongresie etc, ale mało kto wie że utrzymanie ich wojsk w czasie względnego pokoju kosztuje 70 mln $ NA GODZINĘ !
            Więc wysłanie kilku tysi woja w paru samolotach to tyle co nic i zamiast robić ćwiczenia w kraju niech polecą i potrenują opatrywanie ran na murzynach, a nie na manekinach ;]
            Zaraz dojdzie do tego że ktoś posądzi ich o wywołanie trzęsienia ziemi za pomocą pozaziemskiej technologii

A co do teorii spiskowych - proponuję poczytać o JFK, albo dla tych lubiących kompresję - obejrzeć film pod tym właśnie tytułem -> J.F.K.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
              utrzymanie ich wojsk w czasie względnego pokoju kosztuje 70 mln $ NA GODZINĘ !
              Brednia :) Gdyby tak było to USA wydawałyby ca. 615 bilionów zieleńców rocznie na samą armię... litości ! :lol:

Skomentuj

Nie wiem ile amerykanie wydają na wojsko, ale jedno jest pewne za dużo nawet jak na ich możliwości skoro (jeszcze przed kryzysem) skurczyli swoje wojsko z braku funduszy. Nawet do Afganistanu nie wysyłali (tylko) swojego wojska, a wynajmowali najemników (niby firmy ochroniarskie).

Więc co by Nam nie dali, na ulepszenie naszego wojska, to jest dla nich inwestycja, no bo jak nas potem poproszą o pomoc to przecież nie odmówimy...

Skomentuj

Zamieszczone przez Quester
                  Brednia :) Gdyby tak było to USA wydawałyby ca. 615 bilionów zieleńców rocznie na samą armię... litości ! :lol:
                  Coś Ci źle kalkulator działa Drogi Questerze
                  365x24x70=613000 milionów, czyli 613 miliardów dolarów rocznie ;]
                  Ale teraz wydają już więcej bo właśnie przeczytałem że już dawno przekroczyli bilion rocznie ;] Czyli najwięcej od 2 wojny światowej.

Skomentuj

łoj... kalkulator sprawny - to ja przerzuciłem się o 3 zerka... ale i tak umówmy się, że 613 mld $ rocznie to czysta fantastyka :) Na Twoim miejscu nie wierzyłbym we wszystko co jest napisane bo niedaj Boże drzazga może w łapkę wejść :lol:

Skomentuj

Quester, bez przesady że to aż tak wiele
                      Ale z drugiej strony czemuś trzeba wierzyć, albo przynajmniej na czymś się opierać, a te informacje nie pochodzą z jednego źródła , ani z czyjegoś bloga tylko są to zupełnie oficjalne informacje - coś takiego jak planowanie budżetu istnieje przecież, a jeśli powyższa suma nie jest prawdziwa to raczej jest zaniżana niż zawyżana :)
                      Zresztą czy jest to 600 czy 500 czy nawet 300 miliardów rocznie nie robi tak naprawdę różnicy, bo tak daje to kosmiczne kwoty.
                      Zamieszczone przez Quester
                      łoj... kalkulator sprawny - to ja przerzuciłem się o 3 zerka...
                      już się bałem że po amerykańsku liczysz

Skomentuj

Nie ważne ile wydają, ważne żeby wydatki na armię nie przekroczyły 7% PKB i jest ok. 7% to granica powyżej któej państwo zaczyna powoli banktrutować. Dlatego też upadła gospodarka ZSRR, u nich wydatki na armię sięgały 10% PKB .

Skomentuj

W usa to chyba 6,3 % z ostatnich raportów
                          Yoshi_80, ale widząc amerykańską miłość do szybów naftowym obawiam się że te wydatki traktują raczej jako inwestycję
                          Pamiętaj że kurki na m.in. Alasce pozakręcane

Skomentuj

http://torrenty.org/torrent/402360
                            http://torrenty.org/torrent/405011
                            daje do myślenia

Skomentuj

Fajny był też film o ataku na pentagon.

Skomentuj

Zamieszczone przez DIGIPROCOMP
                                http://torrenty.org/torrent/402360
                                http://torrenty.org/torrent/405011
                                daje do myślenia
                                No daje. Ludzie, którzy nie wiedzą co to jest stal, nie wiedzą nic o stali, nie mają pojęcia o budownictwie, nie mają pojęcia o samolotach, nie wiedzą co to są materiały wybuchowe, nie widzieli ani nie słyszeli nigdy detonacji materiału wybuchowego nagle są ekspertami i na pierwszy rzut oka widzą, że tam było kontrolowane wyburzenie. Nie spotkałem jeszcze osoby, która by w to wierzyła z którą by się dało logicznie o tym podyskutować. Niewiele to lepsze od tych co myślą, że nie było lądowania człowieka na księżycu.

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
                                  ważne jest to, że zginęło bardzo dużo ludzi
                                  No akurat to nie jest tak wazne bo wiecej ludzi dzis zginelo w pozarach, wypadkach i od postrzałów.
                                  Wazne jest ze to spisek był.
                                  To ze w WTC byla kontrolowana detonacja wie kazdy, kazdy tez wie ze ten budynek by sie nie zawalil od samolotu.

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
                                    Zamieszczone przez cudny90
                                    ważne jest to, że zginęło bardzo dużo ludzi
                                    No akurat to nie jest tak wazne bo wiecej ludzi dzis zginelo w pozarach, wypadkach i od postrzałów.
                                    Wazne jest ze to spisek był.
                                    To ze w WTC byla kontrolowana detonacja wie kazdy, kazdy tez wie ze ten budynek by sie nie zawalil od samolotu.
                                    Nie wie nikt. Myśli tak dużo ludzi ale też nie wszyscy.

Skomentuj

Zamieszczone przez Saginata
                                      Nie wie nikt
                                      No tak, bo jak nikt nie moze nic nie wiedziec? SKoro nie wie nikt, to znaczy ze wie kazdy.

Wydatki na wojsko oficjalne to jedna para kaloszy, a faktyczne to inna. Faktyczne sa okolo 2-3 razy wieksze obecnie w hameryce.

Skomentuj

Nie na temat...
                                        Zamieszczone przez pegelmesser
                                        No tak, bo jak nikt nie moze nic nie wiedziec? SKoro nie wie nikt, to znaczy ze wie kazdy.
                                        Dla jasności - język Polski dopuszcza takie sformułowanie.

Skomentuj

Czaruję...