Zamieszczone przez pegelmesser
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Teorie spiskowe 21 wieku
Collapse
X
-
Zamieszczone przez pegelmesserTo ze w WTC byla kontrolowana detonacja wie kazdy, kazdy tez wie ze ten budynek by sie nie zawalil od samolotu.
Tak pozatym skad ta pewność, titanic i kursk też miały być niezatapialne a załatwiła je zwykła pierdoła.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bingantale paliwo z tych samolotów podczas spalania nie osiąga temp. topnienia stali, z której był zrobiony szkielet WTC
A tam przecież obciążenie było ogromne to raz , konstrukcja budynku - to dwa.
Skomentuj
-
Dlatego napisałem, że osłabi a nie stopi :mrgreen: . Chociaż stopienie byłoby o wiele bardziej efektowne.
W wysokich temperaturach zarówno beton jak i stal stracą swoją wytrzymałość. Przecież te wieżowce nie buduje ze 100% zapasem wytrzymałosci bo najzwyczajniej w świecie nie bylyby w stanie byc takie duże.
Powiedzmy, że dziura po samolocie osłabiła go o 20%, drugie 20% od pożaru i myśle, że juz wystarczy zeby sie zawalił.
Skomentuj
-
Ale sam konstruktor WTC mówił, że budynek był tak zaprojektowany, aby przetrwać uderzenie samolotu, analogicznie bodajże w chicago w drapacz uderzył samolot, ogień trawił budynek, ale stoi do dziś.
Zostawmy na chwilę dwie wieże i przenieśmy się do budynku WTC 9, został wyburzony bo zagrażał innym stojącym obok, ja się pytam jak można wyburzyć budynek w tak krótkim czasie ??? przecież takie rzeczy planuje się przez kilka tygodni, skoro wyburzyli WTC 9 ładunkami wybuchowymi celowo to jaką trudność sprawiłoby podłożenie ich w dwóch wieżach ?
Skomentuj
-
Zgoda z tym, że nie musi się stopić, ale samo paliwo paliło się praktycznie w momencie wybuchu, potem paliły się meble i wyposażenie biurowe, więc temp. niższa.
WTC nie był jedynym wieżowcem, który się zapalił, ale nie słyszałem jeszcze, żeby po godzinie pożaru któryś się zawalił. Niektóre wieżowce płonęły(nie całe) przez kilkanaście godzin i stoją nadal.
Skomentuj
-
adambb, zagłęb się w konstrukcję budynku i zamiast teoretyzować co jest możliwe, a co nie i co jak bardzo osłabia metal...
Bo rzeczywiście - teoretyzując tak bez pewnej wiedzy można wysunąć daleko idące wnioski...
Jednego potrąci samochód i przeżyje, inny ginie, to znaczy żę co ? Śmierć tego drugiego to zamach terrorystyczny ?
WTC był głównie zbudowany ze stali, konstrukcja opierała się o rdzeń + egzoszkielet który był konstrukcją nośną, więc jego uszkodzenia znacząco wpływały na wytrzymałość całości.
Trzeba się pogodzić z tym że nie wszystko musi być spiskiem.
Tym bardziej że nasza wiedza na niektóre znaczące fakty płynaca z gazet i telewizji jest gówno warta, światem włada pieniądz który jest w posiadaniu ludzi zza kotary, a ci których znamy z tv czy pirerwszych stron gazet to figuranci ;]
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bingantZamieszczone przez Yoshi_80Zawalił sie od pożaru, ogień osłabi każdą konstrukcje.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez adambbAle sam konstruktor WTC mówił, że budynek był tak zaprojektowany, aby przetrwać uderzenie samolotu, analogicznie bodajże w chicago w drapacz uderzył samolot, ogień trawił budynek, ale stoi do dziś.
Zostawmy na chwilę dwie wieże i przenieśmy się do budynku WTC 9, został wyburzony bo zagrażał innym stojącym obok, ja się pytam jak można wyburzyć budynek w tak krótkim czasie ??? przecież takie rzeczy planuje się przez kilka tygodni, skoro wyburzyli WTC 9 ładunkami wybuchowymi celowo to jaką trudność sprawiłoby podłożenie ich w dwóch wieżach ?
2. Nie wiem o jakim przypadku piszesz. Możesz coś dokładniej napisać? Jeżeli w tym przypadku fakty podajesz tak jak w pozostałych to może ci chodzi o Empire State Building i B-25?
3. Jaki WTC 9???
4. Jeżeli chodzi o WTC 7 to on nie został wyburzony.
Zamieszczone przez joy_plTemperatura spalania kerozyny to ponad 2000 stopni C, a temperatura topnienia stali to około 1600 stopni wiec o co chodzi?
Zamieszczone przez bingantZgoda z tym, że nie musi się stopić, ale samo paliwo paliło się praktycznie w momencie wybuchu, potem paliły się meble i wyposażenie biurowe, więc temp. niższa.
WTC nie był jedynym wieżowcem, który się zapalił, ale nie słyszałem jeszcze, żeby po godzinie pożaru któryś się zawalił. Niektóre wieżowce płonęły(nie całe) przez kilkanaście godzin i stoją nadal.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez SaginataJesteś pewien tego? Możesz podać jakieś źródło takiej informacji? Mi się wydaje, że na wolnym powietrzu się pali w znacznie niższej temperaturze. Stal oczywiście nawet takiego zwykłego ognia nie lubi i nawet 600 stopni to już ogromny spadek wytrzymałości ale 2000 to trochę dużo. Na pewno to jest w stopniach celsjusza?
Po wybuchu pożaru na pewno włączyły się zraszacze, a woda w temp 2000 się rozpada, więc mogła być wystarczająca ilość tlenu do osiągnięcia takiej temperatury przez dłuższy czas...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez adambbAle sam konstruktor WTC mówił, że budynek był tak zaprojektowany, aby przetrwać uderzenie samolotu, analogicznie bodajże w chicago w drapacz uderzył samolot, ogień trawił budynek, ale stoi do dziś.
Zamieszczone przez takeroadambb, zagłęb się w konstrukcję budynku i zamiast teoretyzować co jest możliwe, a co nie i co jak bardzo osłabia metal...
Skomentuj
-
Sorry WTC 7
Może powiesz mi, że to nie wyburzenie http://www.youtube.com/watch?v=VTy3R...x=0&playnext=1
http://www.youtube.com/watch?v=hnErk...rom=PL&index=1
Tak dokładnie chodziło mi o Empire State Building i bombowiec, który w niego uderzył a tu masz więcej przykładów pożarów budynków, którym nic się nie stało chociaż pożar był dużo poważniejszy
http://www.youtube.com/watch?v=eqfSc...eature=related
Skomentuj
-
Zamieszczone przez adambbTak dokładnie chodziło mi o Empire State Building i bombowiec, który w niego uderzył
Boeing 767: masa własna 80T - 104T (zależy od wersji), prędkość przelotowa 851 km/h (paliwo kerozyna)
Tak są to niemal identyczne samoloty, z drobną różnicą, że boeing jest 10 razy cięższy i lata z ponad dwa razy większa prędkością, no ale przecież uderzenie 10 razy większej masy z dwa razy większa prędkością wytworzy tą samą siłę prawda?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez adambbSorry WTC 7
Może powiesz mi, że to nie wyburzenie http://www.youtube.com/watch?v=VTy3R...x=0&playnext=1
http://www.youtube.com/watch?v=hnErk...rom=PL&index=1
Tak dokładnie chodziło mi o Empire State Building i bombowiec, który w niego uderzył a tu masz więcej przykładów pożarów budynków, którym nic się nie stało chociaż pożar był dużo poważniejszy
http://www.youtube.com/watch?v=eqfSc...eature=related
masz więcej przykładów pożarów budynków, którym nic się nie stało chociaż pożar był dużo poważniejszy
Jeszcze dwa pytania:
1. Po co ryzykować i burzyć WTC 7? Same wieże, parę tysięcy ludzi i pentagon by nie wystarczyły żeby ludzie byli źli? Po co zakładać materiały w budynku jeżeli nie było nawet wiadomo, że uderzą w niego jakieś spore kawałki wież?
2. Strażacy zajmujący się WTC 7 też spiskowali i kłamali?
Skomentuj
-
No powiem Ci, że to jest wyburzenie. I co ty mi wtedy powiesz? Że twoje wieloletnie doświadczenie z materiałami wybuchowymi, kontrolowanymi wyburzeniami i budownictwem wystarczy zamiast argumentów?
To czekam na Twoje argumenty żebyś mnie przekonał, że to nie wyburzenie, może tkwię w błędzie a Twoje bogate doświadczenie w pożarach budynków, budownictwie zmieni moje zdanie.
Zamieszczone przez SaginataJuż zapomniałeś, że tam jeszcze jakieś Boeingi były? Jak to można porównywać? Daj jeden przykład podobnego budynku w który z podobną prędkością przywalił samolot o podobnej masie i wymiarach.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez adambbNo powiem Ci, że to jest wyburzenie. I co ty mi wtedy powiesz? Że twoje wieloletnie doświadczenie z materiałami wybuchowymi, kontrolowanymi wyburzeniami i budownictwem wystarczy zamiast argumentów?
To czekam na Twoje argumenty żebyś mnie przekonał, że to nie wyburzenie, może tkwię w błędzie a Twoje bogate doświadczenie w pożarach budynków, budownictwie zmieni moje zdanie.
Zamieszczone przez adambbNie, nie zapomniałem, ale drugi samolot uderzając w wieżę ledwie ją drasnął a większość paliwa wybuchło na zewnątrz jednak to wystarczyło żeby ta wieża zawaliła się pierwsza sam ten fakt daje do myślenia.
Czemu na pytania nie odpowiedziałeś?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez adambbale drugi samolot uderzając w wieżę ledwie ją drasnął
To jest ledwie draśniecie tak?
Zamieszczone przez adambbbo ja nie zakładam, że mam rację,Zamieszczone przez adambbZostawmy na chwilę dwie wieże i przenieśmy się do budynku WTC 9, został wyburzony bo zagrażał innym stojącym obok, ja się pytam jak można wyburzyć budynek w tak krótkim czasie ??? przecież takie rzeczy planuje się przez kilka tygodni, skoro wyburzyli WTC 9 ładunkami wybuchowymi celowo to jaką trudność sprawiłoby podłożenie ich w dwóch wieżach ?Zamieszczone przez adambbSorry WTC 7
Skomentuj
Skomentuj